Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 27’nci haftada oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Ligin 27’nci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor 3 maçlık galibiyet özlemini Van’da noktalarken, lider Eyüpspor ve Sakaryaspor haftayı galibiyetle kapattılar.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 27’nci hafta Çarşamba günü oynanan 10 karşılaşmayla sona erdi. Ligin 27’nci haftasında fileler 32 kez ağlarla buluştu. Bu 10 maçın 4’ünü ev sahibi, 2’sini deplasman takımı kazanırken, 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Eyüpspor, Tarsus İdmanyurdu ve ardından Kırklarelispor’a mağlup olarak 3 maçtır galibiyete hasret kalıp Play-Off yolunda ağır bir yara alan Kırşehir Belediyespor, Çarşamba günü ligin en zor deplasmanlarından biri olan Vanspor’a konuk oldu. Ev sahibi ekipte son haftalardaki kötü gidişata son verip Kırşehir Belediyespor’u yenmek için sahaya çıkmıştı. Kırşehir Belediyespor, güçlü rakibi karşısında mücadeleyi ilk yarıda Üstün Bilgi ve Mehmet Alaeddinoğlu’nun golleriyle 2-1 kazanarak 3 maç aranın ardından galibiyetle tanıştı. Bu sonucun ardından puanını 46’ya çıkaran temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 27’nci haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Vanspor ise bu yenilginin ardından 47 puanda kalıp 4’üncü sıraya geriledi.
Lider Eyüpspor’da haftayı galibiyetle kapattı. Adım adım şampiyonluğa giden Eyüpspor, kendi sahasında düşme hattında yer alan Elazığspor’la karşı karşıya geldi. İstanbul temsilcisi 1-0 geriye düştüğü maçta mücadeleyi 2-1’lik skorla kazanarak puanını 65 yaparak liderliğini sürdürdü.
Eyüpspor’un puanını 65’e çıkarmasının ardından en yakın rakibine ise şampiyonluk yolunda 16 puan fark attı. Maçtan 2-1’lik yenilgiyle ayrılan Elazığspor ise 22 puanda kalıp haftayı 19’uncu sırada tamamladı.
Ligin flaş ekiplerinden olan Bodrumspor gol düellosundan galip çıkamadı. Muğla temsilcisi deplasmanda karşılaştığı Pazarspor’la 3-3 berabere kaldı. Bu beraberliğin ardından puanını 49 yaparak haftayı 2’nci sırada tamamladı. 6 maç sonra puanla tanışan Pazarspor ise haftayı 35 puanla 14’üncü sırada geçti.
Play-Off yolunda emin adımlarla ilerleyen Sakaryaspor kendi sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor’u tek golle geçerek ligdeki 13’üncü galibiyetine uzanarak puanını 49 yapıp 3’üncü sıraya yükseldi. Karacabey Belediyespor ise bu yenilginin ardından 36 puanda kalıp haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Play-Off yolunda inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Turgutluspor kendi sahasında yine puan kaybederek zirve yolunda ağır bir yara daha aldı. Ege temsilcisi sahasında Sivas Belediyespor’la golsüz berabere kalarak puanını 47 yapıp haftayı 5’inci sırada tamamladı. Sivas ekibi ise bu beraberliğin ardından puanını 35’e çıkarıp haftayı 13’üncü sırada kaldı.
Geçtiğimiz hafta deplasmanda Kırşehir Belediyespor’u yenerek Play-Off yolunda önemli bir galibiyet alan Kırklarelispor, Ligin 27’nci haftasında konuk ettiği Mamak FK’yı 7-0 gibi oldukça farklı bir skorla puanını 44 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. Maçtan oldukça farklı bir skorla mağlup ayrılan Başkent temsilcisi Mamak FK ise 24 puanda kalıp haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Etimesgut Belediyespor’un galibiyet serisi bu haftada devam etti. Başkent temsilcisi 5-1’lik skorla Mamak FK maçının ardından çıktığı 5 maçı kazanmayı başardı. Etimesgut Belediyespor, Ligin 27’nci haftasında sahasında konuk ettiği ligin son sırasında yer alan Karabükspor’u oldukça rahat bir oyunla 7-0 mağlup ederek üst üste 6’ncı toplamda da 12’nci galibiyetini alarak puanını 43’e çıkarıp 8’inci sıraya yükseldi. 2 puanda kalan Karabükspor ise haftayı son sırada tamamlayarak adım adım 3’üncü Lige doğru düşmeye gün saymaya başladı.
Ligin orta sıralarında yer alan Serik Belediyespor sahasında düşme hattında yer alan Kastamonuspor’la 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Akdeniz ekibi puanını 40 yapıp haftayı 9’uncu, Kastamonuspor ise 26 puanla 17’nci sırada kaldı.
Son haftalarda çıkış içinde bulunan Bayburt Özel İdarespor, deplasmanda karşılaştığı 1922 Konyaspor’u 3-1’lik skorla mağlup ederek puanını 30 yapıp 15’inci sıraya yükseldi. Bu yenilginin ardından 27 puanda kalan 1922 Konyaspor ise haftayı 16’ncı sırada geçti.
Ligin 27’nci haftasının son karşılaşmasında Ligde hiçbir hedefi kalmayan ve orta sıralarda mücadele eden Tarsus İdmanyurdu ile Pendikspor karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 3-3 sona erdi ve her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı. Tarsus İdmanyurdu puanını 38 yapıp haftayı 10’uncu, Pendikspor ise puanını 36 yaparak 11’inci sırada tamamladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 28’inci hafta maçları Pazar günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 28’inci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor sahasında Pazarspor ile karşılaşacak. (HABER: SALİH GÜNER)