Haftayı dinlenerek geçiren Pendikspor'un 18 puanla liderlik koltuğunda oturduğu TFF 2. Lig, Beyaz Grup’ta temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, deplasmanda şampiyonluk hedefleyen Isparta 32 Spor’la golsüz berabere kalarak 1 puanı hanesine yazdırdı ve puan cetvelinde 3 basamak birden yükselerek 4’ncü sıraya yükseldi.
Puan cetveline baktığımızda Lider Pendikspor ile onu takip eden 9 takım şampiyonluk yarışının içerisinde yer alıyor.
Amedspor takımı 17 puanla ikinci, Isparta 32 spor 15 puanla üçüncü, Kırşehir Belediyespor 14 puanla dördüncü, 1928 Bucaspor 13 puanla beşinci sırada yer aldığı grupta diğer takımda bu takımların hemen arkasında zorlu şampiyonluk yarışının içerisinde yer almayı başardı...
Gruplar belli olduğunda kuşkusuz tüm spor otoritelerin söylemleri ve bekledikleri şampiyonluğun ve liderlik çekişmesinin Kırşehir Belediyespor, Şanlıurfaspor ve Isparta 32 spor takımlarının arasında geçeceğini bu takımları da yapacağı sürpriz çıkışla alacağı puanlarla Amedspor olacağı görüşündelerdi.
Şuan birçok takım sürpriz şekilde atak yaparak aldıkları başarılı sonuçlarla şampiyonluk potasının içerisinde kendilerine yer bulurken, sezon öncesi liderlik yarışı için aday gösterilen Isparta 32spor üçüncü, Kırşehir Belediyespor dördüncü ve Şanlıurfaspor ise dokuzuncu sırada yer bulabildiler. Diyarbakır ekibi Amedspor takımı ise spor otoritelerini yanıltmayarak aldığı başarılı puanlarla ve sürpriz çıkışla grupta kendine ikinci sırada yer buldu ve liderlik yarışının içerisinde yer aldı.
Bu takımların yanı sıra Pendikspor yaptığı çıkış ve seri galibiyetler sonunda liderlik koltuğunu aldığı gibi bırakmadan yoluna emin adımlarla devam ederken, Pendikspor dışında diğer sürpriz çıkış yapan takımlar ise lige istediği başlamayan hatta düşme potasında yer alarak düşme adayı olarak bile gösterilmeye başlanılan Zonguldak Kömürspor ve Pazarspor takımları yaptıkları hoca değişikleri sonucunda yaptıkları sürpriz çıkışla kendilerini yukarı atarak şampiyonluk potasının içerisine sokmaya başardılar.
Ligde şampiyonluk kadar ligde kalma mücadelesi de nefes nefese devam ediyor.
Ligde düşmeme potasında ise tam 8 takım kıran kırana bir mücadelenin içerisinde yer alıyorlar. Ama bu 8 takımda en düşük ihtimali olan ve en yakın aday olarak gösterilen takım ise Eskişehirspor olarak gösteriliyor...
Yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle genç oyuncularla mücadele eden köklü camia son iki sezon TFF 1.Ligde yaşadığı düşüşü burada da devam ettirerek şuana kadar topladığı 1 puanla son sırada yer alırken Eskişehirspor’dan sonra işinin zor olduğu bir diğer takım olan Akhisarspor takımı da onlarsa gençlerden kurulu bir kadroyla mücadele ettiği ligde topladığı 7 puan sonunda Eskişehirspor takımının bir basamak üzerinde yer alıyor bu takım dışında 24 Erzincanspor, Kırklarelispor, Karacabey Belediyespor Ankara Demirspor, Tarsus İdmanyurdu ve Uşakspor takımları bu çetin mücadelenin içerisinde yer alıyor.
2. Lig Beyaz Grup’ta 9’uncu hafta tamamlandı. Haftaya lider giren Pendikspor, BAY geçmesine rağmen koltuktaki yerini korudu. Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor ise, Şanlıurfaspor yenilgisi üzerine 13 puanda kaldı, gol averajı farkıyla bir basamak geriye düştü.
Beyaz grupta Cumartesi mesaisinde oynanan 8 maçta 5 takım 3 puan sevinci yaşadı, 3 maç berabere sona erdi.
