Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda mücadeleye 17’nci haftada oynanan 3 karşılaşmayla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, ligin son sırasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi’yi 37-16 mağlup ederek puanını 22’ye çıkararak haftayı 3’üncü sıradaki yerini korudu.

Ligde son haftalarda oynadığı oyun ve aldığı başarılı sonuçlarla Hentbol da söz sahibi olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, bu sezon evindeki son maçına çıktı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, ligin son sırasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi’yi rahat bir oyunla 37-16 mağlup ederek ligdeki 11’inci galibiyetini alıp puanını 22’ye çıkararak haftayı 3’üncü sırada tamamladı.

1 puanda kalan Hoca Ahmet Yesevi ise haftayı son sırada tamamladı.

Göktükspor ile Antalya Gazispor maçı oynanmazken, THF Kadınlar 1’inci Lig B grubunda 17’nci hafta maçları tamamlandı. Pazar günü oynanan 3 karşılaşmada fileler 169 kez havalandı. Bu 3 maçın 1’ini ev sahibi, 1’ini deplasman takımı kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Lider Polatlı Belediyespor, haftayı galibiyetle kapattı. Başkent temsilcisi deplasmanda karşılaştığı İzmir Gençlikspor’u 35-23 mağlup ederek puanını 27 yapıp liderliğini sürdürdü. İzmir temsilcisi bu yenilginin ardından 13 puanda kaldı ve haftayı 5’inci sırada tamamladı.

17’nci haftanın son karşılaşmasında Mudanya ile Bulu karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 29-29 sona erdi. Her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı. (HABER: SALİH GÜNER)