Kırşehir Belediyespor’la bu hafta sonu evinde karşılaşması gereken Elazığspor Kulübü
Başkanı Selçuk Öztürk, 6.8 şiddetindeki depremin ardından karar aldıklarını açıkladı...

Elazığspor ligten çekiliyor

Kırşehir Belediyespor Pazar günü deplasmanda Elazığspor ile karşılaşacağı maçın hazırlıklarını sürdürürken, bu maçın oynanıp, oynanmayacağı henüz netlik kazanmadı Geçtiğimiz hafta 6.8 şiddetinde deprem yaşayan Elazığspor’un Tuzlaspor’la oynayacağı maçı ertelenirken, bu hafta sonu Elazığ’da oynanması planlanan maçın oynanıp oynanmayacağı hakkında henüz net bir açıklama yapılmazken, Elazığspor Kulübü’nün yaşanan depremin ardından ligten çekilme talebinde bulunacağı açıklandı.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Elazığspor, 6.8’lik Elazığ depreminin ardından ligden çekilme talebinde bulunacak. Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, artçıların devam ettiğine dikkat çekerek, bu halde maçlara çıkmak istemediklerini söyledi.
Elazığspor, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem dolayısıyla ligden çekilme talebinde bulunacak.
Kadrodaki futbolcuların büyük çoğunluğunun Elazığlı olduğunu belirten Öztürk, "Bizim 7-8 oyuncumuz dışarıdan gelmiş, 20'ye yakın oyuncumuz bizim evlatlarımız. Kulüp tesislerimizde yer yer çatlaklar meydana gelmiş durumda. Biliyorsunuz depremin en çok etki yaptığı yer Sürsürü Mahallesi. Yakın bir konumdayız biz de. Aynı fay üstünde. Tesislerimiz yaklaşık 25-30 yıllık bina. Eski bir bina. Daha önceden bir deprem güçlendirilmesi yapılmamış. Biz geldiğimiz dönemlerde bakım onarımını yaptık. Bizim bu altyapı oyuncularımızın ailelerinin oturduğu mahalleler hasarlı. Çoğu Sürsürü ve Rüstempaşa Mahalleri'nde oturuyor. Tanıdıklarının ve ailelerinin ikamet ettikleri binalarda hasarlar var. Herkes huzursuz. Dışarıdan gelen oyuncularımız da gitmek istiyorlar. Eşleri ve aileleri arıyorlar. 'Gitme Elazığ'a, çık gel' diyorlar. Onları bir yandan frenlemeye çalışıyoruz. Motive etmeye çalışıyoruz. Şu an takımımızdaki oyuncularımız ve teknik heyetimizle beraber yerle bir olmuş durumdayız. Bu halde de biz maçlara çıkmak istemiyoruz" dedi.
"TFF'YE BAŞVURACAĞIZ"
Haklarının saklı kalması kaydıyla ligden çekilme talebinde bulunacaklarını söyleyen Başkan Öztürk, "TFF'ye bu konuda başvurumuzu yapacağız. Gerekli belgelerimizi ve dilekçelerimizi sunacağız. Geçmişte Sakarya, Yalova, Darıca'ya bu imkanlar sağlandı. Hakları saklı kalmak şartıyla ligden çekildiler, gelecek sezon yeniden başladılar. Çok ciddi ekonomik destekler aldılar. Sakaryaspor'un borçları ödendi, TFF o dönem çok ciddi destekler verdi. Spor Toto'dan destekler aldılar. Tesisler yenilendi. Sakaryaspor'un borcu minimize edildi. Bu afet nedeniyle zaten takım psikolojik çöküntü içerisinde. Biz de bu psikolojik arbedeyi kaldıracak durumda değiliz. En son Van depreminde şöyle bir uygulama oldu. Ben Vanspor Başkanı'yla görüştüm. O dönemde TFF'nin şöyle bir teklifi olmuş; 'ya ligden çekilin veya maçlarınızı başka şehirde oynayın tüm masraflarınızı biz karşılayalım' diye. Vanspor Kulübü ligden çekilmek yerine 2. formülü tercih etmiş. Maçlarını İstanbul'da oynamışlar. Bütün masraflarını karşılamışlar. Ama biz o pozisyonda değiliz. Zaten düşme hattında oynuyoruz. Geçen sene stadımız olmadığı için küme düşmüştük. Maçlarımızı il dışında oynamıştık. Biz maçlarımızı evimizde oynamış olsaydık ben o takımı düşürmezdim. Bizim için önemli olan birinci formülün uygulanması" ifadelerini kullandı.
"DOSYAMIZI SUNACAĞIZ"
TFF'den aflarını isteyeceklerini kaydeden Öztürk, "Ben bu konuyla ilgili olarak Nihat Özdemir Başkanımızla görüştüm. Yönetim kurulunda 1-2 arkadaşımızla yine görüştük. Mehmet Ağar ağabeyimizle de bir görüşme yaptık. Kendisi de Nihat Başkanımızla bir görüşme yaptı. Biz Elazığspor olarak dosyamızı sunacağız. Malatya bölgemize götürüp teslim edeceğiz. Bir an evvel olumlu kararın tarafımıza verilmesi bizi mutlu edecektir. En azından bu acının içerisinde bir nebze olsun kafamızı toparlayıp, depremzedelere yardım olsun, sosyal aktivitelerin içerisinde olup Elazığspor olarak vatandaşımıza destek olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un grubunda 20. hafta maçları geride kalırken, Yeşil-beyazlı temsilcimiz Elazığspor maçının oynanması halinde buradan üç puan almak için her türlü çabayı harcayacağı açıklandı.
