İlk kez katıldığı THF Kadınlar 1’inci Lig B Grubunda fırtına gibi esen ve üçüncü sırada yer alan Kırşehir Belediyespor Hentbol Takımı Pazar günü grup lideri Mudanyaspor ile evinde karşılaşacak.

İzmir Gençlikspor’un maç yapmadan bay olarak geçeceği 13’üncü haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, kendi sahasında topladığı 23 puanla lider durumda bulunan Mudanya Belediyespor’la karşı karşıya gelecek. Ahi Evran Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’da başlayacak.

Haftayı İzmir’de aldığı yenilgi ile kapatan 14 puanda kalan yeşil-beyazlı kızlarımız gözünü Pazar günü evinde oynayacağı lider Mudanya Belediyespor maçına çevirdi.

Mudanya takımının play-off yolunda kendileri için büyük önem arz ettiğini ve sahaya kazanmak için çıkacaklarını belirten kaptan Harika Güler, “Kazanmak iççin gittiğimiz İzmir deplasmanında beklenmedik bir yenilgi aldık. Tüm takım olarak bu yenilgi bizleri son derece üzdü. Artık kredimiz kalmadı ve bundan sonra oynayacağımız tüm karşılaşmalar bizim için final niteliği taşımaya başladı. İşte bu final maçlarından birini de hafta sonu evimizde oynayacağız. Rakibimiz grubun lideri Mudanya Belediyespor. Bu maça fiziksel olarak iyi hazırlanıp taraftarlarımızın önünde galibiyet almayı hedefliyoruz. Mudanya Belediyespor maçı diğer maçlara oranla daha zor geçecek. Bunun bilincindeyiz ve sahaya da bu bilinçle çıkacağız. Hedefimiz kesinlikle kazanmak. Umarım Pazar günü sporseverlerimiz bizleri yalnız bırakmaz ve tribündeki yerlerini alıp maçın başından sonuna kadar bizleri desteklerler” derken,   Kırşehir Belediyespor’un Antrenörü Mustafa Fidan, İzmir karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını ve iyi oynadıkları oyunun karşılığını alamadıklarını belirterek kritik bir haftada önemli bir puan kaybı yaşadıklarını söyledi.

Fidan İzmir maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Maçın çok zor geçeceğini biliyorduk. Oldukça stresli bir maç yaşadık. Bu streste ister istemez saha içerisine yansıdı. Mücadele sırasında pozisyonlar bulup bunlar gollerle sonuçlandıramadık. O pozisyonları gollerle sonuçlandırmış olsak daha farklı olabilirdi. Neticede kaybettik. Önümüzde Mudanya Belediyespor ile oynayacağımız çok kritik bir maç var. Tamamen bu maça odaklanıp alacağımız bir galibiyetle play-off iddiamızı sürdürmek istiyoruz. Pazar günü oynayacağımız Mudanya maçında tribünde seyircilerimizi görmek istiyoruz. Seyircilerimizin desteği ile Mudanya maçını kazanıp iddiamızı kalan haftalarda sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

Kırşehir ile Mudanya’yı karşı karşıya getiren maç Pazar günü saat 13.00’da Ahi Evran Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda oynanacak. Hatırlanacağı gibi ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan maçı temsilcimiz Kırşehir Belediyespor 1 sayı farkla 35-34 kaybetmişti.

Kırşehir ile Mudanya arasında oynanacak olan karşılaşma dışında grupta birbirinden zorlu 3 karşılaşma daha oynanacak.

Lider Mudanya’nın en yakın rakibi Polatlı Belediyespor, Pazar günü ligin son sırasında yer alan Konya temsilcisi Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek.

Geçtiğimiz hafta kazanarak Play-Off şansını sürdüren Bolu Belediyespor, deplasmanda Antalya Gazispor’la karşılaşırken, haftanın son karşılaşmasında ise Karaman Minik Atılım ile Göktürkspor karşı karşıya gelecek.

Hatırlanacağı gibi Maltepespor’un ligden çekilmesinin ardından fikstür gereği İzmir Gençlikspor 13’üncü haftayı maç yapmadan bay olarak geçirecek. (HABER: SALİH GÜNER)