Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Kırşehir Belediyespor lig hazırlıklarına başlarken, transfer çalışmalarını da sürdürüyor

GRUBUMUZDA BU SEZON 
4 TAKIM KÜME DÜŞECEK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligde önceki gün çekilen kuranın ardından Beyaz gruba düşen Kırşehir Belediyespor’u zorlu lig süreci bekliyor. 
Geçtiğimiz yıl Kırmızı Grupta güçlü takımlarla başa baş mücadele edip play-off yarı finale kadar yükselen Kırşehir Belediyespor, yeni sezon hazırlıklarına 12 Temmuz’da Güneyktent tesislerinde başlarken, transfer çalışmalarını da yoğun şekilde sürdürüyor. 
Kırşehir Belediyespor’da Teknik Direktör Hakkı Hocaoğlu, grupların belirlenmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl, Kırmızı Grupta mücadele ettiğimizde play-off oynama başarısı gösterdik. Bu sezonda yepyeni bir kadro yepyeni bir grupla 2021-2022 Futbol sezonuna merhaba diyeceğiz. Bizler rakiplerimizi ne kendimizden küçük, nede büyük görüyoruz. Çıkıp sahaya aslanlar gibi mücadele edeceğiz. İyi bir grup olduğunu söyleyebilirim. Tüm Kırşehirlilerden destek bekliyoruz. Tabii ki zor bir süreç yaşıyoruz, özellikle geçen seneden takımdan sadece bir oyuncunun kalması baya bir eksiklik. Şimdi yeni bir oluşum yapıyoruz, yeni bir takım kuruyoruz bu da kolay değil ve bunun için herkesten sabır ve iyi niyet bekliyoruz. İnşallah hep birlikte Kırşehirspor’u layık olduğu yere taşıyacağız. Lütfen herkes bizden desteğini esirgemesin biz buraya Kırşehirspor’a gönlümüz ile birliğimiz ile tecrübe ve bilişimimizle hizmet etmeye geldik tabii ki bazı sıkıntılar olacaktır. Ama bu sıkıntıları Kırşehirliler ve bizler el birliği ile halledeceğiz. Doğru yoldayız” açıklamasında bulundu.
Kırşehir Belediyespor’un en kısa sürede lige hazır hale gelmesi için çalıştıklarını, eksik mevkilere de gerekli transferlerin yapılmasının ardından lige güzel bir başlangıç yapmayı hedeflediklerini ifade eden yeşil-beyazlı Hocaoğlu, “Kırşehir’de herkesin bizlerden beklentisinin yüksek olduğunu biliyorum. Başkanımız ve yöneticilerimizin gayret ve çabaları ile iyi bir takım kurmak için çabalıyoruz. İnşallah bu hafta içinde diğer transferlerimiz de sonuçlanır ve tam kadro lige hazırlanmaya başlarız. Grubumuzda 19 takım yer alıyor ve lig sonunda 4 takım 3. Lige düşecek. Dolayısı ile maçlar çok zor geçecek. Şimdiden Play-off oynamak veya ligi şurada burada bitiririz demek kesinlikle doğru değil. Diğer grupta olduğu gibi bu grupta da iyi takımlar var” dedi. 
Grupta Kırşehir Belediyespor ile birlikte Kırmızı Grupta geçen sezondan tanıdık 1922 Konyaspor, Kastamonuspor, Karacabey Belediyespor, Kırklarelispor, Pazarspor, Pendikspor ve Tarsus İdmanyurdu olmak üzere 7 takım var. Bu 19 takım arasında 7’si geçen sene Kırşehir Belediyespor’la Kırmızı Grupta mücadele ederken, 6 takım yine Beyaz Grupta, 2 takım 1’inci Lig’den düşerken, 3 takım ise 3’üncü Lig’den 2’nci lige yükseldi.
