TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla play-off hattından uzaklaşan Kırşehir Belediyespor, haftayı yine beraberlikle kapattı. 

Ligde zor günler geçiren ve play-off hedefini 5 maç kala kaybeden Kırşehir Belediyespor’un galibiyet hasreti bu maçta da devam etti. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’da haftalardır alınan beraberlik serisine Nazilli Belediyespor maçıyla devam etti. Hoca isyanı ile 6-7 futbolcunun başkaldırması sonucu Kırşehirli Teknik Direktör Hakan Hayati Karaca maçtan bir gün önce istifa etti.

Maçtan bir gün önce birkaç kendini bilmez futbolcuların Hakan hoca takımda olursa bizler antrenmana çıkmayız demesinin ardından tesislerden ayrılmasının ardından Nazilli maçına Sinan Özdoğan ve Hacı Ahmet Çelik çıktı. Kırşehir Belediyespor’da sakat olan Osman Bodur ve isyan ederek bayrak açan bazı futbolcular kadroda yer almadı.

Milletvekili Metin İlhan ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun da izlediği müsabakanın ilk yarısını Kırşehir Belediyespor 1 dakikada Ozan Karabacak’ın attığı golle önde tamamladı.

İkinci yarıya rüzgârı da arkasını alarak başlayan konuk ekip Nazilli Belediyespor, 57. dakikada Cemal Şener’le eşitliği sağladı. Golden sonra Kırşehir Belediyespor bulduğu 2-3 net mutlak gol pozisyonundan yararlanamayınca karşılaşma karşılıklı gollerle sona erdi.

Bu sonucun ardından galibiyet hasretini 8 maça çıkaran Kırşehir Belediyespor, 37 puanla haftayı 11’inci sırada tamamladı. Nazilli Belediyespor ise bu beraberliğin ardından puanını 41 yaptı ve haftayı 10’uncu sırada tamamladı.

Grubun lideri Pendikspor, ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, Kırşehir Belediyespor’un Nazilli beraberliği sonrası galibiyet hasreti 8 maça çıktı. Zirve hattında yer alan takımlardan Ispartaspor, Amedspor puan kaybederken, haftanın en kârlı takımı ise Tarsus İdmanyurdu oldu.

Zonguldakspor ve Bucaspor’un maç yapmadan bay olarak geçtiği 33’üncü haftada oynanan 8 karşılaşmada fileler 27 kez ağlarla buluştu. Bu 8 maçın 3’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Haftalardır liderliği kimseye bırakmayan Pendikspor, Ligin bitimine 5 maç kalan şampiyonluğunu garantiledi. İstanbul temsilcisi kendi sahasına konuk ettiği Eskişehirspor’u 3-1’lik skorla mağlup ederek puanını 64 yaptı ve şampiyonluğunu ilan etti. Ligde son sırada yer alan Eskişehirspor ise bu sonucun ardından 21 puanda kaldı.

Play-Off hattında yer alan Ispartaspor kendi sahasında Şanlıurfaspor’u konuk etti. Mücadeleyi 1-0’lık skorla kazanan Şanlıurfaspor olurken, Ispartaspor ise Play-Off yolunda yara aldı. Bu sonucun ardından 48 puanda kalan Ispartaspor haftayı 2’nci sırada tamamlarken, ligde hiçbir hedefi kalmayan Şanlıurfaspor ise haftayı galibiyetiyle kapatarak puanını 37 yapıp 33’üncü haftayı 12’nci sırada yer aldı.

Amedspor’da haftayı puan kaybeden ekiplerden oldu. Play-Off potası içinde yer alan Diyarbakır temsilcisi deplasmanda 1922 Konyaspor’la karşılaştı. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 2-2 sona erdi. Bu sonucun ardından Amedspor 33’üncü haftayı 47 puanla 3’üncü, 1922 Konyaspor ise 29 puanla 16’ncı sırada bitirdi.

Tarsus İdmanyurdu’nun çıkışı bu maçta da devam etti. Bir ara düşme hattında yer alan Mersin temsilcisi kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Kırklarelispor’u 2-1’lik skorla mağlup etti ve üst üste 7, toplamda da 13’üncü galibiyetini alarak puanını 46 yapıp haftayı 5’inci sırada tamamladı. Play-Off hedefleyen ve yarışta çok ağır bir yara alan Kırklarelispor ise bu sonucun ardından 44 puanda kaldı ve haftayı 8’inci sırada tamamladı.

Erzincanspor, rakiplerin puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirdi. Play-Off hattı içinde yer alan Erzincanspor, kendi sahasında konuk ettiği ve 4-1 kazandığı Pazarspor maçının ardından puanını 46 yaptı ve haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Pazarspor ise 31 puanda kalıp haftayı 15’inci sırada tamamladı.

Başkent temsilcisi Ankara Demirspor deplasmanda Uşakspor’la karşılaştı. Play-Off hattında inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Ankara Demirspor, Uşakspor’u 2-0’lık skorla mağlup ederek puanını 45 yapıp 33’üncü haftayı 7’nci sırada tamamladı. Uşakspor ise bu yenilginin ardından 37 puanda kaldı ve haftayı 13’üncü sırada tamamladı.

33’üncü haftanın son karşılaşmasında ligde Play-Off hattında yer alan Karacabey Belediyespor, küme düşmesi kesin gözüyle bakılan Akhisarspor’la deplasmanda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 6-0 gibi farklı bir skorla kazanan Karacabey Belediyespor puanını 44 yapıp ve haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Bu yenilginin ardından 29 puanda kalan Akhisarspor ise haftayı 17’nci sırada tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Beyaz Grupta mücadeleye Pazar günü oynanacak olan 8 maçla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 34’üncü haftasında deplasmanda Ankara Demirspor’la karşı karşıya gelecek. (HABER:SALİH GÜNER)