STAD: Ahi Stadı /Kırşehir
HAKEMLER: Mustafa Murat Oğuz***, Mehmet Pekmezci***, Mehmet Gökhan Ceylan*** (Gaziantep Böl.)
KIRŞEHİRSPOR: Serkan Kartal***, Mahmut Can***, Hacı Ahmet*** (Dk.78: Cankat Eren**), Bekir***, Murat Arslan***, Gökhan***, Rıdvan***, Sinan** (Dk.46: Tolga**), Tunç** (Dk.46: Mevlüt**), Serkan Bozkurt**, Murat Çağlar***
TEKNİK DİRETÖR: Bekir Barış Cihan
ZARA BELEDİYESPOR: Abdulkerim***, Furkan**, Serdar***, Muhammed***, Okan**, Cüneyt***, Burhan** (Dk.63: Mustafa Yüksektepe*), Salih** (Dk.75: Ferhat**), Mustafa Akkuş*, Metin**, Mükail**
TEKNİK DİREKTÖR: Tuncay Doğan
SARI KARTLAR: Dk.45: Mahmut Can, Dk.47: Rıdvan, Dk.54: Murat Arslan, Dk.90: Bekir (Kırşehirspor) / Dk.59: Okan, Dk.81: Muhammed (Zara Belediyespor)
GOL: Yok
BÖLGESEL Amatör Ligin 22.haftasında Kırşehirspor kendi sahasında Zara Belediyespor ile karşılaştı. Pazar günü oynanması gerekirken YGS nedeniyle Salı günü Ahi Stadyumunda oynanan maçta Kırşehirspor da sakatlığı devam eden Cankat Eren ilk on birde yer almazken, yedek soyundu. Kayseri Yolspor maçında sakatlanan kaptan Hacı Ahmet Çelik, yaklaşık iki hafta aradan sonra Zara Belediyespor karşısında sahada yerini aldı. Kırşehirspor da Cankat Eren’in sakatlığından dolayı defansın göbeğinde Hacı Ahmet ve Bekir birlikte görev yaptı.
Müsabaka YGS nedeniyle Salı gününe ertelenmesinden dolayı taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi. Yozgatspor ve Sincan Belediyespor maçlarından Kırşehirspor’u yalnız bırakmayan Vali Necati Şentürk, Zara Belediyespor maçına gelmeyerek taraftarları üzdü.
Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başlarken, ilk on beş dakikada takımlar karşılıklı top kayıpları yaşadı. Müsabakanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.
Mücadelenin ikinci yarısında Kırşehirspor etkili futbol sergilese de karşısında kapanan ve sert savunma yapan bir Zara Belediyespor vardı. Sert savunmayı aşmakta güçlük çeken yeşil-beyazlılar bu önemli müsabakadan golsüz beraberlikle ayrılarak puanını 33 yaparak haftayı 5.sırada tamamladı.

ADSC_00000 (89) copy
MAÇTAN DAKİKALAR… MAÇTAN DAKİKALAR…
Maça Kırşehirspor’un başlama vuruşuyla başlandı.
Dk.22: Zara Belediyespor köşe atışı kazandı. Metin’in ortasına uzak kale direğinde defanstan ileri çıkan Muhammed’in kafa şutunda top yandan az farkla dışarı çıktı.
Dk.37: Kırşehirspor soldan Gökhan ile geldi. Gökhan topla birlikte sıfır tabir edilen yere kadar inip ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde Serkan Bozkurt’un rovötaşasında meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
Dk.45: Metin’in köşe vuruşunda uzak kale direğinde Muhammed topla buluştu. Pozisyonunu kaybeden Muhammed’in ortasında top savunmadan sekti. Ceza sahası önünde topla buluşan Mikail’in yaklaşık 25 metreden sert şutunu kaleci Serkan Kartal son anda kornere yolladı.
Karşılaşmanın ilk yarısına hakem iki dakika ekledi.
Maçta başka pozisyon olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı golsüz 0-0 sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk takım Zara Belediyespor başladı.
Dk.55: Zara Belediyespor sağdan Furkan ile çok etkili geldi. Furkan’ın ortasında bir anda ceza alanında bomboş kalan Mustafa Akkuş’un kafa şutunda top yandan dışarı çıktı.
Dk.70: Kırşehirspor serbest atış kazandı. Kaleyi sağ çaprazdan gören yerden Mevlüt’ün ortasında Tolga’nın kafa şutunu kaleci Abdulkerim son anda kornere çeldi.
Dk.73: Zara Belediyespor soldan Serdar Mert ile atağa çıktı. Serdar’ın pasında ceza alanı içinde boşta kalan Metin’in şutu kaleci Serkan da kaldı.
Dk.74: Salih ile Cüney verkaçlalar Kırşehirspor yarı alanına kadar indi. Salih’in yaklaşık 20 metreden sert şutu kaleci Sekan’ın bakışları arasında auta çıktı.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında da gol olmayınca maç 0-0 lık eşitlikle sona erdi.
TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ
KIRŞEHİRSPOR, dün kendi saha ve seyircisi önünde şampiyonluk mücadelesi veren Sivas temsilcisi Zara Belediyespor’u konuk etti. Soğuk havada oynanan mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.
Müsabaka YGS nedeniyle Salı gününe ertelenmesinden dolayı taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi.
Kırşehir Ahi Stadı'nda oynanan karşılaşmada yeşil-beyazlı taraftarlara ait olan bölümlerde büyük boşluklar gözlenirken, konuk takım taraftarları ise tamamen boştu.
Centilmence geçen mücadele sonunda Kırşehirsporlu taraftarlar her iki takım futbolcuları alkışlarla soyunma odasına uğurladılar.
KAPTAN SAKAT SAKAT OYNADI
LİGİN 18.haftasında Kırşehirspor’un deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Yolspor maçında sakatlanan ve en az 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Hacı Ahmet Çelik, dün oynanan Zara Belediyespor maçında takımın başında yer alarak sahaya ilk 11 çıktı. Tecrübeli futbolcu Hacı Ahmet Çelik, Zara Belediyespor maçında sahada 78.dakika mücadele etti.
(Haber-Fotoğraflar: Salih HANÇER)