Diyarbakır, Isparta, Buca, Tarsus, Akhisar, Erzincan, Zonguldak ve Konya’nın ev sahipliğinde oynanan maçlarda Amed Sportif, Karacabey Belediyespor, Uşakspor, Şanlıurfaspor ve 1922 Konyaspor kazandı. Isparta 32 Spor-Kırşehir Belediyespor (0-0), Tarsus İdmanyurdu-Nazilli Belediyespor (1-1), 24 Erzincanspor-Ankara Demirspor (1-1) maçlarında skor eşitliği bozulmadı.
Bu hafta grupta atılan toplam gol sayısı 24’tü. Şanlıurfaspor ile 1922 Konyaspor 4’er gol atarak kazandı. Bu iki takımı 3 golle Karacabey izledi. 1928 Bucaspor ile Zonguldak Kömürspor 2’şer gol üretmesine rağmen mağlup olan iki takımdı. İki gol bulan bir başka takım Bucaspor 1928 galip gelmesini bildi. Bu takımların dışında Amed Sportif, Tarsus, Nazilli, Akhisar, Erzincan, Ankara Demir, Eskişehir 1’er gol üretti. Pazar, Isparta ve Kırşehir gol sessizliği yaşadı.
Zonguldak Kömürspor haftayı yenilgiyle kapatsa da, puantajda çok bir şey kaybetmediği görüldü. 13 puanda girdiği haftayı 13 puanla geride bırakan kırmızı-lacivertli takım ile lider ve peşine sıralanan takımlarla arasında çok fazla fark yok.
Grupta, Pendikspor 18 puanla ilk sırada yer alıyor. İstanbul ekibi haftayı BAY geçmesine rağmen ilk sıradaki yerini korudu. Lideri, 18 puanla Amed Sportif takip ediyor. Amed Sportif, ligde henüz BAY geçmeyen 4 takımdan biri.
İlk ikinin ardından 15 puanla Isparta 32 Spor geliyor. 14 puanlı Kırşehir Belediyespor 4’üncü sırayı oluştururken, 13’er puanlı 1928 Bucaspor, Pazarspor ve Zonguldak Kömürspor 5, 6 ve 7’nci basamakta sıralandı.
Bu takımları 12’şer puanlı 3 takım izliyor. 1922 Konyaspor, Şanlıurfaspor ve Nazilli Belediyespor puantajın 8, 9 ve 10’uncu sırasını oluşturuyor.
11’inci sırada yer alan Nazilli Belediyespor 10 puanlı tek takım. Çift haneli puana sahip 11 takımın ardından gelen 7 takım tek haneli puanlara sahip.
Tarsus İdmanyurdu 9 puanla 12, Ankara Demirspor 8 puanla 13, 7’şer puanlı Karacabey Belediyespor, Kırklarelispor, Erzincanspor ve Akhisarspor 14, 15, 16 ve 17’nci olarak sıra aldı. 1 puana sahip Eskişehirspor puantajın son sırasına demirlemiş durumda.
9’uncu hafta itibariyle düşme potasını 24 Erzincanspor, Akhisarspor ve Eskişehirspor 3’lüsü oluşturdu.
10’UNCU HAFTA MAÇLARI
31 EKİM PAZAR GÜNÜ
Bir haftanın daha geride kaldığı ligde, 10’uncu hafta heyecanı 31 Ekim Pazar günü Kırklareli, Uşak, Kırşehir, Ankara, Nazilli, Şanlıurfa ve Karacabey’de yaşanacak. Grupta yine birbirinden zorlu ve sürpriz sonuçlara açık maçlar oynanacak.
Program şöyle:
HAFTANIN MAÇLARI (31 Ekim Pazar)
Saat 14.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Zonguldak Kömürspor
Saat 14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor AŞ-Pendikspor
Saat 14.00 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir Belediyespor-Akhisarspor
Saat 14.00 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Tarsus İdmanyurdu
Saat 14.00 Nazilli İlçe Stadı: Nazilli Belediyespor-Isparta 32 Spor
Saat 17.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Bucaspor 1928
Saat 19.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-1922 Konyaspor
Saat 19.00 Eskişehir Stadı: Eskişehirspor-24 Erzincanspor
Amed Sportif ile Pazarspor (BAY) (HABER: SALİH GÜNER)