Kamp yapamayacak Kırşehir Belediyespor’un Teknik Direktörü Gürses Kılıç:

“Genç ve yetenekli futbolcuları transfer etmekte kararlıyız”

Kılıç: “19 Eylül’de başlaması kararlaştırılan yeni sezonun başlangıcı yeniden değerlendirilmeli”

Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç ta Başkan Mustafa Bulut’un sözlerine katıldığını ve kendilerinin gerçekten zorlu bir süreç beklediğini söyledi.
Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon 2.Ligde oldukça güçlü takımlarla 1’inci Lige çıkma mücadelesi vereceklerini, bu süre zaafında zirveden kopmayan ve gözü hep üst sıralarda olan bir takım oluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Teknik Direktör Gürses Kılıç, hedefleri doğrultusunda kendi ve şehrin başarı çıtasını yükseltmek için Kırşehir Belediyespor’un kendisi için tam aradığı bir kulüp olduğunu belirtti.
Basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, Kırşehir Belediyespor’un son yıllarda lig periyotunda artan bir grafiği olduğunu ve bu başarının bu senede devam edeceğini söyledi.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, şunları söyledi:
“Kırşehir Belediyespor son 2 sezonu şampiyonlukla bitirmiş, geçtiğimiz sezonu da Play-Off’un arkasında 6’ncı sırada tamamlamış bir kulüp. Ben Türkiye liglerinde hemen hemen birçok takımda teknik direktör olarak görev yaptım. Bu sezon da yönetimin kararı ile Kırşehir Belediyespor’da görev yapacağım. Başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte koşan, mücadele eden bir takım kurup, Kırşehir’i bu ligte en iyi şekilde mücadele etmesi için çalışacağız. Bizim önceliğimiz transfer edeceğimiz futbolcuların genç ve yetenekli olmasıdır. 23-27 yaşları önceliğimiz olacak. Elbette iki-üç tane de 30-31 yaşlarında tecrübesiyle ağabeylik yapacak futbol olabilir. Bütün bunları bizim ve yönetimimizle oluşturacağımız havuz içinde değerlendirip, transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim şu futbolcu, ya da bu futbolcu olacak diye bir talebimiz olmayacak. Biz yönetimle birlikte oturacağız, çalışacağız, kulübün şartlarına uyan, takımımıza katkı sağlayacak futbolcuları kadromuza dahil edeceğiz. İnşallah el birliği ile çok çalışarak Kırşehir’in ismini bu ligte başarıyla temsil edeceğiz. Belirlediğimiz program dahilinde transfer çalışmalarımızı tamamlayıp, lig hazırlıklarımıza başlayacağız. Kadromuzda görmek istediğimiz pek çok futbolcu ile görüşmelerimiz oldu. Onları Kırşehir’e davet ettik. Pazartesi gününden itibaren bu futbolcu kardeşlerimiz Kırşehir’e gelecek. Yönetim oturup, görüşecek ve anlaşma sağlanırsa mukavele imzalayıp, renklerimize bağlayacağız. Kadromuzu 26 futbolcu ile sınırlı tutmak istiyoruz. Seçmeler yapacağız ve altyapıya önem vereceğiz. Kırşehir’de çalışmalar yaptıktan sonra kampa gideceğiz.”
“BU KISA SÜREDE HAZIRLANMAK MÜMKÜN DEĞİL”
Sezon öncesi hazırlık döneminin en az 45 gün olması gerektiğini ve daha önceki sezonlarda bunun hep böyle olduğunu kaydeden Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, “Liglerin başlama tarihi 19 Eylül olarak açıklanması kabul edilebilir bir şey değil. Pandemi, kulüpleri her yönüyle yıprattı. Yeni yeni toparlanma sürecine giren kulüpler, daha geçen sezonun izlerini üzerinden atamazken, yeni sezonun başlangıç tarihi 19 Eylül olarak açıklandı. Bu süre çok dar. Birçok kulüp henüz transfere başlamadı. Haliyle kadrolar oluşmadı. Ligler 4-5 takımdan ibaret değil. 2 ve 3. Ligde 106 kulüp yer alacak. Bu kulüplerin birçoğu kadro kurmadı ya da kuramadı. Başlangıç tarihinin ötelenmesi kulüplerin ve futbolcuların menfaatine olacak. Zaten bir aylık süre antrenman bilimi açısından hiç normal değil. Futbolcu bu sürede kesinlikle lige sağlıklı bir şekilde hazırlanamaz. Sezonun hemen başında ciddi sakatlıklarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini istiyoruz. Başlangıç tarihi kesinlikle ötelenmelidir” şeklinde ifadelerde bulundu.
“KAMP YAPAMAYACAĞIZ”
Pandemi süresince Güneyket Tesisinden çıkamayacaklarını ve yeni sezona Kırşehir’de hazırlanacaklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, “Bu sezon maalesef Kırşehir Belediyespor Futbol takımı olarak herhangi bir şehirde kamp yapmadan yeni sezona hazırlanacağız. Kırşehir Belediyespor’un parası mı yok? Tabi ki kamp yapacak imkanlara sahip bir kulüp. Fakat ben sporcumun sağlığını düşündüğüm için başka memlekette kamp yapmak yerine 2020-2021 futbol sezonunu evimizde yapacağımız idmanlarla hazırlanmak zorundayız. Çünkü vakalar git gide artıyor. Ben buna asla izin vermem. Özellikle Güneykent Tesisinde giriş-çıkışlara çok önem verdiriyorum. Bende isterim kamp yapmayı, bende isterim idmanlarımı basın mensuplarının izlemesini. Fakat sıkıntılı bir süreçteyiz. Şuan için idmanları basın mensuplarının takip etmesi veya etmemesi hakkında fikir alışverişinde bulunmadık. Bizler haftalık bir çizelge hazırlayıp belli bir gün basın mensuplarına açıp sizlerin de görüntü almasına izin vereceğim” ifadelerini kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)