Türk Kızılayı Kırşehir Şube Başkanı Adnan Naci Uygur, istifa etti:

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Türk Kızılayı Kırşehir Şube Başkanı Adnan Naci Uygur, 8 yıl başkanlık yaptığı görevinden istifa etti.
Türk Kızılayı olarak her kesime eşit şekilde hizmet yaptıklarını belirten Uygur, "8 yıldır kendi maddi ve manevi imkânlarımızla Kırşehir halkına Türk Kızılayı çatısı altında hizmet etmenin gururunu yaşamaktaydık. Tüm bu hizmetleri yaparken herkese eşit davranmaya ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya, bağışçılarımızın emanetini Türk Kızılay'ın kaynaklarını özenle korumaya gayret ettik" dedi.
GENEL BAŞKANI'NI SUÇLADI
Türk Kızılayı Genel Merkezi'nin il teşkilatına adil olmayan şekilde müdahil olduğunu iddia eden Adnan Naci Uygur, "Ancak Genel Merkezimiz şubelerin Genel Kurullarına müdahil olarak Tüzüğümüzün istisnai durumlar için söz konusu olan maddesini kullanarak üye sayımız 56 iken 31 Aralık 2018'de bir gecede 75 kişiye çıkartıp adil olmayan bir şekilde üye yüklenmesi yapmıştır ve bu bilgi kongreye bir gün kala genel merkezden şubemize gönderilen hazirun listesi ile öğrenilmiştir. Bu iyi niyetli bir davranış değildir. Kendi şubesinin ve üyelerinin tasarrufuna güvenemeyen bir Genel Merkezin davranışı saygın değildir ve kabul edilemez. Her türlü üyelik yolu açıkken ve Türk Kızılayı Kırşehir Şubesine hiçbir müracaat olmadan doğrudan Türk Kızılay'ı Genel Merkezi'nin yaptığı bu üyeleri sendika aracılığı ile yapması ahlaki değildir. Sivil Toplum Örgütü üzerinden üye olan bu şahısların da davranışları samimi ve ahlaki değildir. Bu onur kırıcı davranışı meşru hak olarak görmüyorum ve genel merkezin tutumunu kabul edemiyor ve yönetim kurulu olarak istifa ediyoruz." diye konuştu.
"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"
Kızılay kırşehirn Şubesi Başkanı olakak yaptıkları hizmetleri de anlatan Uygur, “Kızılay’a yaptım hizmetleri helal ederken, bu operasyonu yapan başta Genel Başkan ve komisyonuna ayrıca ilimizde bu işe alet olan malum sendika üyelerine ve temsilcilerini de kınıyorum, hakkımı helal etmiyorum. Kızılay Genel Başkanı ve ekibi bu tutumu ile 150 yıllık şanlı tarihi olan bir kuruma emek verenleri ve çalışanları rencide ederek kurumu zedelemiştir. Bu haksızlığı Allah’a havale ediyorum” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)