Kırşehir Belediyespor'un Of deplasmanında 1-0 yenildiği haftada 3 maçı konuk takımlar kazandı, 3 maç beraberlikle bitti

TÜRKİYE Futbol Federasyonu 3.Lig 2. Grupta mücadeleye 14'üncü haftada oynanan 9 karşılaşmayla devam edilirken, yine bir deplasman maçından puansız dönen temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Kızılcabölükspor ve diğer rakiplerinin puan kaybettiği haftayı tekrar lider olarak tamamladı.
Türkiye Futbol Federasyonu 3.Lig 2. Grupta 14'üncü hafta oynanan 9 karşılaşmayla tamamladı. 17 golün atıldığı 14'üncü haftada 3 ev sahibi, 3 deplasman takımı kazanırken, 3 karşılaşma ise golsüz eşitlikle sona erdi.
Ligde şampiyonluk mücadelesi içinde yer alan lider Kırşehir Belediyespor, grubun güçlü takımlarından Trabzon temsilcisi Of-spor ise deplasmanda karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar mücadeleyi ilk yarıda yediği gol-le 1-0'lık skorla kaybederek ligdeki 3'üncü yenilgisini aldı. Bu sonucun ardından 3'üncü yenilgisini yine bir deplasman maçında alan Kırşehir Belediyespor 25 puanda kalarak haftayı lider olarak tamamlarken, zorlu maçı 1-0'da olsa kazanmasını bilen Ofspor ise ligdeki 6'ncı galibiyetini alarak puanını 22 yapıp haftayı 5'inci sırada tamamladı.
Kırşehir Belediyespor'un Cumartesi günü Trabzon'da kaybetmesinin üzerine tekrar liderlik şansı doğan Kızılcabölükspor bu şansı eliyle tepti. Kendi sahasında konuk ettiği Düzcespor'a 3-1'lik skorla mağlup olan Kızılcabölükspor liderlik için büyük avantaj kaybetti. Bu sonucun ardından 23 puanda kalan Kızılcabölükspor haftayı 2'nci sırada tamamlarken, Düzcespor ise puanını 21 yapıp haftayı 7'nci sırada tamamladı.
Kendi sahasında ligde düşme hattında yer alan Kemerspor'u konuk eden Çatalcaspor 3 puanı 3-0'lık net bir galibiyetle alarak puanını 23 yapıp haftayı 3'üncü sırada tamamlarken, Kemerspor ise 11 puanda kalarak haftayı 17'nci sırada tamamladı.
Haftanın golsüz eşitlikle biten maçlarından olan Van Büyükşehir Belediyespor zirve yolunda çok önemli 2 puanı Adıyaman deplasmanında bıraktı. Şampiyonluk şansını sonuna kadar kovalamak isteyen ve ligde inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Van Büyükşehir Belediyespor 3 puan için geldiği Adıyaman deplasmanında buldukları net pozisyonları golle sonuçlandıramayarak karşılaşmadan 0-0'lık eşitlikle ayrılıp zirve yarışında ağır bir yara aldı. Bu skorun sonrasında Van Büyükşehir Belediyespor puanını 22 yapıp haftayı 4'üncü sırada tamamlarken, puanını 18'e çıkaran Adıyamanspor ise haftayı 11'nci sırada tamamladı.
Çatalcaspor maçıyla başlayan galibiyet serisine Orduspor, Adıyamanspor ve Düzcespor maçlarıyla devam eden Sultanbeyli Bele-diyespor sahasında konuk ettiği Elaziz Belediyespor'u tek golle geçerek puanını 22 yapıp çıkışına devam ederek haftayı 6'ncı sırada tamamladı. Doğu temsilcisi Elaziz Belediyespor ise 15 puanda kalarak haftayı 14'üncü sırada tamamladı.
Osmaniyespor sahasında konuk ettiği Altındağ Belediyespor ile golsüz berabere kalırken, haftanın en önemli sonucuna ise Karşıyaka imza attı.
Orduspor ise deplasmanda karşılaşan Karşıyaka rakibini 2-1'lik skorla geçerek puanını 17 yapıp haftayı 12'nci sırada tamamlarken, 4'üncü yenilgisini alan Orduspor ise 20 puanda kaldı ve haftayı 9'uncu bitirdi.
Haftanın golsüz eşitlikle biten maçlarından birinde Pazarspor ile Esenler Erokspor karşılaşırken, düşme hattında bulunan Alibeyköyspor ise deplasmanda ligin dibine demir atmış Bergama Belediyespor'u 3-2'lik skorla geçerek 1 basamak üste çıktı.
Bu arada 3.Lig 2.Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Kırşehir Belediyespor'un deplasmanda Ofspor'a tek golle yenilerek bu sezon ki 3'üncü yenilgisini alması büyük üzüntü yarattı.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Selahattin Dinçel, “Puan veya puanlar için geldiğimiz Trabzon deplasmanından hiç ummadığımız bir yenilgi aldık. Söyleyecek bir şey yok üzgünüz” açıklamasında bulundu.
Dinçel, “Rakibimiz önünde iyi başladığımız maçta 1-0 geriye düştük ve soyunma odasına mağlup girdik. İkinci yarıda biraz olsun toparlandık ancak bu bölümde de final paslarında ve son vuruşlarda başarılı olamadık. Takım olarak kötü oynadık ve böyle bir oyun sonucunda da mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Böylesine kritik bir maçta üç puanı kay-bettik. Söylenecek fazla bir şey yok ligde ilk yarının sonuna üç haftalık bir süreç kaldı. Bu maçlardan alabileceğimiz en fazla puanları alarak devre arasına girmek istiyoruz. Takım olarak eksiklerimiz çok ancak bu aşamadan sonra mazeret üretecek halimiz yok özellikle evimizdeki iki maçı kazanarak bu kayıplarımızı azda olsa telafi etmek istiyoruz. Ofspor karşısında oy-nanan oyun ve alınan sonuç bizim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Artık öyle ya da böyle Ofspor maçı geride kaldı. Önümüzde oynamamış daha 3 karşılaşma var. İlkini bu hafta sonu Pazarspor karşısında oynayacağız. Taraftarlarımıza bu karşılaşmada büyük iş düşüyor. Onların desteği ile Pazarspor'u yenerek kendi evimizdeki çıkışımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.
14. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Ofspor-Kırşehir Belediyespor: 1-0, Kızılcabölükspor-Düzcespor: 1-3, Yeni Orduspor-Karşıyaka: 1-2, Bergama Belediye-Alibeyköyspor: 2-3, Çatalcaspor-Kemerspor: 3-0, Sultanbeyli Belediye-Elaziz Belediyespor: 1-0, Osmaniyespor-Altındağ Belediyespor: 0-0, Pazarspor-Esenler Erokspor: 0-0, Adıya-manspor-Van Büyükşehir Belediyespor: 0-0. Haber: SALİH GÜNER