Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Genç Dönüşüm projesine başladı.

Daha önceden ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavlarda dağıttığı sınav setlerinde bulunan kalem, silgi, kalemtıraş gibi araç ve gereçler belirlenen okullarda, sınav sonunda Gençlik Merkezimizce oluşturulan Genç Dönüşüm kutularında biriktirilip, il genelinde ve köylerde ihtiyacı olan okullara dağıtımı yapılmıştı. Bu proje ile birlikte, çöpe giden kalem, silgi ve kalemtıraşın ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılması hedeflenmişti.

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü proje kapsamında ikinci programını atık pil toplama kampanyası ile devam etti. Okul Temsilcileri ile ”Genç Dönüşüm” projesi kapsamında atık pil toplama kampanyası başlatıldı. Ayrıca, siz değerli genç okuyucularımızdan bu projelerden yararlanmak isteyenler Gençlik Merkezlerinde kayıtlarını yaptırabilir.

Atık pil toplama kampanyasının amacını gazetemize açıklayan gönüllüler temsilcisi şu ifadeleri kullandı:

”Sağlıklı bir yaşam için atık pilleri toplamayı planladığımız etkinlikte çevreye ve insan sağlığına zarar veren atık pillerin toplanarak geri dönüşümünü gönüllülerimiz vasıtasıyla sağlamayı amaçlamaktayız. Her türlü atık pili toplamayı planladığımız çalışmamızda Okullarda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bulunan pilleri belirlediğimiz atık pil toplama noktalarında biriktirerek Gençlik Merkezine getirmeyi düşünmekteyiz. Bu sayede çevremizin korunmasına katkı sağlayabilirsiniz. Gönüllülerimiz belirlenen atık pil toplama noktalarından topladıkları pilleri Gençlik Merkezine ulaştırılması faaliyetlerinde yer alacaklardır. Bu amaçla gençlerde gönüllülük bilinci geliştirilecek, gençlerin gönüllü faaliyetlerde görev alması sağlanarak gençlerin inisiyatif alması sağlanacaktır.”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerine aralıksız devam eden Cacabey Gençlik Merkezi gençlerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmek amacıyla uzman eğiticiler gözetiminde, hafta sonları alanında uzman eğiticiler ile aralıksız de devam ediyor. Kişisel Gelişim Kulübü, El Sanatları Kulübü, Müzik Kulübü, Tasarım Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü, Spor Kulübü, Yöresel Halk Dansları Kulübü, Edebiyat Kulübü Keman/Piyano-Gitar kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü adı altında verilecek olan eğitimlerden katılımcılar ücretsiz olarak faydalanılıyor. Böylece gençler, her biri alanında uzman eğitmenler tarafından verilen kurslara katılarak, yeteneklerini geliştirme ve ilgi alanlarının üzerine eğilme fırsatı buluyor.

Kurslar Kırşehir Cacabey Gençlik Merkezi ile sınırlı değil Kaman ilçesinde bululan Kaman Gençlik Merkezinde  ve Mucur ilçesindeki Mucur Gençlik Merkezinde her hafta sonları alanında uzman eğiticiler ile aralıksız de devam ediyor.

Gençlik merkezinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında gerçekleşen çalışmalarla yeni bir dönem başlıyor. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; Değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluşuyor. Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. (HABER MERKEZİ)