Kırşehir Belediyespor’a emek verenler konuştu:

“Bu SEZON DAHA İYİ OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ” 

TFF 2. Lig, Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Kırşehir Belediyespor lig hazırlıklarını Güneykent tesislerinde yoğun şekilde sürdürürken, transfer çalışmalarını da sürdürüyor
Geçtiğimiz yıl Kırmızı Grupta güçlü takımlarla başa baş mücadele edip play-off yarı finale kadar yükselen Kırşehir Belediyespor’a uzun yıllardır hizmet veren ve halen altyapıdan sorumlu olarak görev yapan, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in köşe yazarlarından Abdurrahman cem, Doktor Gündüz Yücesan ve İkinci Başkan Çağatay Han Torun, takımın çalışmalarını yakından takip ediyor.
ABDURRAHMAN CEM: “ALTYAPIYA DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ” 
Abdurrahman Cem, yeşil-beyazlı ekibin altyapısında gelecek vaad eden futbolcular yetiştirmek için burada olduğunu belirterek, “Bu sezon ilk defa antrenman izliyorum. Çünkü il dışındaydım. 1 genç arkadaşımız profesyonel takımla antrenmanlara devam ediyor. Bu sezon 3 oyuncu sunduk A takıma. Bu oyuncularda 1 tanesi kabul gördü. Altyapıda çalışmalarımız devam ediyor. Genç futbolcuları hem Kırşehir’e, hem de Türk futboluna kazandırmak için çalışıyoruz.  Geçen sene başarılı bir sezon geçirdik 1’inci ligin kapısından döndük diyebiliriz. Umarım bu sezon daha iyi sonuçlar alarak 1’inci lige çıkarız.  Bizlerde akademi ligine katılıp altyapımızı daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Bunun için gerek Kırşehir’de, gerekse başka şehirlerde gelecek vaad eden genç futbolcuları takımımızın bünyesine kazandırırsak Kırşehir Belediyespor maddi anlamda çok ciddi sorunlar yaşamaz. Çünkü sürekli dışarıdan futbolcu getirerek liglerde uzun süre kalmak olmaz. Asansör takım olmaktan asla kurtulamayız. Az bir maliyetle genç futbolcularla bu liglerde çok başarılı olan örnek kulüpler var. Biz de bu amaçla buradayız. İnşallah Kırşehir Belediyespor ve yöneticilerimiz altyapıya sahip çıkar ve bizlerde burada antrenörlerimizle birlikte daha çok çalışır ve hiç olmazsa her yıl 3-5 tane genç futbolcumuzu profesyonel takımımıza kazandırırız” diye konuştu.  
DR. GÜNDÜZ YÜCESAN: “GEÇEN SENE YARIDA BIRAKTIĞIMIZ İŞİ BU SENE TAMAMLAYACAĞIZ”
Yıllardır gecesini gündüzüne katarak Kırşehirspor’a karşılıksız sağlık hizmeti veren, Doktor Gündüz Yücesan da yeşil-beyazlı yönetimin gerçekten çok büyük özveri ile görevinin başında olduğunu ifade etti.
Geçen sezon başka takımlara göre mütevazi bir bütçe ile 1. Lig’in kapısından döndüklerini ve tarihi bir başarı elde ettiklerini belirten Dr. Gündüz Yücesan, “2021-2022 sezonu hepimize hayırlı olsun. Bu yaz takımı geçen seneye göre daha da gençleştirdik. Çok koşan dinamik bir takım oluşturduk. İnşallah geçen sene yarıda bıraktığımız işi bu sene tamamlamak istiyoruz. Bu sene sakatlık olmadan iyi bir sezon geçirmek için çalışıyoruz. Bu konuda herkes emek sarf ediyor. Taraftarlarımız bu sezonda bizi desteklesinler, bize güvensinler. Bizler de onlar için mücadele edip 1’inci Lig yolunda emin adımlarla yürüyelim. Covid-19 testleri bu senede devam edecek. Çünkü futbolcuların ve diğer herkesin sağlığı her şeyden önemlidir. Umarım bu yıl özlediğimiz taraftarımızla birlikte güzel maçlar oynar ve güzel bir sezon geçirerek, tarihi bir başarı yakalarız diye düşünüyorum. Tabi bunun için de Kırşehir’de yaşayan herkesin karınca, kararınca maddi ve manevi destek vermesi, iyi günde de, kötü günde de takımlarının yanında olması gerekir” dedi. 
ÇAĞATAY HAN TORUN: “TARAFTARLARIMIZ GÜVENLERİNİ BOŞA ÇIKARTMAK İSTEMEYİZ”
Kırşehir Belediyespor’un yönetimiyle gecesini-gündüzüne katan İkinci 
Çağatay Han Torun da, yeni sezonda çok kayan, çok mücadele eden genç blir kadro kurduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Geçen seneki oyuncu kadromuzdan pek çok oyuncu ayrıldı. Çünkü geçtiğimiz sezon play-off oynadık ve oyuncular piyasa değeri yükseldi. Öyle de olunca bizden yüksek meblağlar istediler. Bizim mali durumumuz belli, yüksek paralar harcayarak kulübü zor duruma sokmak istemiyoruz. Geçen seneki kadroyu aratmayacak, hatta daha genç daha dinamik bir takım kurduk. 1-2 mevkii de alternatif oyuncu arayışımız devam ediyor. Onun dışında bir eksiğimiz yok. Transfer çalışmalarımızı ince eleyip, sık dokuyarak sürdürüyoruz.  devam ediyor. Bu sezon ki gruplarda da belli oldu yine başarılı bir sezon geçirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çok çalışacağız bunu gayreti içerisinde olacağız.  
