34’üncü Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Esnaf Futbol Turnuvası düzenlendi.
Ahilik geleneğini yaşatmak ve Ahi Evran-ı Veli’yi anmak amacıyla bu yıl 13-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan 34. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Esnaflar Futbol Müsabakası Finali Etkinliğine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz katıldı.
 Ahi Stadyumunda düzenlenen turnuvaya Ahispor ve Ervanspor adı altında kıyasıya mücadelenin sonunda Ahispor güçlü rakibini 6-3 yenerek kupanın sahibi oldu.
1’inci olan Ahispor ve 2’nci olan Evranspor’a kupalarını ise Kırşehir Valisi İbrahim Akın verdi. Ahi Stadında düzenlenen ve Ahi Spor ile Evran Spor arasında oynanan müsabakada şampiyon olan takıma ve 2’nci olan takıma kupalarını Vali Akın takdim etti.
VE MAÇ…
Cumartesi günü Ahi Stadyumunda oynanan ve yılların tecrübeli hakemlerinden olan Turgut Akbaş’ın yönettiği maça etkili başlayan Mavi Takım (Ahispor) daha atak bir oyun sergilerken ilk yarıyı Ahi Spor, Battal Çelik’i golleriyle 2-0 önde tamamladı.
Mücadelenin 2’nci yarısında oyuna Vali İbrahim Akın’ın da dahil olmasının ardından Kırmızı takım olan Evranspor Aydın’ın kaydettiği golle skoru 2-1 yaptı.
2-1’den sonra oyunda üstünlüğünü eline alan Ahispor peş peşe attığı gollerle maçı 6-3 kazanarak üst üste 2’nci kez büyük turnuvanın kupasını havaya kaldırdı.
Şampiyon olan takıma kupasını Vali İbrahim Akın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz’a takdim etti. Başkan Yılmaz’da geçen sene olduğu gibi yine kupayı havaya kaldırdı.
Ahi Stadyumunda oynanan maçı 6-3’lük skorla Ahi Spor oldu.
Kupa törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, “Bu sene 34’üncüsünü kutladığımız Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında esnaflarımızın oynadığı takımlardan oluşan turnuva düzenlendi. Şampiyon takımı ve turnuvaya katılan bütün esnaflarımızı kutluyorum.” dedi.
Bu sene Ahilik Haftasının geçtiğimiz yıla oranla daha coşkulu geçtiğini ve pandemi koşullarından dolayı da kurallara uygun olarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Kırşehir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “Gerçekten ülke olarak oldukça sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu sıkıntılar haliyle Ahilik haftasını da büyük ölçüde etkiledi. Eski dönemlerde yaptığımız Ahilik Haftalarında buraya 81 İlden binlerce kişi gelir her ilin kendine ait yörelerini sergilerlerdi. Geçen sene maalesef hiç birini çağıramadık ve bizim açımızdan sönük bir bayram geçmişti. Bizler inanıyoruz ki ülke olarak içine düştüğümüz bu durumdan en kısa sürede maskemizi takıp, sosyal mesafemize ve temizliğimize dikkat ederek atlatacağız. Sadece biraz sabredip Sağlık Bakanlığının talimatlarına uymaktan başka yapacağımız hiçbir şey yok. Ahilik Haftası’nın son gününde Futbol organizasyonu yapıyoruz. Bu ve buna benzer organizasyonları maalesef tam anlamıyla istediğimiz gibi yapamadık. Futbol turnuvasında burada tribünler dolardı ve karnaval havasında geçerdi. Sebebini zaten sözlerimin ilk başında söylemiştim. Gelecek yıllarda Ahilik Haftasının Futbol ve Spor branşlarının dalını geniş kitlelere ulaşacak şekilde yaparak Bayramı, Bayram tadında geçirmeye çalıştık. Bu futbol organizasyonu sadece 1 günlük olarak değil Pazartesi günü başlayıp Cumartesi günü final maçıyla noktalandı. İnşallah bu seneyi böyle geçiririz ve gelecek yıl daha planlı programlı bir şekilde organize ederiz” şeklinde konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)