İçişleri Bakanlığı'nın Kasım ayında yayınladığı genelge ile ülke genelinde covid-19 salgını nedeniyle kapatılan halı sahaların açılması bekleniyor.
Kırşehir başta olmak üzere ülke genelinde spor severlerin ve halı saha işletmecilerinin merakla beklediği halı sahaların ne zaman açılacağı merak konusu.
Özellikle ilimizde koronavirüs vaka sayılarında yaşanan düşüşün ardından halı sahaların açılması gündeme gelirken, Kırşehir’deki Halı saha işletmeleri, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yapılacak olan kabine toplantısında halı sahaların açılmasıyla ilgili bir müjde bekliyoruz. Kırşehir’de uzun yıllardır halı saha işletiyoruz. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle halı sahalar uzun zamandır kapalı. Bu süreçte biz de zor durumdayız. Giderlerimiz var, sürekli bakım yapıyoruz ve iş yerimiz kapalı olduğu için bir gelirimiz yok. O yüzden sıkıntıdayız. Bizler de açılış tarihi ile ilgili yapılacak resmi açıklamaya odaklanmış durumdayız. Halı sahaların açılmasını istiyoruz. Halı Saha işletmeleri olarak, önceliklerinin insan sağlığı. İşletmemizde her türlü tedbiri aldık. Dezenfektan, ateş ölçer, hijyen kuralları gibi gereken tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Biz halı sahamızı açıp çalışmak istiyoruz. Bu konuda yetkililerden ve devlet büyüklerinden müjde bekliyoruz” dedi.
Bu arada Ahi Stadı yanındaki 2 nolu Yan Saha’da gençler ile amatör kulüpler de  boş zamanlarını bura-da futbol oynayarak geçirdikleri gözlemleniyor. (HABER: SALİH GÜNER)