Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 9’uncu hafta yarın oynanacak 10 karşılaşmayla devam edilecek. Son iki maçında Kırklarelispor ve Vanspor galibiyetleriyle 4’üncü sıraya kadar yükselen Kırşehir Belediyespor, birde üstüne Türkiye Kupası’nda tur atlamanın vermiş olduğu moralle yarın deplasmanda Rize ekibi Pazarspor ile karşı karşıya gelecek. Pazar İlçe Stadyumunda oynanacak ve saat 13.00’te başlayacak karşılaşmayı Kocaeli bölgesinden Sait Tuzcu düdük çalacak.
Son iki haftada aldığı galibiyetlerle Kırşehir Belediyespor zirveye yaklaşan Kırşehir Belediyespor’un Teknik Direktörü Gürses Kılıç, Pazarspor maçı öncesi yaptığı açıklamada, 
“Yarın lig maçında Pazarspor’la deplasmanda zorlu bir müsabaka oynayacağız. Bu maç öncesi Oğuzhan Yazıcı kart cezalısı Üstün Bilgi ile Şerif Doğan sakatlığı ve Sabit Hakan yeni hastalıktan çıktığı için kadroda yer alamayacaklar. Volkan Altınsoy’un durumu maç günü netlik kazanacak. Şartlar ne olursa olsun sahaya kazanmak adına ne gerekiyorsa onu yapmak adına çıkacağız” dedi.
Kupada tur atlayıp, 4. Turdaki rakibi Gençlerbirliği olan yeşil-beyazlı ekibimizin Basın Sözcüsü Battal Çelik te “Pazarspor maçı öncesi Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst tura yükselmek takımımıza büyük moral verdi. Takımımızı bu galibiyetten dolayı kutluyorum. İnşallah ligde olduğu gibi Ziraat Türkiye kupasında istediğimiz sonuçları alır, gidebileceğimiz yere kadar ilerleriz. Bizim önceliğimiz tabi ki Lig. Ziraat Türkiye kupasında iyi neticeler almak. İnşallah her iki kulvarda da istediğimiz sonuçları alarak yanımızda olamayan taraftarlarımıza armağan ederiz. Artık ligde üst sıralardaki yerimizi korumak için özellikle evimizde oynayacağımız tüm maçları kazanmamız gerekiyor. Elbette galibiyetler, mağlubiyetler ve beraberlikler de yaşayacağız. Ancak bu süreçte galibiyet sayımız ne kadar fazla olur ise üst sıralardaki yerimiz o derece kıymetli olacaktır. Takımımız her geçen gün daha iyi oluyor. Uyum süreci yaşayan oyuncularımız var onlarında tam anlamıyla takıma adapte olmasının ardından bu takım çok daha iyi oyun oynayıp galibiyetler kazanacak ve üst sıralardaki yerini sağlamlaştıracaktır. İnşallah yarın deplasmanda oynayacağımız Pazarspor’dan da üç puanla dönerek üst sıralardaki yerimi daha da sağlamlaştırırız” dedi.  
KIRŞEHİR’İN İLK 8 PERFORMANSI
Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Ligdeki tek temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 2020-2021 Futbol Sezonuna Turgutlu deplasmanıyla başlarken, rakibine 90+4’üncü dakikada yediği olüyle 1-0 yenilerek sezona puansız başladı. Bu yenilgi sonrası Ligin 2’nci haftasında sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor’la 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlı temsilcimiz, 3’üncü haftada da deplasmanda Kastamonuspor’u ve 4’üncü haftada evinde 1922 Konyaspor’u 1-0’lık skorlarla yenmeyi başardı.
Üst üste gelen 1-0’lık skorlarla galibiyetlerin ardından 5’inci haftada da deplasmanda Eyüpspor karşısında 2-1’lik skorla mağlup olan Kırşehir Belediyespor, 6’ncı haftada da sahasında 2-0 geriye düştüğü maçta Tarsus İdmanyurdu ile 2-2 berabere kaldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz son maçta ise deplasmanda Kırklarelispor’u Ahmet Karadayı’nın tek golüyle 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Kırklarelispor maçının ardından 3 maçlık galibiyet özlemine son veren yeşil-beyazlı ekibimiz son olarak Vanspor’u yenerek ligdeki 4’üncü galibiyetini alıp puanını 14 yaparak 4’üncü sıraya yükseldi. Yeşil-beyazlı temsilcimiz bu 8 karşılaşmada attığı 7 gole karşılık kalesinde ise 5 gol gördü.
RAKİP PAZARSPOR
Kırşehir Belediyespor’un yarın deplasmanda konuk olacağı Pazarspor 10 puanla 15’inci sırada yer alıyor. Hafta içinde Türkiye kupasında deplasmanda 1’inci Lig ekiplerinden Ankaraspor’a 3-1’lik skorla yenilerek kupadan elenen Karadeniz temsilcisi ligde de istikrarsız bir görüntü çiziyor. Rize ekibi, puantajda averaj farkıyla 15’nci sırada yer alıyor. 8 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 yenilgi alan rakip takımın attığı gol sayısı 12, yediği ise 17.
Son Lig maçında Bodrumspor’u deplasmanda 2-1’lik skorla geçen Pazarspor takımı diğer galibiyetlerini Vanspor’u 2-0, Sivas Belediyespor’u 4-2’lik skorlarla almayı başardı. Karacabey Belediyespor’la 0-0 berabere kalan Pazarspor, Eyüpspor’a 4-1, Tarsus İdmanyurdu’na 3-1, Kırklarelispor’a 4-0, Sakaryaspor’a da 2-1’lik skorlarla mağlup oldu.
KIRMIZI GRUPTA 9.HAFTANIN MAÇLARI
(11 Kasım 2020 Çarşamba): Saat 13.00- (Pazar İlçe Stadyumu) Pazarspor-Kırşehir Belediyespor, Saat: 13.00 (Gazi Stadyumu) Kastamonuspor-Kardemir Karabükspor, Saat 13.00 (Tarsus İlçe Stadyumu), Tarsus İdmanyur-Elazığspor, Saat 13.00 (Etimesgut Belediye Atatürk Stadyumu) Etimesgut Belediyespor-Turgutluspor, Saat 13.00 (Eyüp İlçe Stadyumu), Eyüpspor-Bayburt Özel İdarespor, Saat 13.00 (Kırklareli Atatürk Stadyumu), Kırklarelispor-Pendikspor, Saat 13.00 (Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu) 1922 Konyaspor-Serik Belediyespor, Saat 13.00 (Van Atatürk Stadyumu) Vanspor-Mamakspor, Saat 13.00 (Sakarya Atatürk Stadyumu) Sakaryaspor-Bodrumspor, Saat 13.00 (Karacabey M.Fehmi Gerçeker Stadı) Karacabey Belediyespor-Sivas Belediyespor. . (HABER: SALİH GÜNER)