Fitness Eğitmeni Dilek Eflatun Yılmaz: 
“EGZERSİZLER; COVİD-19’A  KARŞI BİZLERİ DAHA KORUNAKLI HALE GETİRİYOR”

Dünyayı ve ülkemizi büyük ölçüde etkileyen Covid-19 hastalığına karşı düzenli egzersiz yapmak çok büyük bir önem arz ediyor.
Kırşehir’in ilk ve tek Bayan ve Çocuk Spor Salonu sahibi 2. Kademe Fitness Antrenörü; Eflatun Bayan ve Çocuk Spor Salonu Sahibi Dilek Eflatun Yılmaz, düzenli egzersiz yapmanın faydalarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Covid-19 hastalığı özellikle bağışıklığı güçlü olan kişilerin daha kolay atlattığı bilim insanlarının ortak düşüncesidir. Bağışıklık sistemi sağlığı ve düzenli spor arasında sıkı bir ilişki vardır. Düzenli egzersiz kalp sağlığını güçlendirir, kan basıncını düşürür, vücut ağırlığını kontrol altına almamızı sağlar ve en önemlisi de hastalığa karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Yaptığımız egzersizler; immün sisteminin çalışmasına olumlu katkısı ile covid-19’a karşı bizleri daha korunaklı hale getiriyor.” dedi.
Fitness Eğitmeni Dilek Eflatun Yılmaz, şunları ifade etti:
“Hastalığın engellenmesinde düzenli yapılan egzersizler oldukça önemli olduğu gibi, hastalığın tedavisinde de etkili bir rol oynuyor. Spor yapmak sadece iyi bir vücuda sahip olmamıza yardımcı olmuyor, aynı zamanda sağlığımıza da tahmin ettiğimizden çok fazla fayda sağlıyor. Düzenli spor; ruhen ve bedenen kişinin daha sağlıklı olmasına katkıda bulunduğu gibi covit-19 hastalığına karşı bağışıklık sistemini destekler.”  
300 metre kare salonlarında salgın dönemi boyunca hiçbir şekilde üyelerince yığılmaya kesin engel olduklarını ve mesafeye, hijyene ve havalandırmaya azami önem verdiklerini belirten Fitness Eğitmeni Dilek Eflatun Yılmaz pandemi boyunca özellikle bayanlarda hareketsizlikten kaynaklı kilo alma ve vücut tembelliğin önemli bir zafiyet olarak yaygınlık kazandığına dikkat çekerek; “Covit 19 karşı ciddi bir tehdit oluşturan Astım ve KOAH hastalarına son yıllarda klasik ilaç tedavilerine ek olarak, doğru nefes teknikleri ile uygulanan akciğer rehabilitasyonu ve nefes egzersizleri tedavide önemli avantajlar sağladığı ve semptomları azalttığını aklınızdan çıkarmayın” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)