Geçtiğimiz Cuma günü Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde 41 kişi hayatını kaybederken binden fazla kişi yaralandı.
Depremin ardından her iki ilde yaşanan depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, Kırşehir Belediyespor’la aynı grupta mücadele eden Elazığspor’un hafta sonunda İstanbul’da oynaması gereken Tuzlaspor maçı Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi.
Elazığıspor’un bu hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Kırşehir Beylediyespor maçını büayük olasılıkla oynaması beklenirken, Türkiye Futbol Federasyonu maçların ertelenmesi nedeniyle bir açıklama yaptı.
TFF’den yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Depremin tarifi imkansız acılarını dindirmeye çalıştığımız ve dünyaya dayanışma örneği sunduğumuz bugünlerde, Btc Turk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasının ertelenmesi ile ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliği nedeniyle bir açıklama zorunluluğu doğmuştur.
Deprem sonrası çalışmalarımız hakkında 25 Ocak 2020 tarihli bilgilendirme ve erteleme duyurumuzda da açıkça ifade ettiğimiz üzere; merkez üssü Sivrice olan depremin ardından sadece söz konusu iki kulübümüzün başkanı ile değil bölgede bulunan tüm kulüplerin başkan ve temsilcileri, stadyum yetkilileri, resmi kurum ve kuruluşların görevlilerinin yanı sıra bölgeye maça gidecek takımlarımızın yetkilileri ile sorumlu Yönetim Kurulu üyelerimiz temasa geçerek görüşmeler yapmışlardır.
“Yönetim Kurulumuz bu temasların ardından yaptığı değerlendirmeler sonucu, can kayıplarımızın yarattığı üzüntü, olağanüstü durum ve artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle sadece Btc Turk Malatyaspor-Trabzonspor maçını değil bölgede oynanacak olan tüm profesyonel ve amatör karşılaşmaları ileri bir tarihe ertelemiştir.
“Yapılan tüm görüşmelerde deprem ve devam eden artçı sarsıntılar sonucunda bölgede oluşan ortamın insan sağlığına ve karşılaşmaların huzurlu bir şekilde oynanabilmesine yönelik etkisi yönünde ifadeler kullanılmış ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm maçları erteleme kararında olduğu taraflara ifade edilmiştir.
“Futbol ailemizin sağduyu içerisinde omuz omuza vererek, ülkemizi derin üzüntüye boğan depremin ardından Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için her zor zamanda olduğu gibi var gücüyle çaba göstermeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz.” (HABER: SALİH GÜNER)

Sinan Uzun Nevşehirspor’da



Geçen sezon 3. Lig’te Kırşehir Belediyespor formasını giyen ve oynadığı maçlarda 8 gol kaydederek yeşil-beyazlı ekibimizin şampiyonluğunda büyük katkısı geçen Sinan Uzun, ara tra9nsferde Ergene Velimeşespor’dan Nevşehir Belediyespor’a transfer oldu.
Sinan Uzun Kırşehir Belediyespor formasıyla 33 maça çıktı ve 8 gol kaydetti. Sezon sonunda 2. Lig ekiplerinden Ergene Velimeşespor’a transfer olan Sinan bu takımda da 16 maça çıktı ve 3 gol attı.
Daha önce kariyerinde Kırşehir Belediyespor’la birlikte 3 şampiyonluk kupası kaldıran 29 yaşındaki forvet oyuncusu ligin ikinci devresinde gollerini Nevşehir Belediyespor için atacak. TFF 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Nevşehir Belediyespor, forvet hattını Sinan Uzun ile güçlendirdi.
Kırmızı beyazlı ekip, ligin ilk devresinde Ergene Velimeşe forması giyen oyuncu ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninin ardından yeni takımıyla çalışmalarına başlayan Sinan Uzun, son olarak Kırşehirspor forması altında şampiyonluk sevinci yaşadığını belirterek Nevşehir’e yeni bir şampiyonluk yaşamak için geldiğini söyledi.
Taraftarların da desteği ile ligin ikinci devresinde iyi bir çıkış yakalayarak 2. Lig kapısını aralamak istediklerini vurgulayan Uzun, “Bana güvenen ve bu formayı giymemi sağlayan yöneticilerime ve teknik heyetimize teşekkür ediyorum. Taraftarlarımızın da desteği ile atacağım gollerle birlikte bu camiaya şampiyonluk sevinci yaşatmak istiyorum.” diye konuştu.
Futbola Balıkesirspor alt yapısında başlayan Sinan Uzun, kariyerinde daha önce Aydınspor, Bergama Belediye, BB Erzurumspor, Menemen Belediye, Pazarspor ve Kırşehir Belediye gibi kulüplerin formasını giydi.
3. Lig’te mücadele eden Nevşehirspor, ara transferde Sinan Uzun’u renklerine bağladı ve ilk geçtiğimiz hafta başlayan ikinci yarının ilk maçında Osmaniyespor karısında forma giydi. Sinan Uzun bu maçta da ilk golünü kaydetti. (HABER: SALİH GÜNER)