Kırşehir’de Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda tüm kesimler için eğitim programları hazırlandı…

HAYDİ ÇOCUKLAR YÜZMEYE!..

Kırşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Kuşdilli Mahallesi’ndeki Yarı Olimpik Yüzle Havuzu çocukların ve gençlerin yoğun ilgisini çekiyor.
“Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda tüm kesimler için eğitim programları hazırlandı. 2020 yılında 6 bin 445 çocuk ve genç yararlandığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda geçen yıl pandemiye rağmen katılım sayısı 10 bine yaklaştı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan antrenmanlarına ara verilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi, pandemi sürecinde başlayan normalleşme sürecinin ardından kaldığı yerden devam ediyor.
Kırşehir Gençlik ve Spor Müdürü Numan Nafiz Şahin, genç ve yetişkinlere yönelik programların dışında haziran ayından itibaren yaz okullarıyla çocukları Kırşehir Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda misafir etmeye başladıklarını söyledi.
Tüm çocukları ve gençleri yüzme kurslarına katılmaya davet eden İl Müdürü Nafiz Şahin, “Biz istiyoruz ki çocuklarımız ve gençlerimiz sporun bir branşıyla meşgul olsun. Bizim antrenör ve hocalarımız çocuklarımızı en iyi şekilde yüzme öğretiyorlar. Ayrıca yüzme en iyi sporlardan birisidir” dedi.  
 “Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi ile Kırşehir’de yüzme sporunda önemli yol kat edildiğini dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü Dilar Kılıç da geçen sene proje kapsamında tüm okullarda öğrencilerin birçoğunun yüzme eğitimi almaya başladığını ifade ederek, “Biz bu projeyle Türkiye şampiyonu çıkardık. Proje kapsamında buraya gelip yüzme öğrenen çocuklarımızdan ilk üçe giren dereceler elde ettik. Şu anda hedefimiz inşallah milli takıma sporcu yüzücü yetiştirmek. Biz bu proje kapsamında engelli çocuklarımıza da yüzmeyi öğretiyoruz. Özellikle engelli kategorisinde Türkiye’de önemli dereceler elde ettik. Bu şekilde başarılar elde etmeye devam ediyoruz inşallah devam edeceğiz de. İnşallah bu proje ile Kırşehir’de yüzme bilmeyen kalmayacak. Geçen sene bu proje kapsamında Kırşehir’deki bütün okullara ulaşmıştık. İlimizde bulunan 4. ve 5. sınıflarda okuyan öğrenciler ve haricen yazılmak isteyen çocuklar olmak üzere yüzlerce öğrenci kayıt yaptırdı. Ama girmiş olduğumuz bu süreç sebebiyle sayımız düştü. Şu anda tekrar talepler var. Biz de spor salonlarımızı pandemi kurallarına uyumlu hale getirerek kendimiz de kurallara uyarak çalışmalara başladık. İnşallah çalışmalarımız eskisi gibi devam edecek hale gelir. Şu an düştü ama talepler dahilinde artacağını düşünüyoruz.” 
Öte yandan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kırşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü ekiplerince sürekli bakım ve temizliği yapılarak hijyenik bir konumda hizmete açık tutuluyor.
Havuzun su kalitesini belirleyen değerler elektronik sistemlerle ölçülüyor ve gerekli müdahaleler aynı sistemlerle yapılıyor. Havuzun su sıcaklığı yaz ve kış sezonunda, kulüp sporcularının ve küçük kullanıcıların ortak bir şekilde antrenman yapabilmesi için uygun olan 27ºC derecede tutuluyor. Kullanılan bütün malzemeler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olup düzenli olarak raporlarla kontrol ediliyor. Havuz suyunun hijyenik kalabilmesi sürekli kontroller yapılıyor. Sağlık ve güvenlik temelinde çalışmalarını sürdüren havuzda cankurtaranlar sürekli olarak görev yaparken, herhangi bir yaralanma ve acil sağlık sorunlarına müdahale etmek için sağlık görevlisi bulunuyor. (HABER: NECLA BAĞCI)