TFF 2. Lig kırmızı grupta 20 haftalık maraton geride kaldı. Kalan 14 haftalık maraton özellikle Şampiyonluk ve Play Off hesapları yapan takımlar için zor geçecek gibi görünüyor. Kalan son 14 haftalık maratonda telafisi olmayacak maçlara çıkacak olan takımlar kazanmak için kıran kırana bir mücadele veriyor.
BEŞ TAKIMIN ŞAMPİYOLUK ŞANSI SÜRÜYOR
Kırşehir Belediyespor’un grubunda 5 takımın şampiyon olma şansı devam ederken, yaklaşık 8 takımın da Play Off’a kalma şansı sürüyor.
Küme düşme potasına bakıldığında ise Niğde ve Kardemir Karabükspor’un kendilerini kurtarma şansı zor görünürken, küme düşecek 3. takım şuan itibariyle net olmadığı görülüyor.
Elazığ’da yaşanan depremden dolayı, ligde çekilme kararı alan küme düşme potasında yer alan Elazığspor için nasıl bir karar verileceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
Ligin 21. Haftasında girerken Ankara Demirspor liderliğini sürdürüyor. Gruba bakıldığında her ne kadar Ankara Demirspor az bir puan farkıyla lider olsa da, şampiyonluk yarışı, Vanspor ve Bandırmaspor arasında geçecek gibi görünüyor.
Takım kadrosu olarak da iyi olan 2 takım ligin sonuna kadar yarıştan kopmayacak, bu 2 takımdan biri ipi göğüsleyecek.
Ankara Demirspor ve Tuzlaspor’ada şampiyonluk yolunda şans veriliyor. Ama bu 2 takım ilerleyen haftalarda kan kaybı yaşayacak. İşte Ankara Demirspor 20. Hafta maçında Ergene Velimeşespor deplasmanında 1 puanı zor kurtarabildi.
Tuzla ligin 2. Devresinin ilk maçında kendi sahasında Kastamaonuspor’a farklı mağlup oldu. Buda gösteriyor ki bu 2 takım düşüşe geçecek.
Vanspor ve Bandırmaspor ligin 2. Devresinin ilk 3 haftasında her ne kadar puan kayıpları yaşamış olsada avantajlı görünen 2 takım konumunda. Ligde takımların oynadığı son 5 hafta maçlarına baktığımızda, Vanspor 4 galibiyet 1 mağlubiyet alırken, Ankara Demirspor ve Kastamonuspor’da yine 4 galibiyet 1 beraberliğe imza atmış durumda. Bandırmaspor ise son 5 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almış.
Tabloya bakıldığında Şampiyonluk ve Play Off hesapları yapan takımların puan kayıpları hemen hemen eşit görünüyor. Şimdi kalan haftalarda bu takımlar bir birlerine puan farkı takmak için kıran kırana bir mücadele içinde olacaklar.
Vanspor cephesinde yapılan hesaplar haftalık maratonda bir galibiyet serisi yakalamaktı. Ligin 2. Devresinin ilk 6 maratonunda yakalanacak galibiyet serisiyle liderlik koltuğuna oturmayı hedefleyen Vanspor, ilk 2 haftayı galibiyetle tamamladı.
Hafta sonu evinde Bodrumspor’u konuk edecek olan kırmızı siyahlı ekip, ardından Kahramanmaraş, Ergene Velimeşe ve Uşakspor maçlarıyla hesapları yapılan zorlu maratonu tamamlayarak Ankara Demirspor’u ağırlayacak.
İşte bu karşılaşma grupta az çok Şampiyon takımı belirleyici olacak. Vanspor bu 6 haftalık maratonu kayıpsız atlatarak Ankara Demirspor maçına çıkarsa büyük bir avantajı da eline geçirmiş olacak.
Vanspor bu hafta sonu Bodrum Belediyespor’u konuk ederken, Ankara Demirspor ise Uşakspor’u konuk edecek.
Bandırmaspor, Bayburtspor deplasmanına giderken, Tuzlaspor ise Sakaryaspor’a konuk olacak. Ligin 21. Hafta maçları sonunda puan cetvelinde dengelerin yeniden değişeceği görülüyor.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’UN 2.YARIDAKİ MAÇLARI
Birevim Elazığspor-Kırşehir Belediyespor (2 Şubat 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Tuzlaspor (9 Şubat 2020 Pazar)
Sakaryaspor-Kırşehir Belediyespor (15 Şubat 2020 Cumartesi)
Bandırmaspor-Kırşehir Belediyespor (19 Şubat 2020 Çarşamba)
Kırşehir Belediyespor-Niğde Anadolu FK (23 Şubat 2020 Pazar)
Kardemir Karabükspor-Kırşehir Belediyespor (1 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Bodrum Belediyesi Bodrumspor (8 Mart 2020 Pazar)
Piserro Kahramanmaraşspor-Kırşehir Belediyespor (15 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Ergene Velimeşespor (22 Mart 2020 Pazar)
Uşakspor A.Ş-Kırşehir Belediyespor (29 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Ankara Demirspor (5 Nisan 2020 Pazar)
Sivas Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (12 Nisan 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor (19 Nisan 2020 Pazar)
Vanspor F.K-Kırşehir Belediyespor (25 Nisan 2020 Cumartesi)
(HABER: SALİH GÜNER)