Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sahne Senin programı ilimizde düzenlendi.
Kırşehir’in Yöresel Türkülerini Söylendiği program Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cacabey Gençlik Merkezinde Sahne Senin programı ile Halk Ozanımız Neşet Ertaş’ın unutulmaz eserleri seslendirildi. 
Son derece keyifli bir türkü gecesine sahne olan program, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün İnstagram adresinden canlı olarak yayınlandı.
Öte yandan Gençlik merkezinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında gerçekleşen çalışmalarla yeni bir dönem başlıyor. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; Değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluşuyor. Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Yeni yapılanma çerçevesinde Kırşehir Gençlik Merkezi’nde yeni dönemde yer alan atölyeler söyle; 
DEĞERLER ATÖLYESİ 
Değerler atölyesinde gençler, manevi değerlerimizi gençlik merkezinde yaşayarak, gözleyerek ve hissederek öğrenme imkânı buluyor. Değerler atölyesinde, değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamofobi, Türk-İslam bilginleri, medeniyetimizin mimarları, Anadolu’nun manevi kandilleri başlıkları altında faaliyetler yürütülüyor.
DİL EĞİTİMLERİ ATÖLYESİ
Dil eğitimleri atölyesinde ise geleceğin Türkiye’ sini inşa ederken daha donanımlı bireyler olmaları için gençlere, İngilizce ve Arapça’nın yanı sıra onların geçmişimizle bağlarını daha da kuvvetlendirmek için Osmanlıca kursları düzenliyor.
DİNİ İLİMLER ATÖLYESİ
Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden öğreniyor. Atölyede, Kur’an-ı Kerim ve Meali, Resulullah’ın (SAS) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Peygamberler Tarihi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri veriliyor.
İNOVASYON ATÖLYESİ
Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir neslin yetişmesi için kurulan inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkânlar sunuluyor; girişimcilik, inovasyon, sosyal medya, medya akademisi çalışmaları yapılıyor. Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir gençlik için inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkânlar sunuluyor.
SOSYAL BİLİMLER ATÖLYESİ
Hayatın her alanında nitelikli bir gençlik gayesiyle hareket edilen gençlik merkezlerinin sosyal bilimler atölyesinde ise farklı alanlarda ufuk açıcı eğitimler veriliyor. Yakın Tarih, Türk Edebiyatı, Dış Politika, Vatandaşlık Bilinci, Siyasal ve Sosyal Yapı, Gençlik ve Gençlik Katılımı, Şairler ve Yazarlar, Edebiyatımıza Yön Verenler, başlıklarında faaliyetler gerçekleştiriliyor.
KİŞİSEL GELİŞİM ATÖLYESİ
Gençlik merkezlerine gelen gençler, kişisel gelişim atölyesinde kendilerini her alanda yetiştirerek bir adım öne geçiyorlar. Drama, İletişim, Diksiyon, Liderlik, Hitabet, Adab-ı Muaşeret eğitimleri alıyorlar. Gençler salon programları ile sosyalleşiyor.
Gençlik merkezlerinde atölyelerin dışında, salon programları da düzenleniyor. Bu kapsamda ‘’Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları’’ adı altındaki etkinlikte Yazıları ve kişilikleriyle gençlere örnek olan yazarlar ile gençlerin gençlik merkezlerinde bulunan “Has Odalar” da buluşturulması sağlanıyor. Gençlerimizin milli ve manevi gelişimlerine katkıda bulunuluyor. (HABER MERKEZİ)