Geçen haftanın en kârlı takımı:
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR 

TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye geçtiğimiz hafta birbirinden zorlu oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ile lider Eyüpspor dışında tüm takımlar puan kaybetti. Bu haftaki skorla ise Kırşehir Belediyespor’a yaradı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 31’inci hafta oynanan 10 karşılaşmayla sona erdi. Perşembe günü oynanan 10 karşılaşmada fileler 19 kez havalanırken, bu 10 karşılaşmayı 4 ev sahibi, 2 deplasman takımı kazanırken 4 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.
Kırşehir Belediyespor play-off yolunda çok önemli ve zorlu bir virajı geçti. Son 4 karşılaşmadan 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak play-off’ta iddialı konuma gelen yeşil-beyazlı temsilcimiz haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında deplasmanda karşılaştığı Bodrumspor’u 1-0’lık skorla mağlup ederek puanını 56 yapıp 4’üncü sıraya yükseldi. Ligdeki 9’uncu yenilgisini sahasında Kırşehir Belediyespor’a karşı alan Bodrumspor, 52 puanda kalarak haftayı 7’nci sırada tamamladı.
Artık şampiyonluk için geri sayıma başlayan lider Eyüpspor, 31’inci haftasında kendi sahasında play-off hattının uzağında kalan Turgutluspor’u konuk etti. İstanbul ekibi maçı 2-0 kazanarak bu sezon ki 23’üncü galibiyetini alıp puanını da 75 yapıp liderliğini sürdürdü. Manisa temsilcisi Turgutluspor ise bu yenilginin ardından 48 puanda kalıp haftayı 8’inci sırada bitirdi.
Play-off potası içinde yer alan Vanspor, Perşembe günü kendi sahasında Bayburt Özel İdarespor ile karşılaştı. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Vanspor puanını 57 yapıp haftayı averajla 2’nci sırada tamamlarken, Bayburt ise bu sonucun ardından puanını 34 yapıp haftayı 16’ncı sırada kaldı.
Play-off hattında yer alan bir diğer ekip olan Sakaryaspor evinde 2 puan daha kaybetti. 2 hafta önce son saniye golüyle Kırşehir Belediyespor’la 1-1 berabere kalan Sakaryaspor bu haftada sahasında Pendikspor ile karşılaştı ve mücadele golsüz eşitlikle sona erdi. Her iki ekip haftayı 1’er puanla kapatırken, Sakaryaspor 57 puanla 3’üncü, Pendikspor ise 40 puanla 31’inci haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Son haftaların formda takımı Kırklarelispor, 5 maç üst üste galibiyet serisinin ardından kendi sahasına Kırklarelispor’a takıldı. Kırklarelispor bu sonucun ardından puanını 54 yapıp 5’inci sıraya gerilerken, play-off iddiasının uzağında kalan Serik Belediyespor ise 31’inci haftayı 45 puanla 10’uncu sırada yer buldu.
Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor 9 hafta sonra yenilgiyle tanıştı. Kırşehir Belediyespor ile sahasında golsüz berabere kaldıktan sonra 9 maç üst üste galip gelerek bir anda play-off hesapları yapmaya başladı. Başkent ekibini 9 hafta sonra 1922 Konyaspor durdurdu. Deplasmanda 1922 Konyaspor’la karşılaşan Etimegut Belediyespor mücadeleyi 1-0’lık skorla kaybederek 31’inci haftayı 52 puanla 6’ncı sırada tamamladı. Etimesgut’un galibiyet serisini sonlandıran 1922 Konyaspor ise bu skorun ardından puanını 34 yapıp haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Ligde hiçbir iddiası kalmayan ve kalan maçları formalite olarak oynayacak olan Tarsus İdmanyurdu, kendi sahasında ligden düşen Kardemir Karabükspor’u 4-0’lık farklı skorla geçerek puanını 45 yapıp 9’uncu sıraya yükseldi. 2 puanda olan Karabükspor ise yine haftası son sırada kaldı.
Ligin bir diğer iddiasız takımı olan Karacabey Belediyespor kendi sahasında düşme hattında yer alan Başkent temsilcisi Mamak FK ile karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar üstün futbolunu Karacabey Belediyespor 4-0’lık net bir galibiyetle taçlandırarak puanını 43 yapıp haftayı 11’inci sırada tamamladı. Bu farklı yenilginin ardından 24 puanda kalan Mamak FK ise 24 puanda kalıp haftayı 19’uncu sırada tamamladı.
Ligdeki hedefsiz taklardan Pazarspor ise sahasında konuk ettiği Elazığspor’a 3-2’lik skorla mağlup olarak 31’inci haftayı 38 puanla 13’üncü sırada tamamladı. Ligde küme düşme hattında yer alan Elazığspor ise bu kritik galibiyetin ardından puanını 26’ya çıkararak haftayı 18’inci sırada yer buldu.
31’inci haftanın son karşılaşmasında ise düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Kastamonuspor sahasında Sivas Belediyespor’la karşılaştı. 90 dakikalık mücadelenin sonunda kazanan çıkmadı ve mücadele başladığı gibi 0-0 eşitlikle sona erdi. Bu sonucun ardından Sivas Belediyespor puanını 37 yapıp haftayı 14’üncü, Kastamonuspor ise 31 puanla haftayı 17’nci sırada kaldı. (HABER: SALİH GÜNER)