Yeşil-beyazlı temsilcimiz 2019-2020 futbol sezonunun ilk yarının son deplasman maçına çıkıyor

HAYDİ KIRŞEHİR BELEDİYESPOR YEN VE AFFETTİR!

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2019-2020 futbol sezonunun ilk yarısının sondan bir önceki karşılaşmaları bu hafta 9 karşılaşmayla oynanacak. Ligde son 2 maçından 1 puan çıkaran temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ligin 16’ncı haftasında topladığı 18 puanla 13’üncü sırada bulunan Başkent ekibi Etimesgut Belediyespor’a konuk olacak. Etimesgut Atatürk Stadyumunda Pazar günü oynanacak karşılaşma saat 13.30’da başlayacak.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grup 2019-2020 futbol sezonuna harika bir başlangıç yaparak Eyüspor, Kastamonuspor ve Bayburt İl Özel İdarespor’u yenerek 3’te 3 yapıp Ligi’n 3’üncü haftası itibariyle zirvede yer alan Kırşehir Belediyespor 4’üncü haftadan 7’nci haftaya kadar aralıksız 4 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi. Ligin 4’üncü haftasında sahasında Elazığspor’a ardından Tuzlaspor’a mağlup olan yeşil-beyazlılar, evinde peş peşe Sakaryaspor ile 0-0, Bandırmaspor’a karşı son dakika golüyle sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrılarak evinde 4 puan kaybeden yeşil-beyazlıların imdadına Niğdespor yetişti. Ligin son sırasında yer alan Niğdespor karşısında sahadan 3-1’lik skorla galip gelerek 4 maçlık galibiyet özlemini noktalayan Kırşehir temsilcisi bu maçın ardından sahasında Kardemir Karabükspor’u, deplasmanda Bodrumspor’u ve son olarak Kahramanmaraşspor’u yenerek çıkışını sürdürürken, bu 4 maçlık galibiyet serisi deplasmanda 2-0’lık Ergene Velimeşespor yenilgisiyle sona erdi. Yeşil-beyazlı ekibimiz Uşakspor maçıyla tekrar çıkış yakalayarak 1-0’lık skorla kazanmasının ardından konuk olduğu Ankara Demirspor karşısında ilk yarıyı 2-0 yenik kapatırken, ikinci yarıda Turan Yılmaz’ın golleriyle sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrılarak 1 puanla döndü.
Yeşil-beyazlılarımız geçtiğimiz hafta kendi sahasında Sivas Belediyespor’a 1-0’lık skorla yenerek galibiyet hasretini 2 maça çıkardı.
Haftayı kendi saha ve seyircisi önünde Sivas Belediyespor’a 1-0 yenilerek kapatan Kırşehir Belediyespor, ligin 16. haftasında deplasmanda Ankara ekiplerinden Etimesgut Belediyespor’la karşılaşacak. Bu önemli maçın hazırlıklarını yoğun şekilde sürdüren Kırşehir Belediyespor’da tek hedef, Sivas Belediyespor karşısında kaybettiği puanları bu önemli maçtan telafi etmek.
Sivas Belediyespor karşısında galibiyeti hak eden bir oyun sergilediklerini, ancak havanın yağışlı olması, rakibin de savunmaya çekilmesi nedeniyle gol atamadıklarını ifade eden yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Taner Öcal, “Bu maçtaki futbolumuzun karşılığı kesinlikle galibiyetti. Ama futbolda bu tür sonuçlar oluyor. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra tek kale oynarken, bir kontratakta golü kalemizde gördük ve kaybettik. İnşallah Etimesgut Belediyespor’u yenerek çıkışımızı sürdürüp, ilk yarıyı en iyi yerde bitirmek istiyoruz” diye konuştu.
