TFF 3. Lig’te mücadele veren ve üç  futbolcusunun Kırşehir Belediyespor’da forma giydiği, Kırşehir Belediyespor’u şampiyon yaparak 2. Lig’e taşıdığı Selahattin Dinçel’in de teknik direktör olduğu Fethiyespor, 3. Grup Play-Off finalinde mücadele etti ve İçel İdmanyurdu Spor'u penaltılarda 5-4 mağlup ederek adını TFF yazdırdı.

2019 yılında veda eden Fethiyespor, sezona Kırşehir Belediyespor’un eski Teknik direktörü Selahattin Dinçel’i alarak başladı. Yine Kırşehir Belediyespor’un 3. Lig’te şampiyon olan kadrosunda forma giyen  Erdinç Karakaş, Alihan Tuncel ve Cihad Ateş’i renklerine katan Fethiyespor ligin ilk yarısını lider olarak tamamladı. Ancak ikinci yarıda aldığı kötü sonuçlarla ligi ikinci sırada tamamlayarak 3. Lig, 3. Grup Play-Off finaline yükseldi.

Fethiyespor ile İçel İdmanyurdu Spor karşı karşıya geldi, Eryaman Stadı'nda oynanan maça Kırşehir’den giden Kırşehir Belediyespor taraftarları da giderek Fethiyespor’a destek verdi ve gülen taraf Fethiye oldu.

Fethiyespor’un daha üstün oynadığı maçta 90 dakikada gol sesi çıkmayınca maç uzatmaya gitti.  15’er dakikalık iki uzatma dakikasında da gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında rakibini 5-4 mağlup eden Ege ekibi, 2019 yılında veda ettiği TFF 2. Lig'e geri döndü. Fethiyespor'a kupasını Futbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Eserdi verdi. Kupayla birlikte tribünlere koşan Fethiyesporlu futbolcular, sevinçlerini taraftarlarıyla paylaştı. Maçın ardından göz yaşlarına hakim olamayan İçel İdmanyurdu oyuncuları ise duygu dolu anlar yaşadı. Hüznün hakim olduğu Mersin ekibinde maçı kaybetmenin üzüntüsü yaşandı.

2. Lig'den 2019 yılında düşen Fethiyespor, geçen sezon uzun süre lider götürdüğü ligde Play-Off'a kalıp yarı finalde elenmişti. Muğla temsilcisi, bu sezon ilk yarıyı en yakın rakibinin 9 puan önünde lider bitirmesine rağmen ikinci yarıda şampiyonluğu yine kaçırıp Play-Off'a kalmıştı. Mavi Beyazlılar, Play-Off'ta bu kez hata yapmayıp hedefine ulaştı.

Hatırlanacağı gibi Fethiyespor’da Teknik Direktör Selahaddin Dinçel, oyunculardan Erdinç Karakaş, Alihan Tuncel ve Cihad Ateş Kırşehir Belediyespor’da da şampiyonluk sevinci yaşamıştı. (Haber: Salih GÜNER)