Kırşehir Belediyespor Hentbol takımı antrenörleri Mustafa Fidan ve Murat Kılıç:

“Bu turnuva, büyük bir tecrübe oldu”

Kırşehir Belediyespor Bayan Hentbol takımı Antrenörlerinden olan Mustafa Fidan ve Murat Kılıç, Ankara’da düzenlenen 1’inci Lige çıkma Play-Off maçlarının ardından açıklamalarda bulundu. Kırşehir’in hocaları, maçın ardından tek kelimeyle bizler için çok ama çok büyük tecrübe olduklarını söyledi.
İlimizi hentbolda temsil eden Kırşehir Belediyespor takımı Kırşehir’deki 3’üncü etap 1’inci Lige yükselme maçları sonrası 6 takım arasında ilk 3’e girerek Ankara’da gruplara kaldı. Ankara Gruplarında da 3 maçta 1 galibiyet 2 mağlubiyet alan yeşil-beyazlı temsilcimiz buradaki turnuvayı da 4’üncü sırada tamamladı.
Ankara Hentbol Federasyonu’nun Spor Salonunda oynanan maçların ardından açıklamalarda bulunan yeşil-beyazlı ekibin Antrenörü Mustafa Fidan ve Murat Kılıç, “Sezon başından buyana her fırsatta genç koşan ve mücadele eden bir ekip olduğumuz. Birçok ilden derece elde ederek buralara kadar geldi. Kırşehir’de ilk 3’e girdik ve Ankara gruplarına adımızı yazdırdık. Ankara’da ilk maçımızda Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü ile karşılaştık. Maçı 27-21’lik skorla yenerek 1’inci Lig Play-Off’larına galibiyetle başladık. Tabiki diğer rakiplerimizden gelen iyi haberlerle birlikte 2’nci maçımıza oldukça motive ve mutlu bir şekilde çıktık. Rakibimiz Karaman Minik Atılım Spor Kulübü oldu. Başa baş geçen maçın son saniyesine 24-24’lük eşitlikle girilirken maçın hakeminin tartışmalı 7 metre kararı sonrasında maçı 25-24 kaybettik. Mücadelenin 3’üncü ve son maçında ise as oyuncularımızın bir çoğunu dinlendirerek yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktık. Karşımızda yıllarını hentbol sporuna adamış bir takım olan İmiz Gençlik Merkezleri Spor Kulübü vardı. Yedek ağırlıklı çıkmamıza rağmen güçlü rakibimize oyunun sonlarına doğru 28-19 mağlup olduk ve turnuvayı 1 galibiyet 2 yenilgi alarak 4’üncü sırada bitirdik. Tabiki Ligi 4’üncü bitirmemize rağmen oynadığımız oyun ve genç kadro ile mücadele etmemiz spor kamuoyu tarafından büyük beğeni kazandı. Bizler antrenörler olarak Kırşehir gençliğine ve alt yapıya büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda da Kırşehir Belediyespor’un yaş ortalaması 17’dir. En büyüğümüz 19 yaşında. Bu turnuva bizler açısından gelecek adına büyük bir tecrübe oldu. Karşımızda yıllardır Profesyonel anlamda Hentbol oynayan sporculara karşı ezilmeden aslanlar gibi mücadele ettik. Kırşehir’in adını Hentbol sporunda fazlasıyla duyurduk. İlerki yıllarımızda genç kadromuzu koruyup 2-3 nokta transferle hedefimize ulaşacağımızın kanaatindeyiz. İnşallah hentbol sporunu Kırşehir’de futbolun ardından yaygın bir spor dalı olarak tanıtmaya devam ederiz. Bizleri sosyal medyada destek veren herkese teşekkür ederiz. Gerçekten bu sezon bizlere büyük tecrübe oldu. Bir sonraki sezonda görüşmek üzere, herkesi Allah’a emanet ediyoruz. Hoşçakalın” ifadelerini kullandılar. (HABER: SALİH GÜNER)