Kırşehir’i THF Kadınlar 1’inci Ligi’nde temsil eden ve play-off hedefleyen Kırşehir Belediyespor, ligin ikinci yarısına galibiyetle başlaması Kırşehir’de sevinçle karşılandı.

Pazar günü oynanan 4 maçla start alan ligte Maltepespor ligden çekilirken temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ile rakipleri Mudanya Belediyespor, Polatlı Belediyespor ve İzmir Gençlikspor 2’nci yarıya galibiyetle başladı. Antalya Gazispor ise haftayı maç yapmadan hem bay geçti. 

THF Kadınlar 1’inci Lig B grubunda 10’uncu hafta maçları tamamladı. Toplam 4 karşılaşmanın oynandığı 10’uncu haftada 232 gol ağlarla buluşurken bu 4 karşılaşmanın 1’ini ev sahibi, 3’ünü ise deplasman takımı kazandı.

Ligin 7’nci haftasında Karaman Minik Atılım Spor’u yenerek galibiyet serisinin ilk başlangıcını yapan Kırşehir Belediyespor, Hoca Ahmet Yesevi ve Antalya Gazispor galibiyetleriyle serisi sürdürürken, Ligin 2’nci yarısının ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Göktürkspor’u 32-29 mağlup ederek galibiyetle başladı.

Bu sonucun ardından Bozkırın sultanları puanını 14 yapıp 3’üncü sıradaki yerini korudu. Göktürkspor ise bu yenilginin ardından ligdeki 8’inci yenilgisini temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’dan alarak 4 puanda kalıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı.

Ligin ilk yarısında liderliği alan Mudanya Belediyespor, 2’nci yarıya da galibiyetle başladı. Bursa temsilcisi sahasında konuk ettiği Karaman Minik Atılımspor’u 32-24 mağlup ederek puanını 19 yapıp liderliğini sürdürdü. Karaman ekibi ise bu sezon 6’ncı yenilgisini alarak 7 puanda kalıp haftayı 6’ncı sırada tamamladı.

Lider Mudanya’nın en yakın rakibi Polatlı Belediyespor, deplasmanda Bolu Belediyespor’la karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2 sayı farkla kazanan Başkent temsilcisi puanını 18 yapıp 2’nci sıradaki yerini korudu. Sahadan mağlubiyetle ayrılan Bolu Belediyespor ise bu sonucun ardından 10 puanda kalarak haftayı 5’inci sırada tamamladı.

Haftanın son karşılaşmasında ise zirvenin uzağında kalan İzmir Gençlikspor ise Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 27-26 kazanan ev sahibi ekip İzmir Gençlikspor, puanını da 7’ye çıkararak 10’uncu haftayı 7’nci sırada tamamladı. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü ise 10’uncu haftayı 1 puanla son sırada tamamladı.

Maltepespor’un ligden çekilmesinin ardından Antalya Gazispor haftayı maç yapmadan geçirirken, hükmen kazanması bekleniyor.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda mücadeleye 11’inci haftada oynanacak olan 4 karşılaşmayla devam edilecek.

Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Maltepespor’un ligden çekilmesinin ardından haftayı maç yapmadan hükmen galip tamamlayacak ve puanını 16’ya çıkarmış olacak. (HABER: SALİH GÜNER)