Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda 8’inci hafta Cumartesi günü oynanacak olan 5 maçla devam edilecek. İlk yarının son deplasman maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Konya’da Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek. Konya 75. Yıl spor salonunda oynanacak olan karşılaşma saat 14.00’da başlayacak.
Ligde oynadığı 7 maçta 4 galibiyet alarak 8 puanla 5’inci sırada yer alan yeşil-beyazlı temsilcimiz, ilk yarının son deplasman maçını kazanmak istiyor.
Sezona 33-26’lık skorla Göktürkspor galibiyeti ile başlayan Bozkırın Sultanları, 2’nci hafta deplasmanda karşılaştığı Maltepe’yi de 34-27 geçerek 2’de 2 yaparak rakiplerine gözdağı verdi.
Üst üste gelen galibiyetlerin ardından Ligin 3’üncü haftasında sahasında konuk ettiği İzmir Gençlikspor’a ve Mudanya Belediyespor’a 1’er sayıyla yenilen yeşil-beyazlı kızlarımız, 5’inci hafta evinde büyük bir heyecana sahne olan maçta Bolu Belediyespor’u 26-25 mağlup ederek 2 maç sonra kazanmasını bildi. Bolu galibiyetinin vermiş olduğu moralle deplasmanda lider Polatlı Belediyespor’un konuğu olan Kırşehir Belediyespor, iyi oyun sergilediği maçta rakibine 32-25 yenildi. 
Bozkırın Sultanları geçtiğimiz hafta evinde oynadığı maçta Karaman Minik Atılım’ı 22-19 mağlup etti ve ligdeki 4’üncü galibiyetini aldı. Kırşehir Belediyespor’un Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı rakibi Hoca Ahmet Yesevi ise 7 karşılaşmada sadece 1 puan alacak puan durumunda son sırada yer alıyor.
4 MAÇ DAHA VAR
Kırşehir Belediyespor’un Hoca Ahmet Yesevi ile deplasmanda karşılaşacağı maç dışında Kadınlar Hentbol 1’inci Lig B grubu 8’inci haftasında birbirinden zorlu 4 karşılaşma daha oynanacak.
Grupta 7’de 7 yapıp lider durumda bulunan Başkent temsilcisi Polatlı Belediyespor, Kendi sahasında İzmir Gençlikspor ile karşı karşıya gelecek.
Haftanın diğer maçlarında ise Bolu Belediyespor-Mudanya Belediyespor, Karaman Minik Atılım-Maltepe Spor karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)