Geçen sezon 1. Lig'in kapısından döndüğümüz 2. Lig’te yeni sezon Pazar günü başlıyor

HAYDİ RASTGELE KIRŞEHİR’İM

Yeşil-beyazlı ekibimiz Kırşehir Belediyespor ligin ilk maçını Pazarspor’la deplasmanda oynayacak

Bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek Kırşehir Belediyespor yaklaşık 3,5 ay sonra 2021-2022 futbol sezonuna Pazar günü Rize’de oynayacağı Pazarspor maçıyla başlayacak. 
2’nci Lig Beyaz grupta yeni sezon 5 Eylül Pazar günü oynanacak 9 karşılaşmayla başlayacak. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor son 2 sezondur olduğu gibi yine sezonu deplasmanda açacak. Yeşil-beyazlı ekibimiz yeni sezonun ilk maçında deplasmanda Pazarspor ile karşı karşıya gelecek. Pazar İlçe Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 15.30’da başlayacak.
Aynı gün 8 zorlu karşılaşma oynanacak. Saat 16.00’da Zonguldakspor-Akhisarspor, 1922 Konyaspor-Tarsus İdmanyurdu, Saat 16.30’da Kırklarelispor-Nazilli Belediyespor,  20.00’da Karacabey Belediyespor-Eskişehirspor, Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor, Amedspor-Uşakspor ve Bucaspor-Ispartaspor maçları oynanacak.
Geçen sezon 2. Lig, Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve ligi üçüncü sırada bitirerek 1. Lig’e yükselme play-off maçlarına katılan Kırşehir Belediyespor, ilk turda Kırklarelispor’u elemiş, yarı finalde 24 Mayıs’ta Sakaryaspor’a yenilerek 1. Lig’in kapısından dönmüştü. Bu sezon Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Kırşehir Belediyespor, genç ve yeni bir takım kurarak, lige başlıyor.
Yeni baştan bir kadro kuran ve iki aydır yeni sezonun hazırlıklarını Teknik direktör hakkı Hocaoğlu yönetiminde sürüden Kırşehir Belediyespor, hafta sonu Pazarspor ile deplasmanda oynayacağı sezonun ilk maçını kazanıp lige 3 puanla başlamak istiyor.
Hemen her mevkide geniş ve alternatifli bir kadro oluşturan 2. Lig ekibi, takımın yaş ortalamasını da bir hayli aşağıya düşüren, genç, dinamik, mücadele seviyesi yüksek bir takım görüntüsüyle dikkat çeken Kırşehir Belediyespor’un yeni sezondaki hedefi yine zirvede yer bulmak. 
Savunmadan orta sahaya, kanatlardan hücum hattına kadar birçok mevkide değişim yaşayan Kırşehir Belediyespor, bu değişimin karşılığını ligde fazlasıyla almak istiyor. Maç başına “iki puan” ortalamasıyla oynayıp Play-Off yarışına dahil olmak isteyen Kırşehir temsilcisi, bu doğrultuda sezona 3 puanla başlamayı hedefliyor.
Taktik ve oyun sistemini galibiyet üzerine yoğunlaştıran Teknik Direktör Hakkı Hocaoğlu, dün Güneykent tesisinde mini provayla futbolcuların ve takımın genel performans durumunu gördü. 
En iyi verim ve netice alacağına inandığı ilk onbir üzerine kafa yoran Hocaoğlu, kafasındaki diziliş ve oyun planına göre birçok farklı denemede bulundu.
Prova sonrası son bölümde kanat ortalarıyla son vuruş ve gol becerisine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Kırşehir Belediyespor, daha sonra duran top denemeleriyle çerçeveyi bulmaya çalıştı. Bu sırada atılan goller bol bol aferin aldı.
Teknik Direktör Hakkı Hocaoğlu, idmanın ardından gazetemize konuştu. İyi ve kalitesi yüksek bir kadro oluşturduklarını dile getiren yeşil-beyazlıların hocası, tüm bu çalışmaların karşılığını ligde alacaklarına inandığını belirtti.
Genç, kazanma arzusu yüksek bir takıma sahip olduğunun altını çizen Hakkı Hocaoğlu, Pazarspor’la deplasmanda oynayacakları karşılaşmayı kazanıp sezona 3 puanla başlamak istediklerini aktardı.
Takım halinde galibiyeti taraftara hediye etmek arzu ettiklerini vurgulayan Kırşehir Belediyespor’un Teknik Direktör Hocaoğlu, “Uzun çalışma periyodunun ardından lig haftasına girdik. Pazar günü sezonun ilk maçında deplasmanda Pazarspor’a konuk olacağız. Tüm plan, programımızı bu maç üzerine hazırladık. Futbolcuların çalışma performansından son derece memnunum. İyi bir kadro oluşturduk. Kazanma adına sahada her şeyi ortaya koyacağız. Sezonun ilk maçı her ne kadar zor geçse de kazanmak istiyoruz. 3 puanla başlamak moral yönünden çok iyi olacak” açıklamasında bulundu.
Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu, kısa bir süre önce yaşanan sel felaketi nedeniyle afet bölgesi ilan edilen Kastamonu'yu, 2. Lig Beyaz Grup'ta temsil eden Kastamonuspor Kulübü'nün, bu sezona mahsus olmak üzere tüm haklarının dondurulmasına yönelik talebini kabul etti. Bu kararla Kastamonuspor bu sezon lige katılamayacak ve gelecek yıl yine 2. Lig’te mücadelesine devam edecek. Federasyonun kararının ardından GMG Kastamonuspor-Pendikspor maçı oynanamayacak. Dolayısıyla Pendikspor ile Anagol 24 Erzincanspor takımları ilk haftayı BAY geçen takımlar olacak.
Beyaz Grup’ta ilk haftanın maçları ise şöyle:
Pazarspor-Kırşehir Belediyespor,  Zonguldak Kömürspor-Akhisarspor, Teco Karacabey Belediyespor AŞ-Eskişehirspor, Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor, Kırklarelispor-Nazilli Belediyespor, Karatay Termal 1922 Konyaspor-Tarsus İdmanyurdu, Bucaspor 1928-Isparta 32 Spor, , Belediyespor, Amed Sportif-Uşakspor AŞ.  (HABER: SALİH GÜNER)