Beyaz Grupta 2021-2022 sezonunda Zonguldak Kömürspor, Kırklarelispor, Pendikspor, GMG Kastamonuspor, Kırşehir Belediyespor, Ankara Demirspor, Eskişehirspor, Karacabey Belediyespor, Akhisarspor, Bucaspor 1928, Uşakspor AŞ, Nazilli Belediyespor, 1922 Konyaspor, Isparta 32 Spor, Şanlıurfaspor, Tarsus İdmanyurdu, Amed Sportif, Anagold 24 Erzincanspor ve Pazarspor yer alıyor.
Söz konusu takımlar Zonguldak, Kırklareli, İstanbul, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Eskişehir, Ankara, Kastamonu, Kırşehir, Erzincan, Isparta, Konya, Mersin, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Rize temsilcisi olarak yarışmacı olacak.
Takımlardan Ankara Demirspor geçen sezon Beyaz Grupta, Kırşehir Belediyespor ile Kırklarelispor play-off oynadı. Yeniler arasında yer alan Akhisarspor ile Eskişehirspor 1. Ligden düşerken, Nazilli Belediyespor, Bucaspor 1928 ve Isparta 32 Spor 3. Ligden yükseldi. Nazilli direkt şampiyon, Buca ile Isparta Play-Off şampiyonu olarak terfi yaşadı.
Kırmızı gruptan Beyaz gruba geçiş yapan takımlardan Kırklarelispor ile Kırşehir Belediyespor Play-Off başarısı yakaladı. Kırşehir yarı final, Kırklareli ise çeyrek finalde elendi.
Kırmızı grubun diğer eski temsilcilerinden Karacabey Belediyespor sezonu 56 puanla 8’inci, Pendikspor 52 puanla 11’inci, Pazarspor 50 puanla 12’nci, Tarsus İdmanyurdu 49 puanla 13’üncü, 1922 Konyaspor 42 puanla 16’ncı, Kastamonuspor 36 puanla 17’nci sırada bitirdi.
TARSUS ÖN PLANA ÇIKAN TAKIM
Geçen sezonu 13’üncü sırada tamamlayan Tarsus İdmanyurdu, yeni sezon öncesi dikkat çeken takımların başında geliyor. Yaptığı transferlerle güçlü bir kadro oluşturan Tarsus, grupta öne çıkan takım oldu. Sarı-Lacivertli takımı, Zonguldaklı teknik direktör Ergün Penbe çalıştırıyor. Tarsus’un yanı sıra Ankara Demirspor, Şanlıurfaspor, Amed Sportif transferin hareketli takımları arasında yer alıyor. Bu üç takımdan Ankara Demir geçen sezon Play-Off çeyrek finali oynadı, Amed Sportif Play-Off yarışı verdi, Şanlıurfa ise son hafta maçında ligde kalmayı başardı.
SIKINTILI SÜREÇ YAŞIYORLAR
Geçen sezon 1. Ligden Eskişehirspor, geçmişe yönelik borçları nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçiyor. 3’üncü kez yapılan kongrede başkan adayının çıkmadığı köklü kulübün kayyuma gitmesi söz konusu. Eskişehirspor’un yanı sıra Kastamonuspor da bir hayli sallantılı dönem yaşıyor. Spor kamuoyunda sıkça gündem olan bu iki kulübün durumu, Beyaz grup temsilcileri tarafından yakından takip ediliyor.
4 TAKIM KÜME DÜŞECEK
Beyaz grup, geçen sezon olduğu gibi yeni sezonda da yine 19 takımla oynanacak. Dolayısıyla her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek. 19 takım olmasına karşın grupta son 4 takım bir alt lige düşürülecek. Bu durum sadece Beyaz grup için geçerli değil. 20 takımlı kırmızı gruptan da 4 takım küme düşecek. Burada amaç, 2. Ligde 39 olan takım sayısını 2022-2023 sezonunda 38’e düşürmek.
1.Lige çıkacak takım sayısında ise değişiklik yok. Her zaman ki gibi 3 takım terfi sevinci yaşayacak. Bu takımlardan 2’si gruplarından direkt şampiyon, 1’i ise Play-Off şampiyonu olarak çıkacak. (HABER: SALİH GÜNER)