Artık ligde her takımın birbirini yenebilecek güce sahip olduğunun altını çizen Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, “Kırşehir Belediyespor ligde çok koşan rakibinden daha çok mücadele eden bir takım. Tabi ki bu takım henüz arzu ettiğimiz düzeyde değil. Biraz daha üzerine koyacak. Çünkü takımımızın bu kapasitesi var. Önümüzde ki haftalarda Kırşehir Belediyespor daha tempolu oyun oynayan bir takım olacak. Bunu sonucunda da daha iyi neticeler alacak. Sezona başlarken kendimize bazı hedefler koyduk. Öncelikli olarak bu hedeflere ulaşmanın mücadelesi içinde olacağız. Zaten bu hedeflerimizin üzerine çıktığımızda farklı hedeflere ulaşmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bizler burada var olduğumuz sürece Kırşehir Belediyespor’un bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Elbirliği ile bu takımı ve kulübü arzulanan hedeflere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.
15.HAFTANIN SONUÇLARI: Piserro Kahramanmaraşspor 1-2 Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Bayburt Özel İdare Spor 1-0 Eyüpspor, Birevim Elazığspor 3-1 Van Spor Futbol Kulübü, Niğde Anadolu Fk 0-2 Uşak Spor A.Ş. , Tuzlaspor A.Ş. 1-1 Etimesgut Belediyespor, Gmg Kastamonuspor 0-1 Sakaryaspor A.Ş. , Kardemir Karabükspor 0-0 Ergene Velimeşe Spor, Bandırmaspor 1-1 Ankara Demirspor, Kırşehir Belediye Spor 0-1 Sivas Belediye Spor
16.HAFTANIN PROGRAMI: Sakaryaspor A.Ş. – Piserro Kahramanmaraşspor, Sivas Belediye Spor Bandırmaspor, Van Spor Futbol Kulübü – Tuzlaspor A.Ş. , Ankara Demirspor – Niğde Anadolu Fk, Ergene Velimeşe Spor – Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Gmg Kastamonuspor – Bayburt Özel İdare Spor, Eyüpspor – Birevim Elazığspor, Etimesgut Belediyespor – Kırşehir Belediye Spor, Uşak Spor A.Ş.- Kardemir Karabükspor.
ETİMESGUT BELEDİYESPOR’UN LİGDEKİ PERFORMANSI
2.Lig Kırmızı Grupta oynadığı 15 maçta 18 puan toplayarak 13’üncü sırada bulunan Etimesgut Belediyespor lige 1-1’lik Niğdespor beraberliği ile başladı.
Lige beraberlikle başlayan Başkent temsilcisi 2.hafta deplasmanda Karabükspor’u tek golle geçerken, 3’üncü hafta evinde konuk ettiği Bodrumspor ile 1-1 berabere kaldı.
Başkent ekibi ilk yenilgisini 4’üncü hafta deplasmanda Kahmaranmaraşspor’a 2-1 yenilerek aldı.
Bu yenilgi sonrası ligdeki 2’nci galibiyetini 3-1’lik Velimeşespor takımına karşı alan Etimesgut Belediyespor bu karşılaşmanın ardından yaklaşık 5 hafta galibiyet yüzü göremedi.
Uşakspor’a 1-0, Ankara Demirspor’a 2-1 yenilen siyah-beyazlılar, Sivas Belediyespor, Sakaryaspor ile 0-0, Vanspor ile 1-1 berabere kalırken, 5 maç sonra deplasmanda Eyüpspor’u 2-1 mağlup etti.
Eyüpspor galibiyetinin ardından 4 maç üst üste berabere kaldı. Kastamonuspor, Bayburt İl Özel İdarespor, Elazığspor ve Tuzlaspor ile peş peşe 1-1’lik skorlarla berabere kaldı.
Ligde oynadığı 15 maçta 3 galibiyet, 9 beraberlik ve 3 yenilgi alarak topladığı 18 puanla 13’üncü sırada bulunan Etimesgut Belediyespor, bu 15 maçta attığı 15 gole karşılık kalesinde ise 14 gol gördü.
(HABER: SALİH GÜNER)

Etimesgut-Kırşehir maçının
Hakemi Diyarbakır’dan…



TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grup 16’ncı hafta maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Etimesgut Belediyespor maçını yönetecek hakem triyosu belli oldu.
Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) yapılan açıklamaya göre Pazar günü Etimesgut Belediye Atatürk Stadyumunda saat 13.30’da oynanacak olan Etimesgut Belediyespor-Kırşehir Belediyespor karşılaşmasını Diyarbakır bölgesi hakemlerinden Lütfullah Aslan yönetecek.
Lütfullah Aslan’ın zorlu 90 dakikada yardımcılıklarını ise Şanlıurfa bölgesinden Çetin Öncel, Malatya bölgesinden İlker Ayten yapacak. 4’üncü hakem olarak ta Şanlıurfa bölgesinden Ömer Faruk Gültekin görev yapacak.
Öte yandan Kırşehir Belediyespor’un deplasmanda karşılaşacağı Etimesgut Belediyespor maçının gözlemciliğini Haşim Pazar, temsilciliklerini ise Mustafa Saral, İbrahim Pazar yapacak.
(HABER: SALİH GÜNER)