Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 27’nci hafta maçları yarın oynanacak 10 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 27’nci haftasında en zor deplasman maçında Vanspor’a konuk olacak. Play-Off hattında yer alabilmesi için kazanmak zorunda olan yeşil-beyazlı ekibimiz, maçtan galip ayrılarak hem 3 maçlık galibiyet özlemini dindirmek hemde Play-Off’a giden yolda rahat bir nefes almayı istiyor.
Kırşehir Belediyespor, zor deplasmanda. Yeşil-beyazlı ekibimiz kendisi gibi Play-Off mücadelesi veren Vanspor’a konuk olacak. Kırşehir Belediyespor’un bu maçta kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor. Aksi taktirde bu karşılaşmadan alınacak kötü sonuç bir anda zirvenin epey gerisinde olmasına yol açacak. Yeşil-beyazlı ekibimiz Vanspor’u yenerek hem 3 maçlık kötü gidişe son vermek hemde Play-Off hattında tekrar kendisine yer bulmak istiyor.
2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve son 3 maçını kaybederek zirve hattından uzaklaşan Kırşehir Belediyespor’da zorlu Vanspor maçı öncesi Basın Sözcüsü Battal Çelik, kaybedilen puan kayıplarından dolayı üzgün olduklarını ve kalan maçları en iyi şekilde neticelendirip play-off’a kalacaklarını söyledi.
Battal Çelik, yaptığı açıklamada, “Son 3 hafta da aldığımız sonuçlardan sonra hepiniz gerginsiniz kızıyorsunuz bun da sonuna kadar haklısınız. Ancak henüz hiçbir şey bitmiş değil. Daha önümüzde oynanmamış 12 karşılaşma var ve her şey olabilir. Şu an da 43 puanımız var ve bir üstümüzde bulunan takım ile aramızda sadece 3 puan var. Nasıl bizim takım puan kaybettiyse üsteki takımlarda puan kaybedecekler. Biz son 3 maçta 9,Van da son 3 maçta 8 puan kaybetti. Bu anlamda hafta içi deplasmanda Vanspor ile oynayacağımız maç çok daha fazla önem kazandı bu maçı kazanmaktan başka çaremiz kalmadı. Kırklareli maçı ile ilgili konuşmak istemiyorum sonuçta kaybettik ve alttan gelen bir iki takımı daha play-off potasının içine çekmiş olduk. Ancak şunu da unutmamak lazım ki potaya giren bu takımların bizim üzerimizde bulunan takımlarla da maçları var. Kalan 12 maçta 28 -30 puan almamız halinde kesinlikle Play-Off oynarız. 60 puanın üzerinde alan takımın Play-Off oynayacağını düşünüyorum. Çok zor değil bunu başarmak. Vanspor maçı ile bir çıkış yakalayıp ardından kendi sahamızda Pazarspor’u yenip sonrasında Sakarya maçına moralli çıkmamız halinde oradan da puan veya puanlarla dönmemiz imkânsız değil. Kalan 12 maçımızın özellikle son 5-6 sın da 5 de 5,6 da 6 yapmak imkânsız değil ben inanıyorum buna. Gün takıma sahip çıkma günüdür. Başarı anında herkes takıma sahip olur ve destek çıkar önemli olan ve taraftara yakışan başarısız olunduğu zamanda takıma sahip olmaktır. Emin olun kaybedilen bu puanlara bizlerden daha çok oyuncularımız ve teknik ekip üzülüyorlardır. Bizden 3-5 puan aşağıda olan Serik, Tarsus, Kırklareli Play-Off için ümit var durumunda oluyorlar ise biz onların üzerinde iken neden ümitsiz olalım ve morallerimizi bozalım. Elbette kaybedilen özellikle son iki maç bizleri sıkıntıya soktu ancak bu durum telafi edilmeyecek anlamına asla gelmemelidir. Biz takım oyuncularımıza ve teknik ekibe güveniyoruz sizde güvenin. Kesinlikle pes edip teslim olmak yok. Bu takım play-off oynayacak” ifadelerini kullandı.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere hafta boyunca yapılan idmanlarda futbolcularını maça motive etti. Rakip takımın artı ve eksileri konusunda futbolcularını uyaran Coşkundere, alınacak galibiyetin kendileri için çok büyük önemi olduğunu futbolcularına anlattı, galibiyet sözü aldı.
Kırşehir Belediyespor’da son haftalarda üst üstte aldığı kötü sonuçların üzerine hedef adam haline gelen teknik direktör Teknik Direktör Ercüment Coşkundere, bu maçın kaybedilmesi halinde kulüpteki geleceğini daha da tehlikeye sokacak. Coşkundere’nin dışında son haftalarda kazanmayı unutan futbolcular da büyük stres altında. Vanspor maçını kazanıp üzerlerindeki kara bulutları dağıtmak isteyen futbolcular, takım için hayati önem taşıyan karşılaşmadan 3 puandan başka bir şey düşünmüyor.
Kendilerine artık çeki düzen vermeleri gerektiğini belirten futbolcular, “Son haftalarda taraftarlarımızı çok üzdük. Artık toparlanmalıyız. Vanspor’la oynayacağımız karşılaşma çok önemli ve kritik. Oynadığımız futboldan hem biz zevk almalıyız, hem de izleyenlere zevk vermeliyiz. Bazı şeyleri eksik yaptığımız ortada. Bunları düzeltecek olan yine bizleriz. Tüm takım bir serinin başlaması gerektiği konusunda hem fikir oldu. Vanspor maçı çıkış maçımız olacak. Bu maç öncesi kenetlendik” şeklinde konuştular.
