Bayanlar Hentbolda play-off maçları başlıyor 

Bozkırın Sultanları Süper Lig için Alanya’da

Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar 1’inci Lig B grubunu 3’üncü sırada tamamlayarak play-off’lara kalmayı hak kazanan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor Alanya’ya iddialı gitti.

Yeşil-beyazlı temsilcimiz Alanya gruplarında ilk maçını 7 Nisan Perşembe günü saat 11.00’de Adasokağıspor ile karşı karşıya gelecek.

Bugün Alanya’ya giden Kırşehir Belediyespor Hentbol Takımımızda hedef Pazar günü sona erecek maçlar sonunda ilk 3’e girerek Süper Lige yükselmek.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunu topladığı 26 puanla 3’üncü sırada tamamlayan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 7 ila 10 Nisan tarihleri arasında Alanya’da güçlü rakiplerle mücadele edecek. 

Hentbol Kadınlar 1’inci Ligi’nde Kırşehir Belediyespor’u finallerde yükselttikten sonra ayrıldıklarını açıklayan antrenörler Murat Kılıç ve Mustafa Fidan’ın ayrılmasının ardından takımın başına Ali İhsan Tekin getirilmişti.

2021-22 sezonuna Antalya Anadolu Spor Kulübü Baş Antrenörü olarak başlayan Ali İhsan Tekin, yaşanan problemlerin ardından Antalya Anadolu Spor Kulübü’nden ayrılmıştı.

Süper Lig tecrübesi olan Ali İhsan Tekin’e, teknik heyetin yanında baş antrenör olarak takımın sorumluluğu verilirken, kulüp yönetiminin mutlaka Süper Lig’de olmak istedikleri öğrenildi.

7 ila 10 Nisan tarihleri arasında Alanya'da Mersin Büyükşehir Belediyespor, Adasokağıspor, Sivas Belediyespor ve Elazığ ile Süper Lige çıkma mücadelesi verecek olan Kırşehir Belediyespor Kadın Hentbol takımımızın Antrenörü Ali İhsan Tekin, şunları ifade etti:

“Genç ve kaliteli bir takımımız var. Bu sezon takımımızın başında görev yapan Mustafa ve Murat hocamıza verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederim. Gerçekten bu takıma büyük emek verip buralara kadar getirdiler. Bu bir bayrak yarışı ve şuan bu bayrağı ben teslim aldım. İki haftadır takımımızı Alanya’da oynanacak play-off maçlarına en iyi şekilde hazırlamaya çalıştım. Rakip analizlerini sporcu kardeşlerimle beraber yaptık. Alanya’da yapılacak olan maçlardaki tek dezavantajımız bir puanla başlamamız. Mersin üç ve Adana iki puan ile başlayacak. Yani maç kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Bir hayal peşinde değiliz. Hayal ettiğimiz şeylerin somut karşılığını almak için buradayız. Her şey Kırşehir için. Amacımız bu pırlanta gibi gençlerle en iyi sonuçları alıp Kırşehir’i Süper Lige çıkarmak. İnşallah Alanya’da ilk üç sırayı alır ve Süper Lige’e yükselmiş bir takım olarak mutlu olarak döneriz.”

Play-Off müsabakaları A ve B grubundan gelen ilk 4 sıradaki toplam 8 takımın katılımı ile 7-10 Nisan 2022 tarihlerinden Antalya’nın Alanya ilçesinde oynanacak.
Alanya’daki şampiyonaya 1 puanla başlayacak olan Kırşehir Belediyespor’u 4 gün boyunca oldukça zorlu maçlar bekliyor olacak.

Ligde rakiplerini dize getirip 22 puan toplayıp sezonu 3’üncü sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekibimiz Alanya’da 32 puanla lider bitiren Mersin Büyükşehir Belediyespor, 28 puanla Adasokağı, 25 puanla Sivas Belediyespor ve yine 25 puanla 4’üncü sırada tamamlayan Elazığ Sosyal Yardımlaşma ve Spor Kulübü ile karşılaşacak ve en çok puanı toplan 3 takım Süper Lig vizesi alacak.

Çekilen fikstüre göre, yarın Adasokağı maçını oynayacak Kırşehir Belediyespor yarın  saat 15.00’te Mersin Büyükşehir Belediyespor’la, 9 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü ile 10 Nisan Pazar günü saat 13.00’da ise Sivas Belediyespor ile grup maçlarını tamamlayacak.

Gruplara 1 puanla başlayacak olan temsilcimiz, tüm maçları kazanarak Süper Lige çıkmayı hedefliyor. Alanya’daki şampiyonada e çok puanı toplayan 3 takım seneye Süper Ligde mücadele edecek.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, play-off maçları için Alanya’ya giden Kırşehir Belediyespor Hentbol Takımına Süper Lig yolunda başarılar diledi. (Haber: Salih GÜNER)