Pazar günü Ahi Stadı’nda lideri ağırlayacak Kırşehir Belediyespor, rakibinin yenilmez serine son verip, hem yenilgiyi tattırmak, hem de şampiyonluk şansını artırmak isterken, Karadeniz Ereğlispor, çalışmalarını Ankara’da sürdürüyor.
Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta liderliğini sürdüren Ereğli Belediyespor, Kastamonu maçı sonrasında dünü dinlenerek geçirmesinin ardından Kırşehir maçı öncesinde 5 günlük kamp için Ankara’ya geldi. Kırşehir stadının çim olması nedeniyle, Ankara çim sahada hazırlanan Ereğli Belediyespor, burada yapacağı 5 günlük idman sonrasında maçın yapılacağı yer olan Kırşehir’e hareket edecek.
Ereğli Belediyespor, 13 maçlık yenilmezlik serisini 12 galibiyet, 1 beraberlikle kapattı. Seri döneminde 39 gol atan Ereğli, kalesinde 9 gol gördü. Bu rakamlar üzerine Ereğli Belediyespor, BAL 6’da 18’inci haftayı 46 golle, en fazla gol atan takım unvanıyla geride bıraktı. Kalesinde 15 gol gören Ereğli, en az gol yiyen 4’üncü takım konumunda. Ereğli Belediyespor lider olmasına rağmen rakiplerin nefesini ensesinde hissediyor
40 puanla ilk sıradaki Ereğli Belediyespor’un ardından Bartınspor 39 puanla ikinci, Türk Metal Kırıkkalespor 37 puanla üçüncü sırada yer alıyor. 4’üncü Kırşehir Belediyespor’un 36 puanı var. Ereğli Belediyespor’la birlikte amansız bir şampiyonluk yarışı veren bu 3 takımdan sadece Kırşehir Belediyespor BAY hakkını kullandı. Ereğli Belediyespor 21’inci haftada, Bartınspor 24’üncü haftada, Türk Metal Kırıkkalespor 22’nci haftada BAY hakkını kullanacak. Hem BAY geçilmemesi, hem de puan farkının yok denecek kadar az olması Ereğli Belediyespor’a kalan 6 haftalık bölümde puan kaybetme kredisi tanımıyor. Bunun farkında olan Ereğli Belediyespor takımı, tüm maçlara final gözüyle bakıyor.
3’Ü İÇ SAHA, 3’Ü DIŞ SAHA
6 FİNAL MAÇI
Ereğli Belediyespor, ilk yarıda kala Kırşehir, MKE Kırıkkale, 1074 Çankırı, Sincan, Yeniçağa ve 100. Yıl Soğuksu’yla oynadığı 6 maçı da 3’er puanla geçmişti.
Şampiyonluk yolunda kayıp vermeden devam eden Ereğli Belediyespor’un önünde final niteliğinde 6 önemli maç kaldı. Ereğli Belediyespor bu hafta deplasmanda yakın takipçilerinden Kırşehir Belediyespor’a konuk olacak. Zorlu bu maçın ardından Ereğli, MKE Kırıkkale, 1074 Çankırı, Sincan Belediye, Yeniçağaspor ve 100. Yıl Soğuksuspor’la karşılaşacak. Ereğli, ilk yarıda bu takımlardan Kırşehir Belediyespor’u 2-1, MKE Kırıkkale’yi 2-0, 1074 Çankırıspor’u 4-0, Sincan Belediyespor’u 4-0, Yeniçağaspor’u 5-0, 100. Yıl Soğuksuspor’u 3-1 yenmişti.
Ereğli Belediyespor, 25 Şubat Pazar günü 19’uncu hafta maçında 36 puanla 4’üncü sıradaki Kırşehir Belediyespor’un konuğu olacak. Söz konusu karşılaşma Ereğli Belediyespor için büyük önem taşıyor. Eflatun-Beyazlı takım, bu maçı kazandığı takdirde rakibiyle aradaki puan farkını 7’ye çıkaracağı gibi rakibini yarışta saf dışı edecek.
Karşılaşmanın hazırlıklarına bugün 3 puan düşüncesiyle start verecek Ereğli Belediyespor’da teknik direktör Zafer Şahin, durumu değerlendirirken, “Kalan 6 maçımız da final. Hepsini kazanmak istiyoruz. Kırşehir Belediyespor yarışta rakiplerimizden biri. Yenersek yarıştan kopacaklar. Artık sadece bu maça konsantreyiz” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)