Ligin 2’nci yarısına 2-0’lık Turgutluspor galibiyeti ile başlayan Kırşehir Belediyespor, bu galibiyetin ardından deplasmanda karşılaştığı Etimesgut Belediyespor’la da golsüz berabere kaldı.
Başkent deplasmanında iyi oynanan ve kaybedilen 2 puanın ardından sahasında konuk ettiği Kastamonuspor’u da 2-0’la geçen yeşil-beyazlı ekibimiz, deplasmanda karşılaştığı maçta da 1922 Konyaspor’u 1-0’la geçerek rakiplerinin de puan kaybettiği haftada 3’üncü sıraya kadar yükselerek lider Eyüpspor’la da aradaki puan farkını 10’a düşürdü.
Taraftarlarına şampiyonluk şarkılarını oynadığı futbol ve aldığı skorlarla söyletmeye başlayan Kırşehir Belediyespor, lider Eyüpspor’la karşı karşıya geldi. Tam ayağına gelen fırsatı değerlendiremeyen yeşil-beyazlı ekibimiz rakibine ikinci yarıda yediği gollerle 2-0 mağlup olarak puan farkını 7’ye indirme şansını değerlendiremedi. Eyüpspor yenilgisini Play-Off yolunda iş kazası olarak nitelendiren Kırşehir Belediyespor’a bir darbede Mersin’nden geldi. Deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile karşılaşan ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Kırşehir Belediyespor, ikinci yarıdaki kötü futbolunun cezasını kalesinde 2 golle çekip sahadan da 2-1 mağlup ayrıldı.
Üst üste gelen mağlubiyetlerin ardından zirve hattından uzaklaşan Kırşehir Belediyespor, geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği ve kazanmak zorunda olduğu maçta Kırklarelispor’a gol düellosu şeklinde geçen maçın sonunda 3-2’lik skorla mağlup olarak son 3 maçından puan çıkaramayıp 6’ncı sıraya kadar geriledi.
Vanspor maçı Kırşehir Belediyespor için son şans. Bu maçı kazanmak zorunda aksi durumda kalan haftalar yeşil-beyazlı ekibimizin formalite maçları haline gelecek. 
47 puanla 3’üncü sırada bulunan Vanspor ile 43 puanla 6’ncı sırada bulunan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor arasındaki karşılaşma yarın saat 14.00’da Van Atatürk Stadyumunda oynanacak.
Hatılanacağı gibi Ligin ilk yarısında Ahi Stadyumunda oynanan maçı temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Üstün Bilgi’nin golüyle 1-0 kazanmıştı.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’UN DEPLASMAN KARNESİ
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, yarın deplasmanda karşılaşacağı Vanspor maçı öncesi 12 deplasman maçına çıktı. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu 12 maçın 4’ünden galip ayrılırken, 4 maç berabere kalıp 4’te yenilgi aldı.
Kırşehir Belediyespor bu 12 maçta Kastamonuspor’u, Kırklarelispor’u ve 1922 Konyaspor’u 1-0, Elazığspor’u 5-3 yenmeyi başardı. Yeşil-beyazlı ekibimiz Karacabey Belediyespor’la 2-2, Mamak FK’yla 1-1, Pazarspor ve Etimesgut Belediyespor’la 0-0 berabere kaldı. Kırşehir Belediyespor deplasman maçlarında Turgutluspor’a 1-0, Eyüpspor ve Serik Belediyespor ve Tarsus İdmanyurduna da 2-1’lik skorlarla mağlup olmaktan kurtulamadı.
Genel olarak bakıldığında bu sezon 12 deplasman maçına çıkan Kırşehir Belediyespor, oynadığı bu 12 maçın 4’ünü kazanmayı başardı. 4 maçtan da beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlı ekibimiz 4 maçı da eli boş döndü. Bu oynadığı 12 maçta rakip filelere 14 gol atarken, kalesinde de 13 gol gördü.
VANSPOR’UN İÇ SAHA PERFORMANSI
Play-Off hattı içinde yer alan Vanspor, yarın kendi sahasında Kırşehir Belediyespor’la karşılaşacak. Kırmızı-siyahlı ekip Kırşehir Belediyespor maçına gelene kadar evinde 13 karşılaşmaya çıktı. Vanspor bu 13 maçta 7 kez galip gelirken, 3 maçı da beraberlikle bitirirken, 3 maçtan da mağlup ayrıldı.
Vanspor bu sezon evinde Sivas Belediyespor, Sakaryaspor’u 1-0, Mamak FK, Tarsus İdmanyurdu, Turgutluspor ve Pazarspor’u 3-0’lık skorla, Elazığspor’u da 2-1’lik skorlarla kazanmayı başardı. Kırmızı-siyahlı ekip evindeki puan kayıplarını ise Kırklarelispor’la 0-0, Bodrumspor’la 1-1, Serik Belediyespor’la 2-2 berabere kalarak, Kastamonuspor’a 2-1, Eyüpspor’a 2-0, Karacabey Belediyespor’a da 2-1’lik skorlarla kaybederek yaşadı.
Vanspor bu 12 maçta rakip filelere 21 gol atarken, kalesinde ise 10 gol gördü. (HABER: SALİH GÜNER)