Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun:

“BU TAKIM BÜTÜN KIRŞEHİR’İNDİR, HERKES MADDİ DESTEK VERMELİ”

Kırşehir Belediyespor'un Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun, yeni sezonla ilgili her türlü hazırlıkları yaptıklarını, bütçelerine uygun ama hedefe oynayan bir takım kurmakta kararlı olduklarını söyledi.

Önümüzdeki dönemde yapacakları genel kurulla hem yönetim kurulunu belirleşeceklerini, hem de kulübün isminin değiştirilmesi konusu başta olmak üzere bazı kararlar alacaklarını belirten Başkan Çağatay Han Torun, “Bu kongrede takımımızın ismini de değiştirmeyi düşünüyoruz. Çünkü bir takım kişiler takımımızın isminde Belediyespor olmasını siyasete bağlıyorlar. Bu hem bizlere, hem de takımımıza olumsuz yönde zarar veriyor. Bunun önüne geçmek için genel kurulda isim değişikliğini gündeme getirmeyi düşünüyoruz. Başka bir isimle lige katılmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu takım bütün Kırşehir’in takımı. Sadece Kırşehir Belediyesi’nin veya Petlas’ın veya bir başkasının takımı değil, bu takım Kırşehir’in takımı. O zaman bütün Kırşehir halkının güçleri oranında bu takımla sahip çıkıp destek vermesi gerekiyor” dedi.

Kırşehir Belediyespor’un şehrimizin tanıtımında çok önemli yere sahip olduğunu belirten Başkan Çağatay Han Torun,  “Yaklaşık 18 yıldır şehrimizi tanıtıyoruz. Bunula beraber sportif başarı olursa şehrimizin tanınabilirliliği çok daha fazla ön plana çıkıyor. Bizler de bu memleketi sevenler olarak bu takımımızın bu asli görevlerimizi yerine getirebilmek adına burada tekrar arkadaşlarımızla beraber bir yönetim kurulu oluşturarak hem takımımıza sahip çıkacağız hem de takımımızı en iyi yerlere getirilmeye çalışacağız. Kırşehir Belediyesinin desteği olmadan bu kulübün ayakta durması zor. Çünkü gelir kaynaklarımız çok az ciddi anlamda en büyük desteği Kırşehir Belediyesi sağlıyor. Bu takım 2017 yılından kurulduğundan beri Belediye hangi parti de olduğu önemli değil onlardan gelecek olan destekle yürüyor. Bu tesiste ki her türlü gideri belediye karşılıyor. Gülbahçesini takımımıza sponsor yaptılar ve bu konuda yükün çoğunu çekmektedirler. Ama bizler belediyenin verdiği destekle yetinmeyeceğiz farklı kaynaklar oluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.

Kırşehir Belediyespor Kulübü’nün ülkede çok büyük bir prestiji sahip olduğuna da dikkat çeken Başkan Torun, “Kırşehir Belediyespor’da paranız kalmaz sözleşmenizde ne yazıyorsa onu alırsınız gibisinden bir itibarımız var. Biz bu itibarı yıkmak istemiyoruz. Fantastik olaylara karışıp yeni maceralara da girmek istemiyoruz emince sağlam adımlar atarak takımımızı en üst seviyelere ulaştırma çabası içerisindeyiz. Tabi ki önemli isimleri üst seviye oyuncuları takımımıza getiririz ama bu takım sürdürülebilir olmaz 3 sene içerisinde kapılara kilit vururuz gideriz. Biz gerçeklerle kendi bütçemizle hareket etmek istiyoruz. Tüm giderler dahil 10 milyon lirayı buluyor hemen hemen de yaklaşık 7-8 milyon lira gelirlerimiz oluyor yani başa baş bir bütçe ile devam ediyoruz diyebilirim.  Alt yapıdaki gençlerimize önem vereceğiz akademide ki futbolcuları da çok şans vererek hem takımımıza hem ülkemize katkı sağlamak istiyoruz. Alt yapıda ki oyuncularımızla konuşup hangi birimlerde olacağımıza karar vereceğiz”  dedi.

Kırşehir Belediyespor Kulübü’nün şuan da futbolculara ve yöneticiler 3 ile 3.5 milyon lira  arasında bir borcu bulunduğunu de belirten Başkanı Çağatay Han Torun, şöyle devam etti:

“Geçen sene futbolculara ödediğimiz para peşinat ve maç başı 5 milyon TL. Takımımıza sağladığımız gelir kaynaklarının dışında şu anda yönetim kuruludaki arkadaşlarımıza 3 milyon lira civarında borcumuz var. Biz bu sezon fantastik, maliyeti yüksek, bir takım kurmayı düşünmüyoruz. Daha çok aç, gelecek vaad eden bir takım kurmayı hedefliyoruz. İşte geçen sezon bazı takımlar bunu ciddi olarak yaşadı. Örneğin geçen sezon 60 milyon lira harcayan 3. Lig ekiplerinde Iğdırspor 60 milyon lira para harcadı, şampiyon olup 2. Lig’e çıkamadı. Diğer yandan 3 milyon lira harcayan Ispartaspor grubumuzda play-off oynadı. Biz gücümüze göre bir takım kurarak ligde geçen sezonlar gibi hedefi olan bir takım oluşturacağız.”

Takımın başına getirmeyi düşündükleri 4-5 teknik direktörle görüşmelerinin devam ettiğini ve bunlardan biriyle sözleşme imzalayarak iç ve dış transfere başlayacaklarını da belirten Başkan Torun, “Şuanda gündemimiz de 4-5 teknik direktör var. Kesinleşen bir durum olmadığı için arkadaşlar ile değerlendiriyoruz.  Acele etmeyeceğiz. geçen sezon yönetimsel ve teknik adam seçimlerinde bir takım hatalarımız oldu. Bu sene bu hataları yapmayarak daha iyi bir takım kurmaya çalışacağız. En kısa sürede kulübümüzün genel kurulunu yaptıktan sonra iç ve dış transfer çalışmalarımıza hız vereceğiz. Geçen yıldan iki yıllık sözleşmesi bulunan pek çok futbolcumuz var. Bunlarda görüşüp ona göre bir yol haritası izleyeceğiz. Hedefimiz güçlü yönetim ve güçlü taraftar ve güçlü camiayı oluşturmak. Kulübe kalıcı gelir sağlamak için Belediye ile görüşmelerimiz sürüyor. Tabi profesyonel takım sadece birkaç kişinin omuzunda gitmiyor. Herkes takımımıza karınca kararınca destek vermeli. Takımımıza bir takım kalıcı gelir kaynakları oluşturmak için çaba harcıyoruz. Malum iki yıldır yaşanan pandemiden dolayı herkes büyük ekonomik sıkıntı içinde. Bir takım gelir kaynaklarımızı bu  hastalık nedeniyle elde edemedik. Takım olarak bizlerde sıkıntı içindeyiz. Şu anda Türkiye liglerinde takımımızın bir ismi var. Herkesin gelmek ve oynamak istediği bir takım. Çünkü bizim hiçbir futbolcuya borcumuz yok. Bu da takımımıza olan cazibeyi arttırıyor” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)