“MERKEZİM Her Yer’’ projesi kapsamında Kırşehir Gençlik Merkezi, Özbağ Kasabası Kuran Kursu öğrencilerini misafir etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Gençlik Merkezlerine en uzak mesafede yer alan İl/İlçe tüm köy ve mahallelerde yaşayan gençlerin günübirlik olarak Gençlik Merkezine getirilmesi ve Gençlik Merkezi etkinliklerine aktif katılımların sağlanması amacı ile hayata geçirilen ‘’ Merkezim Her Yer’’ projesi kapsamında Kırşehir Gençlik Merkezi olarak Özbağ Kasabası Kuran Kursu öğrencilerini misafir etti.
Özbağ'dan İl Müdürlüğün servisleri ile alınan gençler, gezi programı kapsamında gençleri ilk olarak Kırşehir Gençlik Merkezi’nde ağırladı. Gençlik Merkezi’nde yapılan sabah kahvaltısından sonra gençlik merkezinde devam eden kursları, atölyeleri ve kulüp çalışmalarının tanıtımı yapılarak misafir öğrencilere gençlik merkezi gezdirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığının devam eden projeleri ve Gençlik kampları hakkında bilgiler verildi.
Sonrasında gençlerle birlikte Ebru kulübüne geçerek burada hocaları eşliğinde ebru sanatını icra ettiler. Kendi yapmış oldukları Ebru çalışmalarını evlerine götüren gençler, yeni açılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu da gezme imkânı elde ettiler.
Kırşehir'in tarihi ve kültürel değerleri olan Cacabey Camisi ve türbesi gezilip, öğle namazının ardından, Ahi Evran Veli Camisi ve Türbesi, Aşıkpaşa Türbesi ve Şehitlik ziyaretleri ile Sinema etkinliği ve Kent Parkta gezi turu ile tanıtım faaliyeti sona erdi. Gezi sonunda doyasıya eğlenen kardeşlerin hayatlarına bir takım faaliyetlere katılarak tekrar ikametgâhlarına götürüldü.