Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grupta yer alan temsilcimiz Kırşehir Çayağzıspor, lider Kırıkkale Büyük Anadoluspor karşısında ortaya koyduğu mücadele ve futbolla rakibine adeta ecel terleri döktürdü, ancak sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.
Kırşehir Çayağzıspor Pazar günü Kırıkkale deplasmanında lider Kırıkkale Büyük Anadoluspor ile karşı karşıya geldi. Başpınar Stadı´nda seyircisiz oynanan mücadeleyi Bekir Taşöz yönetti. Taşöz´ün yardımcılıklarını Türker Özer ve Salih Ünal yaptı. Maçın dördüncü hakemi ise Mahir Emre Herdem oldu.
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 15´inci hafta mücadelesinde Kırıkkale Büyük Anadoluspor kendi saha ve seyircisi önünde ligin 10 puanla ligin 11´inci sırasında yer alan Kırşehir Çayağzıspor karşısında maça etkili ve istekli başladı. Maçın 30. dakikasında ani gelişen Kırıkkale atağında Nizamettin Akgül´ün yerden düzgün ve sert vuruşu kalecinin solundan filelere gönderip durumu 1-0´a getirdi. İki takımın bu devrede karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince takımımız soyuna odasına 1-0 yenik gitti.
Ev sahibi Kırıkkale Büyük Anadoluspor aradaki farkı açmak ve rahat bir nefes almak için gol aramaya devam ederken Kırşehir Çayağzıspor ise beraberlik fırsatlar kollamaya başladı. İkinci yarıda her iki takımda karşılıklı pozisyonlara girmelerine karşın son vuruşlarla becerikli olmayınca mücadele Ev sahibi Kırıkkale Büyük Anadoluspor’un 1-0’lık galibiyeti ile sona erdi. Bu galibiyetin ardından Kırıkkale Büyük Anadoluspor puanını 34´e yükselterek liderliğini korudu.
Maçın ardından gazetemize bir açıklama yapan Kırşehir Çayağzıspor İkinci Başkanı Fahri Baysal, “Takımımız pazar günü oynanan Kırıkkale Anadoluspor maçını 1-0 kaybetmiştir. Futbolcularımızı özveri ve mücadelelerinden dolayı tebrik ederiz. Lider takıma son dakikaya kadar direnip ve son dakikalarda iki üç pozisyondan yararlanarak kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Zor şartlarda mücadele ettiğimiz ligte 1-0’lık yenilgi bil büyük bir sonuçtur. Herkesin saygı duyduğu kulüp olmak öyle kolay iş değildir. Hiçbir kimsenin yardımı olmadan bunları başarmak ve bu saygıyı görmek istiyoruz. İlerleyen günlerde neler olup bittiği kulübümüze yapılanlar, Kırşehir’in kulübümüze ve köyümüze kimlerin ne yaptığı, ne engeller koyulduğunu, bizi neye sürükledikleri eşimize, dostumuza, şehrimize ve bütün sivil toplum örgütlerine yazılacaktır. Ayrıca Kırıkkale yönetimi ve futbolcularına teknik heyetine hocasına ayrıca bizi en güzel şekilde ağırladıkları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Bütün maddi imkansızlıklara rağmen, Bölgesel Amatör Lig’te Kırşehir’i en iyi şekilde temsil ettiklerini, kimseden maddi destek almadan onur mücadelesi verdiklerini ifade eden Fahri Baysal, “Biz bütün sıkıntılara aylardır direniyor, kendi imkanlarımızla bu ligte Kırşehirimizi en şekilde temsil ederken, destek görememek bizleri üzüyor. Ama her şeye rağmen ligte kalmanın çabası içindeyiz. Cumartesi günü Kırşehir Ahi Evran Stadı’nda Ankara DSİspor’la karşı karşıya geleceğiz. Rakibimizi yenersek. Ligte kalma yolunda büyük şans elde edeceğiz. Şimdiden bütün Kırşehirlileri yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)