Kırşehir Belediyespor’un Basın sözcüsü olan Battal Çelik, destek istedi:

“Bu takım Kırşehirlilerin ve kendini
Kırşehirli hisseden herkesin takımıdır”

Türkiye Futbol Federasyonu 2.Lig’te mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un Basın sözcüsü olan Battal Çelik, yeşil-beyazlı ekibin son durumu hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.
Battal Çelik, Kırşehirspor taraftarlarının yüreğine su serpen açıklamalarda bulunurken, şehre yakışır bir takım kurmak için gece gündüz uğraştıklarını söyledi.
Kırşehir Belediyespor Kulüp Medya Sorumlusu Battal Çelik Kırşehir Belediyespor’un son durumu hakkında bilgiler verdi. Açıklamada ”2’inci Ligde 2020-2021 Futbol Sezonunun başlamasına 28 gün kaldı. Bizlerde bunun bilincinde olarak büyük Kırşehir Belediye spor camiasına yakışır bir takım oluşturmak için Yönetim Kurulu Arkadaşlarımızla ve Teknik Ekibimizle gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Dünyada ve Ülkemizde olduğu gibi Kırşehir’imizde de koronadan dolayı büyük bir ekonomik sıkıntı var. Bu her sektörü etkilediği gibi Futbolu da oldukça etkiledi. Bundan dolayı herkesin yaşadığı sıkıntıları bizlerde fazlasıyla yaşıyoruz. Ama bunu bahane etmiyor, yeşil-beyazlı bayrağımızı ligde zirve yarışı içerisi içinde olması için transfer çalışmalarımızı ince eleyip sık dokuyarak yapıyoruz.
Bu takım Ne Kırşehir Belediyesinin, Ne de Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımızın takımıdır. Bu takım Kırşehirlilerin ve kendini Kırşehirli hisseden herkesin takımıdır. Bu Yüzden şehrimizin Valisi, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Tüm Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları ile Kırşehir de ticaret yapan herkesin kendi gücü nispetinde sorumluluk alarak ekonomik katkı sunmalarını acilen bekliyoruz. Kırşehir Belediye sporun başarısı bizlere verilecek desteklerle ancak mümkün olabilir. Spor tüm dünyada olduğu gibi Kırşehir de de SİYASET ÜSTÜNDEDİR. Kimse biz olduğumuz sürece Kırşehir Belediye spor üstünden siyaset yapamaz. Ve bizde buna yönetim kurulumuz olarak buna asla müsaade etmeyiz. Transfer çalışmalarımızda da İÇ TRANSFER de 6 OYUNCUMUZLA ANLAŞMA SAĞLADIK. Dış transferde çalışmalarımız devam etmekte olup; görüşmüş olduğumuz oyunculardan 3 OYUNCU İLE KESİN ANLAŞTIK. Bugün ve yarında dış transferle ilgili görüşmelerimiz devam edecek. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim” ifadelerine yer verdi.
Kırşehir Belediyespor Kulüp Medya Sorumlusu Battal Çelik, kulüplerini zor ve sıkıntılı bir süreç beklediğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:
”Kırşehir Belediyespor Gürses Kılıç hoca ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Bu sezon TFF 2.Liginde mücadele edecek olan Kırşehir Belediye spor Teknik Direktör Gürses Kılıç ile her konuda anlaştı. Yapılan imza töreninden öncesi yapılan görüşmelerde birçok konuya değinildi. Aslında hocanın hedefi çok büyük umuyor ve diliyoruz ki bu büyük hedefine öncelikle Kırşehir Belediye Sporumuzu şampiyon yapmakla başlar. Kırşehir Belediye Spor kulübümüzü zorlu bir süreç bekliyor. Öncelikle hoca ile anlaşılmış olması transfer çalışmalarına erken başlama adına çok iyi olduğunu söylemek isterim.
