Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un rakiplerinden olan Eyüpspor, Bayburt Özel İdarespor ve Pazarspor erteleme maçında rakiplerini yenmeyi başardı.
LİDER GALİBİYETLE BAŞLADI
Ligde yoluna emin adımlarla ilerleyen lider Eyüpspor, erteleme maçında ligde küme düşme hattında yer alan Kastamonuspor’a konuk oldu. Cumartesi günü Gazi Stadyumunda oynanan maç karşılıklı ataklarla orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, mücadelenin ilk yarısını golsüz eşitlikle sona erdi.
Karşılaşmanın 2’nci yarısında etkili başlayan Eyüpspor, 56’ncı dakikada Muhammed Akaraslan’ın golüyle 1-0 öne geçti.
İkinci yarının hemen başında öne geçmenin vermiş olduğu moralle rakip kalede ataklarını sıklaştıran Eyüpspor son vuruşlarda etkisiz kalınca maçı 1-0 kazanarak 2020 yılında liderlikle bitirdiği sezonu 2021 yılında da galibiyetle başladı.
Bu sonucun ardından Eyüpspor, oynadığı 18 maçta puanını 44 yaparak haftayı da lider olarak tamamladı. Eyüpspor ilk yarının son maçında Vanspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.
PAZARSPOR BAŞKENT’TEN 3 PUANLA DÖNDÜ
Rize temsilcisi Pazarspor, erteleme maçında ligin küme düşme hattında yer alan Başkent temsilcisi Mamak FK ile Pazar günü deplasmanda karşılaştı. Ligde son hafta deplasmanda Kastamonuspor 1-0’lık skorla geçerek 3 maçlık galibiyet hasretine son veren Karadeniz temsilcisi erteleme maçında Mamak FK’yı 2-0’la geçti.
Pazar günü Çubuk İlçe Stadyumunda oynanan maçın ilk devresi 0-0’lık eşitlikle sona ererken, maçın ikinci yarısında kontrolü ele alan Pazarspor mücadelenin 55’inci dakikasında Ömercan Öndaş’ın golüyle 1-0 öne geçti. Maçın son dakikalarında İbrahim Topaloğlu karşılaşmada skoru 2-0’a getirdi. İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve maçı Pazarspor 2-0 kazanarak puanını 29 yapıp 6’ncı sıraya yükseldi. Rize temsilcisi ilk yarının son maçında sahasında 1992 Konyaspor’u konuk edecek.
HAFTALAR SONRA 3 PUANLA TANIŞTI
Bayburt Özel İdarespor, ertelenen Tarsus İdman Yurdu maçından 1-0 galip ayrılarak altın değerinde 3 puan alarak lige tutunma umutlarını artırdı.
Bayburt Özel İdarespor, 3 gün önce kendi sahasında aldığı Mamak FK yenilgisi sonrası önemli bir avantajı kaybetmiş ve ertelenen Tarsus maçını bir anlamda lige tutunma açısından kader maçı olarak değerlendiriyordu.
Genç Osman Stadyumundaki maça hızlı başlayan ve üst üste gol pozisyonları bulan Bayburt Özel İdare sporlu futbolcular 27, 34 ve 41. dakikalarda önemli pozisyonlardan yararlanamadılar.
Maçın 45. dakikasında Tarsus İdman Yurdu’nun defansta yaptığı hatayı iyi değerlendiren Yener Arıca kaleciyi de çalımlayarak topu ağlara gönderdi ve Bayburt Özel İdarespor 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında sonucunu belirleyen gol oldu.
İkinci yarıya konuk ekip etkili başladı ve sağlı sollu ataklarda gol pozisyonları buldu. Kalesinde adeta devleşen kaleci Enes Fidayeo kurtardığı pozisyonlarla rakip takımın futbolcularına saç baş yoldurdu.
İkinci yarısı ev sahibi ekibin yarı sahasında geçen maçta her iki takımda gol bulamadı ve sarı siyahlılar aldığı 3 puan ligde kalabilmek için umutlarını artırırken moralde bulmuş oldu.
Futbolcuların sahada gösterdikleri mücadele hırsıyla galip gelen Bayburt Özel İdarespor puanını 14’e çıkarırken Tarsus İdman Yurdu 23 puanda kaldı. (HABER:CUMHUR ASLAN)