“Gruplarda 2 sezondur Kırmızı Grup’ta yer alıyorduk. Zorlu bir grubun içinde mücadele ediyorduk. Bu sezon Beyaz Gruptayız bu takımlarda güçlü takımlar ama Kırmızı Grupta direkt üst lige oynayacak takımlar ile mücadele ediyorduk. Ama biz geçen sezon büyük paralar harcayarak başarının gelmeyeceğini herkese gösterdik. Biz de yarı final oynadık. 25-30 milyon değerindeki takımlar ile mücadele ettik ki bunlarda biri Sakaryaspor’du. Bu takımla yarı final oynadık, elendik Hekimoğlu Trabzon aynı şekilde büyük paralar harcadı. Ama yarı finalde elendi. Biz herkese başarının para ile olmayacağını gösterdik ve aynı çizgimizde daha da başarılı bir şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz. 
“Taraftarlarımız bize güvensinler bizde onların güvenlerini boşa çıkartmak istemeyiz. Ama bazı taraftarlarımızın gerçek dışı istekleri oluyor. Tabi bunları karşılamak mümkün değil. Geçen yılda kurduğumuz takımda bu takım başarılı olamaz küme düşmeye oynar gibi söylemler oldu. Ama biz herkesi yanılttık. İnşallah bu sezonda onları yanıltacağız. Bize manevi olarak katkı versinler, biz onlara gurur duyacakları başarılı bir takım sunacağız. Sadece bize güvensinler futbolcuların moral ve motivasyonunu bozacak bir şey yapmasınlar taraftarlarımızdan herkesten isteğimiz bu yönde. İnşallah el birliği ile bu takımı bu sezon da başarıdan başarıya koşturmak istiyoruz.”
Bu arada yeşil-beyazlı ekibimiz lig hazırlıklarını Güneykent Tesislerinde Teknik Direktör Hakkı Hocaoğlu yönetiminde aralıksız sürdürüyor. 
Yeni sezonda yepyeni bir kadro ile taraftarların karşısına çıkacaklarını belirten Hocaoğlu, “Bizler rakiplerimizi ne kendimizden küçük, nede büyük görüyoruz. Çıkıp sahaya aslanlar gibi mücadele edeceğiz. Kırşehir’de herkesin bizlerden beklentisinin yüksek olduğunu biliyorum. Başkanımız ve yöneticilerimizin gayret ve çabaları ile iyi bir takım kurmak için çabalıyoruz. İnşallah bu hafta içinde diğer transferlerimiz de sonuçlanır ve tam kadro lige hazırlanmaya başlarız. Grubumuzda 19 takım yer alıyor ve lig sonunda 4 takım 3. Lige düşecek. Dolayısı ile maçlar çok zor geçecek. Şimdiden Play-off oynamak veya ligi şurada burada bitiririz demek kesinlikle doğru değil. Diğer grupta olduğu gibi bu grupta da iyi takımlar var.  İyi bir grup olduğunu söyleyebilirim. Tüm Kırşehirlilerden destek bekliyoruz. Tabii ki zor bir süreç yaşıyoruz, özellikle geçen seneden takımdan sadece bir oyuncunun kalması baya bir eksiklik. Şimdi yeni bir oluşum yapıyoruz, yeni bir takım kuruyoruz bu da kolay değil ve bunun için herkesten sabır ve iyi niyet bekliyoruz. İnşallah hep birlikte Kırşehirspor’u layık olduğu yere taşıyacağız. Lütfen herkes bizden desteğini esirgemesin biz buraya Kırşehirspor’a gönlümüz ile birliğimiz ile tecrübe ve bilişimimizle hizmet etmeye geldik tabii ki bazı sıkıntılar olacaktır. Ama bu sıkıntıları Kırşehirliler ve bizler el birliği ile halledeceğiz. Doğru yoldayız” açıklamasında bulundu.
Beyaz Grupta 2021-2022 sezonunda Zonguldak Kömürspor, Kırklarelispor, Pendikspor, GMG Kastamonuspor, Kırşehir Belediyespor, Ankara Demirspor, Eskişehirspor, Karacabey Belediyespor, Akhisarspor, Bucaspor 1928, Uşakspor AŞ, Nazilli Belediyespor, 1922 Konyaspor, Isparta 32 Spor, Şanlıurfaspor, Tarsus İdmanyurdu, Amed Sportif, Anagold 24 Erzincanspor ve Pazarspor yer alıyor.
Beyaz Grup, geçen sezon olduğu gibi yeni sezonda da yine 19 takımla oynanacak. Dolayısıyla her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek. 19 takım olmasına karşın grupta son 4 takım bir alt lige düşürülecek. Bu durum sadece Beyaz grup için geçerli değil. 20 takımlı kırmızı gruptan da 4 takım küme düşecek. Burada amaç, 2. Ligde 39 olan takım sayısını 2022-2023 sezonunda 38’e düşürmek.
1.Lige çıkacak takım sayısında ise değişiklik yok. Her zaman ki gibi 3 takım terfi sevinci yaşayacak. Bu takımlardan 2’si gruplarından direkt şampiyon, 1’i ise Play-Off şampiyonu olarak çıkacak. (HABER: SALİH GÜNER)