Diğer taraftan sözleşmesi devam eden oyuncularımızla ve sözleşmesi bitmiş ancak burada kalmayı isteyen oyuncular ile görüşmelere bugünden tez başlanılacak. Daha sonra da eksik ve yetersiz bulunan bölgelere yeni oyuncu arayışlarına başlanılacak ve dolayısı ile transfer çalışmalarımızı bitireceğiz.
Ardından kamp dönemi başlanılacak ancak hocamız gerek pandemi ve gerekse de maddi külfet sağlamaması adına kamp yerine daha çok takım ile hazırlık maçları yapılması taraftarı. Elbette ki Kırşehir Belediye Sporumuzun hedefi bir üst lig. Ancak bunun için kesinlikle bütçenin uygun olması gerekiyor bu anlamda Kırşehir Belediye Sporumuza tüm kesimlerin sahip çıkması şart. Çok para harcayan ancak üst liglere çıkamayan birçok takım mevcut. Burada dikkat edilecek husus yerinde ve bütçemize uygun oyuncu bulup takıma monte etmektir. Yönetim ve hocanın bu konularda hassasiyet gösteriyor olması çok sevindirici. Oyuncu olarak Konyaspor Zeytinburnu G.Osmanpaşa Bakırköy, Karabük gibi takımlarda oynamış olan Gürsel Kılıç hoca olarak ise; Çorum Bozüyük, Y. Malatya, Tepecik, Hatay, Gümüşhane, Çorum Belediye, Darıca GB, Tuzla gibi bir çok takımda görev yapmıştır.
Yaklaşık 200 maçta takımın başında bulunan hocanın başarı ortalaması iyi durumda. En son Tuzla sporda 15 maça çıkmış ve bu maçlardaki performansı ise 1.80. Her şeyden önce Kırşehirspor’un dokusuna uygun olduğunu düşündüğüm hocanın maçlarda agresif rakibi baskı altına alan oyuncular üzerindeki disiplinli tutumu eminim ki taraftar ve rakip takımlar üzerinde etkili olacaktır. Bu vesile ile takımımızla sözleşme imzalayan hocamız Gürsel Kılıç a başarılar diliyorum. Yönetim Kurulu, taraftar basın ve şehir bütünleşip oyuncular ve teknik ekip ile birlikte başarılı bir sezon geçireceğimizi umuyor ve diliyorum. Şimdiden başarılar diliyorum. Tekrar hayırlı olsun Allah utandırmasın…”
2. Ligde 2020-2021 sezonu hazırlıklarına devam eden Kırşehir Belediyespor, iç ve dış trans fer çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.
Pandemi süresince Güneyket Tesisinden çıkamayacaklarını ve yeni sezona Kırşehir’de hazırlanacaklarını Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, “Bu sezon maalesef Kırşehir Belediyespor Futbol takımı olarak herhangi bir şehirde kamp yapmadan yeni sezona hazırlanacağız. Kırşehir Belediyespor’un parası mı yok? Tabi ki kamp yapacak imkanlara sahip bir kulüp. Fakat ben sporcumun sağlığını düşündüğüm için başka memlekette kamp yapmak yerine 2020-2021 futbol sezonunu evimizde yapacağımız idmanlarla hazırlanmak zorundayız. Çünkü vakalar git gide artıyor. Ben buna asla izin vermem. Özellikle Güneykent Tesisinde giriş-çıkışlara çok önem verdiriyorum. Bende isterim kamp yapmayı, bende isterim idmanlarımı basın mensuplarının izlemesini. Fakat sıkıntılı bir süreçteyiz. Şuan için idmanları basın mensuplarının takip etmesi veya etmemesi hakkında fikir alışverişinde bulunmadık. Bizler haftalık bir çizelge hazırlayıp belli bir gün basın mensuplarına açıp sizlerin de görüntü almasına izin vereceğim” ifadelerini kullandı.
19 Eylül’de başlayacağı açıklanan TFF 2. Lig’te 2020-2021 futbol sezonu için geri sayım devam ederken, Kırşehir Belediyespor kampa gitmeden çalışmalarına Kırşehir’de devam edecek. (HABER: SALİH GÜNER)