Yıllar sonra Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin takıma sahip çıkması sonrası geçen yıl Bölgesel Amatör Lig’te şampiyon olup 3. Lig’e yükselen Kırşehir Belediyespor, mücadele ettiği grubunda ilimizi başarıyla temsil ediyor.
Oynadığı 6 maça bakıyoruz, grupta zirve hesapları yapan Orduspor, Vanspor, gibi takımlarla deplasmandan puanla dönmek önemliydi. Dışarıda yenilmiyoruz, içeride de Elaziz Belediyespor dışındaki iki maçımızı da kazandık. Elaziz maçı da rakibin çirkinlikleriyle berabere bitirdik. Yani 6 maçta 10 puan. Her ne kadar 8 puan kaybetmiş olsak da lider Orduspor’la aramızdaki puan farkının sadece 2 olması da bizim zirveden uzaklaşmadığımızın bir göstergesi.
Pazar günü Ahi Stadı’nda Karşıyakaspor gibi yıllarca Süper Lig’te, PTT 1. Lig’te mücadele eden bir takım karşısında ortaya konan güzel futbol, kazanma arzusu ve isteğiyle gelen haklı bir galibiyet. Sonuç her ne kadar 2-1 olsa da, yakaladığımız net yüzde yüzlük pozisyonları gole çevirmiş olsaydık, maçın sonucu 7-1, 8-1 de bitebilirdi. İleride oynayan ve ellerine geçirdikleri yüzde yüzlük pozisyonları değerlendiremeyen futbolcularımız biraz şanslı, biraz da bencil davranmasalardı…
Her şeye rağmen alınan galibiyet ve ortaya konan futbol bize gelecek adına umut verdi. Bu ligte, zirve yarışında ligin sonuna kadar biz de varız dedirtti.
Peki Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Kulüp Başkanı Veli Şahin ile yöneticilerinin takımımıza başarı getirmek için verdiği katkılara Kırşehir’deki kurum ve kuruluşların, oda ve derneklerin, sanayici, tüccar ve işadamlarının desteği neden olmaz ki?
Bu takımı maddi sıkıntı içinde olan bir Belediye’nin sırtına yıkmakla acaba bu ligte ne kadar başarılı ve kalıcı olabiliriz ki?
Ben başta Valimiz Sayın İbrahim Akın ve milletvekillerimiz olmak üzere odaların, sanayici tüccar ve işadamlarının da destek vereceği inancındayım. Bunu yapamaz isek, bu ligte ne başarılı olabiliriz, ne de kalıcı.
Peki Kırşehir’de taraftarlar ne yapıyor, neden stadı geçen yıl ki gibi doldurmuyor? 5-10 lirayı esirgeyip Kale’de maç seyrediyor? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum.
Ya kardeşim her şeye para veriyoruz, iki haftada bir Ahi Stadı’nda maç oynayan takımımıza destek vermek için 10 lirayı çok görüp, ya beleş girmenin hesabını yapıyoruz, ya da Beleş Tepe’de maç seyrediyoruz. Olmuyor, olmaz da…
Lütfen gelin şu Ahi Stadı’nda takımımızı yalnız bırakmayıp, desteğimizi esirgemeyelim.
Evet, Pazar günü Ahi Stadı’nda formasının hakkını vermek için, kazanmak için her şeyi yapan bir takımımız vardı. Tabi bu takıma sahip çıkan, 90 dakika centilmence destek veren taraftarlarımız da….
Tribünlerde hoş ve güzel görüntüler vardı. İzmir’den gelen 100’e yakın taraftarlarla birlikte 9 şehidimiz için sloganlar atan, terörü lanetleyen taraftarlarımızı kutluyorum. Bir de Karşıyakaspor takımını kutluyorum. Maç öncesi taraftarlara çiçekler atarak örnek bir takım olduğunu gösterdi.
Her maçta olduğu gibi bu maçta da Türkiye’ye örnek olan bu taraftarlarla, Kırşehir halkının vereceği maddi destekle biz bu ligte hem kalıcı oluruz, hem de daha üst liglerde oluruz diye düşünüyorum.
Önümüzdeki iki haftalık periyotta Kemerspor’la deplasmanda, Alibeyköyspor’la evimizde, Erokspor’la deplasmanda yapacağımız çok önemli üç maçımız var. Bu üç maçtan alacağımız güzel sonuçlarla bu ligte hem kalıcı olacağımızı, hem de zirve yarışında biz de varız diyeceğimize inanıyor, yeşil-beyazlı ekibimizi Karşıyaka galibiyetinden dolayı kutluyor, başarılar diliyorum.