KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Sakaryaspor maçını değerlendirdi:

“HAKSIZ ALDIĞIMIZ YENİLGİYLE BİR YILLIK EMEĞİMİZİN ÇALINMASINA ÜZGÜNÜZ”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir Belediyespor’un Sakarya’da aldığı 5-1 yenilgiyle 2. Lig yarı final maçından elenmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını, ancak asıl üzüntülerinin emek hırsızlığı olduğunu söyledi.
Kırşehir’de fazladan bir kişiyi stattan aldıramazken, hatta telefonların yüzlerine kapatılırken, Sakarya’daki maçı 6-7 bin kişinin stada alınmasını kabul edemediklerini belirten KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Futbol 11 kişiyle oynanır. Ancak 12. oyuncu da taraftardır. Sakarya’daki maçta Sakaryaspor’un 6-7 bin seyircisi vardı. Pandemi yokmuş gibi taraftarların öyle bir desteği ve tezahüratı vardı ki aklınız durur. Orası da Türkiye, burası da Türkiye. Biz bir kişiyi bile stada aldıramazken, yüzümüze telefonlar kapatılırken, orada bu kadar seyirciye müsamaha gösterilmesi adaletsizliktir. Buradaki Valilik ve Emniyet görevini yapıyorsa oradakiler ne yapıyor bilemiyorum. Seyirci her zaman bir puan demektir. Futbolun içinden gelen biri olarak benim gördüğüm kadarıyla Sakaryaspor seyircisini arkasına alarak maça 1-0 önde başladı. Hem temsilci, hem gözlemciyle görüştüm bu kadar çok taraftarın Kırşehir Belediyespor için adaletsizlik olduğunu söyledim. 2. devrede seyircileri çıkarmaya çalıştılar, ancak hakem maçı başlatınca ve skor 2-1 olunca tribünler eski haline döndü. O destek, tezahüratla ve kalecinin de hatasıyla 3. golü yedik. Bu gol maçı aleyhimize çevirdi. Aksi takdirde maçtan olumlu sonuçla ayrılabilirdik. 
“Yenilgiyle dönmek çok zor oldu. Hem taraftarlar hem yönetim ve oyuncular maçtan buruk ayrıldık. Hem de haksız yenilgiye uğradık. Bir yılın emeği çalındı. Başta Belediye Başkanı ve yönetime, takıma maddi manevi destek veren her vatandaşımıza üzülüyorum. Hepsinin verdiği emek çalındı. Bizim emeklerimizi çalan kimseye hakkımı helal etmiyorum. Kırşehir’in hakkını yiyenleri de Allah’a havale ediyorum. Kırşehir’in bu kadar sahipsiz olmaması lazım. Sakarya’nın bütün partilerden milletvekilleri oradaydı ve birlik olmuşlardı. Aynı tabloyu Kırşehir’de göremiyoruz. Destek devamlılık ister. Sporun birleştirici olması gerek. Spora siyaset bulaştırılmaması gerek. Bugün farklı yerlerde olabilirdik ama nasip değilmiş. 
“Başta takımı bugünlere getiren teknik direktörümüze, yöneticilere, yılmadan mücadele veren oyuncularımıza, desteğini her zaman hissettiren amigolara, taraftarlarımıza, tesis çalışanlarına ve takımda emeği geçen, maddi manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.” (HABER: SALİH GÜNER)