Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grup 6’cı hafta maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un Çarşamba günü kendi sahasında konuk edeceği 1922 Konyaspor, Cumartesi günü evinde  konuk ettiği Uşakspor’u adeta gol yağmuruna tutarak 5-1’lik skorla mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.
TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele veren 1922 Konyaspor, 5. hafta maçında Uşakspor’u konuk etti. Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı’nda oynanan maçı yeşil-beyazlı ekip, 5-1 kazandı.
Yeşil-beyazlılar zorlu mücadeleye Kadem, Fatih, Cihat, Ahmet Önay, Adem Eren Kabak, Güray, Salim, Hacı Ömer, Mehmet Ali, Can Demir ve Şener Kaya ilk 11’i ile başladı.
Maça teknik direktör Devriş Deniz idaresinde çıkan Yavru Kartal, maçın başından sonuna kadar üstün olan taraftı. Pilot takımın gollerini 16. dakikada Ahmet Önay, 34. dakikada Şener Kaya, 51. dakikada Güray Gazioğlu, 86. dakikada Mustafa Apardı ve 88. dakikada Fuat Duran kaydetti. Konuk ekibin tek golünü 28. dakikada Ömer Çiçek kaydetti.
Sezonun ilk galibiyetini alan Yavru Kartal, puanını 5’e çıkararak nefes aldı ve 11. sıraya yükseldi. Maçın ardından yeşil-beyazlı oyuncular büyük sevinç yaşadı. Temsilcimizin bir süre Derviş Deniz ile yola devam edeceği ve sonuçlara göre hareket edeceği öğrenildi.
Bu sonucun ardından 1922 Konyaspor ligin 5. haftasında puanını 5’e çıkararak 10. basamakta yer alırken, konuk ekip ise 3 puanda kalarak 16. basamakta yer buldu. Yeşil-Beyazlılar ligin 6.haftasında deplasmanda temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’a konuk olacak. (HABER: SALİH GÜNER)