TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta play-off mücadelesi veren ve haftayı deplasmanda Pendikspor’a yenilip, rakiplerinin de puan kaybettiği haftayı değerlendiremeyen Kırşehir Belediyespor, play-off için yarın sahasında ligin 18’inci sırasında küme düşme mücadelesi veren Elazığspor ile karşı karşıya gelecek. Maç saat 15.00’te Ahi Stadyumunda başlayacak.
Haftayı Pendikspor yenilgisi ile kapatmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik, Pendikspor karşısında sadece fırsatı teptiklerini söylerken, kazanmış olsaydık iyi bir konumda olacaklarını da belirtti.
Yarın Ahi Stadı’nda karşılayacakları Elazığspor maçını kesinlikle kazanma zorunda olduklarını belirten Battal Çelik yaptığı açıklamada, “İstanbul’da Pendik deplasmanında puan ya da puanlar almak için çıktığımız maçta maalesef puansız döndük. Ben bu maçta en kötü 1 puan alacağımızı düşünmüştüm ama olmadı, sağlık olsun. Ligde hiçbir amacı olmayan bir takıma karşı oynamak bazen zor olur ve böyle de oldu. Aslında rakiplerimizin de yenildiği bu hafta da galip gelmiş olsa idik play-off işi bitmiş olurdu ancak olmadı. Hâlâ en şanslı takım biziz. Her zaman söylüyoruz bu ligde her takım her takımı yenebilecek durumda. Önemli olan lig bitene dek play-off’un içinde olmak bunu da yapacak güç ve kaliteye sahibiz. Ligde artık son haftalara yaklaşıyoruz ve bu da moral ve motivasyonun üst düzeyde olması gereken haftalar. Dolayısı ile takımımızı her zaman destekleyip moral vermemiz gerekir. Sonuçta bu puanları bu kadro ve teknik ekip topladı, play-off oynanacaksa da ki oynanacak bunu da bu çocuklar oynatacaklar. Kalan maçlarımıza baktığımızda hafta içi evimizde Elazığspor ile oynayacağız, sonrasında Bayburt deplasmanı, akabinde kendi sahamızda Serik Belediyespor ile oynadıktan sonra son maçı küme düşmesi kesinleşmiş Karabük deplasmanı ile oynayacağız. Elbette ki maç oynanmadan kazanılmıyor. Ancak ben bu kalan 4 maçta en kötü 8-10 puan alacağımızı düşünüyorum. İnşallah dediğimiz gibi de olur ben play-off'a Sakarya, Kırşehir, Kırklareli ve Bodrum'un kalacağını düşünüyorum. Etimesgut ile Van’ın çok önemli ve zor maçlarının olduğunu söyleyebilirim. Tabi önemli olan bizim kazanmamız rakiplerimizin ne yaptığı çokta önemli değil. Kalan maçlarda rakiplerimiz de boş durmayacaklar lobi (!) faaliyetlerine devam edecekler. Bu yüzden bu hafta oynayacağımız Elazığspor maçında kesinlikle sürpriz bir sonuç almamamız gerekir, yani kazanmamız şart. Takımımızın Pendik maçını unutup Elazığspor maçına motive olmaları gerekiyor. Dediğimiz gibi sadece 3 puan kaybettik her şey hala bizim elimizde. Oyuncularımıza ve Teknik ekibe güvenimiz tamdır” diye konuştu.
Oynadığı 34 maçta 47 gol atıp, kalesinde 27 gol görüp, 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 yenilgi alarak 62 puan toplayan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, ligin bitimine 4 maç kala hata yapmak istemiyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz bu 4 maçtan 3 galibiyet 1 beraberlik çıkarması durumunda adını play-off’a yazdırıp 1’inci Lig hesapları yapmaya başlayacak. 
Yarın kendi sahasında Elazığspor’u konuk edecek olan Kırşehir Belediyespor bu maça gelene kadar evinde oynadığı 17 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik 3’te yenilgi aldı.
Yeşil-beyazlılar bu sezon evinde 16 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 1922 Konyaspor’u, Vanspor, Pendikspor’u ve Mamak FK’yı 1-0’lık skorlarla, Bodrumspor’u 3-0, Sivas Belediyespor’u 3-1, Karabükspor’u 4-0, Pazarspor’u 3-0, Turgutluspor ile Kastamonuspor’u 2-0 ve son olarak Karacabey Belediyespor’u da 2-1’lik skorlarla geçmeyi başardı.
Yeşil-beyazlı ekibimiz evinde 3 maçta da beraberlikle ayrıldı. Tarsus İdmanyurdu ile 2-2, Etimesgut Belediyespor ile Bayburt Özel İdarespor’la 0-0 berabere kaldı. 
Kırşehir Belediyespor bu sezon evinde ise 1-0’lık skorla Sakaryaspor, 2-0’lık skorla Eyüpspor ve 3-2’lik skorla da Kırklarelispor’a kaybetti. 
Evindeki 17 maça çıkan Kırşehir Belediyespor bu 17 maçın 11’inde galibiyetle ayrıldı. 3 kez sahadan 1 puan alan yeşil-beyazlı ekibimiz 3 kez de mağlubiyetle ayrıldı. Bu 17 karşılaşmada rakip filelere 27 gol atarken, kalesinde ise sadede 10 gol gördü.
Kırşehir Belediyespor ile yarın deplasmanda karşılaşacak olan Elazığspor, bu maça kadar deplasmanda 17 karşılaşmaya çıktı.
Elazığspor bu 17’lik deplasman maçı performansında Karabükspor’u 3-1, Etimesgut Belediyespor’u, Tarsus İdmanyurdu’nu, Sivas Belediyespor’u 2-1 ve Pazarspor’u da 3-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Bordo-beyazlı ekip 17 maçlık deplasman maçlarında Bodrumspor’la 2-2 ve Mamak FK ile de 3-3 berabere kaldı.
Elazığspor deplasman maçlarında Bayburt Özel İdarespor’a, Kastamonuspor’a 2-0, 1922 Konyaspor’a 3-0, Vanspor’a 2-1, Sakaryaspor’a 2-0, Serik Belediyespor’a, Eyüpspor’a, Kırklarelispor’a 2-1, Turgutluspor’a 3-1 ve Karacabey Belediyespor’a da 6-2’lik skorla mağlup olarak evine puansız döndü. 
Elazığspor bu 17 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 10’da yenilgi aldı. Attığı 24 gole karşılık kalesinde ise 37 gol gördü. (HABER: SALİH GÜNER)