Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 30 Ocak’ta deplasmanda oynayacağı Göktürkspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Geçtiğimiz Pazar günü Türki Milli Erkek Hentbol takımımızın 2023 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1.Grup 6.maçında Aksaray’da Yunanistan ile oynadığı maç için desteğe giden Kırşehir Belediyespor Kadın Hentbol takımımız, Hentbol Milli takımımızın aldığı 20-28’lik yenilgiye üzüldü.

Pazartesi gününden itibaren Göktürk maçı hazırlıklarına yeniden başlayan Bozkırın Sultanları, 2’nci yarının ilk maçına galibiyetle başlamanın planlarını yapıyor.

Kırşehir Belediyespor ilk hafta deplasmanda karşılaşacağı İstanbul ekibi Göktürkspor maçının hazırlıklarına dün Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda Antrenör Mustafa Fidan, Murat Kılıç ve Sema Topel yönetiminde tam kadro ile çalıştı.

Antrenör Fidan ve Kılıç, antrenman öncesinde takımla bir toplantı yaparak, Göktürkspor maçının önemine değindi. Sabah fitness, öğleden sonra da salonda çalışan Kırşehir Belediyespor, İstanbul deplasmanından puanla dönmek istiyor.

Takımın antrenörü Mustafa Fidan ve Murat Kılıç Göktürkspor maçının önemini bildiklerini ve sahaya bu doğrultuda çıkacaklarını belirtti.

Çok genç bir takım olduklarını her röportajında belirttiklerini söyleyen Fidan ve Kılıç, “Gerçekten genç bir kadro ile 1’inci Ligde Play-Off mücadelesi veriyoruz. Her geçen gün oyuncularımız üstüne koyarak ilerliyor. Bizim hedefimiz hentbolu sevdirmek ve bu pırlanta gibi gençleri spor dünyasının içinde yer almasını sağlamak. Göktürkspor ile Ligin 2’nci yarısına merhaba diyeceğiz. Bizleri zor bir karşılaşma bekliyor olacak. İnşallah galibiyetle dönen taraf biz oluruz” açıklamasında bulundu.

Ligin ilk maçında tribünde yerine alarak takıma destek olan Kırşehir Belediye Başkanı Selahaddin Ekicioğlu ise yeni kurulan bir ekip olmalarına rağmen kısa sürede çok güzel bir takım ortaya çıktığını kaydetti.

Başkan Ekicioğlu, “Takımımıza güveniyoruz. Teknik ekibimiz, oyuncularımızla bu sezon bizlere keyifli maçlar seyrettirecekler. Göktürkspor karşısında da başarılar diliyorum” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)