Yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Mustafa Er, Kastamonuspor yenilgisini değerlendirdi:

“Çalışarak ve daha dikkatli
olarak bu açığı kapatacağız”

Kırşehir Belediyespor Ligin 19’uncu haftasında deplasmanda Kastamonuspor’a 1-0 kaybedince rakiplerinin kazandığı haftada lider ile puan farkı 9’a çıktı.
1-0’lık Kastamonuspor yenilgisi sonrası açıklamalarda bulunan Mustafa Er: “Geçtiğimiz hafta ligin ikinci yarısının ilk maçında Eyüpspor’u tek golle geçerek galibiyetle başladık. Tabi ki Eyüpspor karşısında da mücadelenin 2’nci yarısında etkili bir oyun sergileyemedik fakat 1-0’da olsa kazanmasını bildik. Kastamonuspor maçı galibiyet serisi ve şampiyonluk iddiamız için dönüm maçlarından biriydi. Oyuna iyi başladık. İlk 25 dakika oyun kontrolü bizim elimize geçti. İlk yarım saat için 2 pozisyon bulduk. Eğer bunlardan birini değerlendirmiş olsaydık oyun anlamında daha rahat olacaktık. Fakat elimize geçen 2 pozisyonu değerlendirmeyince 30 ile 45 dakika arasında sadece 15 dakikalık bölümde Kastamonuspor takımına oynama imkanı verdik ve ilk yarının duraklamalarında kalemizde golü gördük. İlk yarıyı maalesef yenik kapattık. İkinci yarıda da birkaç tane net pozisyonlarımız var fakat, Eyüpspor maçında olduğu gibi son vuruşlarda etkisiz kaldık. Son 2 maçtır gerçekten iyi futbol oynuyoruz ama son vuruşlarda etkisiz kalıyoruz ve sonuca yansıtamıyoruz. Bu ligde arka arkaya bir seri yakaladığınız zaman zirveye oynayabiliyorsunuz. Böyle devam ederse 2.Lig’de yarışın son haftaya kadar süreceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Son hafta oynanan Kastamonuspor karşısında kaybedilen 3 puanın ardından sıralamasında geriye düştüklerini dile getiren Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Er, daha yukarılara çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlatarak, “Bu hafta oynadığımız Kastamonuspor karşısında gerçekten başa baş bir mücadele ettik ve ilk yarının son dakikalarda gelen gole engel olamadık. Futbola böyle şeyler oluyor. Bu karşılaşmayı kazanmış olsaydık daha rahat bir konumda olabilirdik. Çalışarak ve biraz daha dikkatli olarak bu açığı kapatacağız” şeklinde konuştu.
Mustafa Er, “Artık bu maçları konuşmamıza gerek bile yok. Nede olsa kaybettiğimiz 3 puan var. Bundan sonraki maçlara daha dikkatli hazırlanmalıyız. Şuanda önümüzde çok önemli bir Bayburt İl Özel İdarespor maçı var. Bu maçta şartlar ne olursa olsun, taraftarımız önünde güçlü rakibimizi puansız göndereceğiz” dedi.
Çok kritik bir haftada çok önemli bir 3 puan kaybettiklerini ve artık özellikle iç sahada kesinlikle puan kaybına tahammüllerinin olmadığını yineleyen genç teknik adam, “Daha önce de söylediğim gibi, puan cetveline hiç bakmıyoruz. Her maçı bir final olarak değerlendiriyoruz. Bayburt hedef yolundaki rakiplerimizden biri. Yani 6 puanlık bir maça çıkacağız. Zor ve güçlü bir rakibe karşı oynayacağız. Her şeye nağmen saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak sonuca gitmek istiyoruz. Galip geldiğimizde rakiplerimizin de puan kaybetmesiyle azda olsa rahat bir pozisyonda olacağız. Zirveye biraz daha yaklaşmak için kazanmak zorundayız. Tüm planlarımızı bu doğrultuda yaptık. Taraftarımıza büyük iş düşüyor. Tribünleri doldurup takımlarına destek olsunlar. Onların da desteği ile sahadan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)