Bu yıl ilk kez Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1'inci Lig'ine katılarak Kırşehir'i temsil eden Kırşehir Belediyespor, büyük başarı gösterip ligin ilk yarısını üçüncü sırada tamamladı.
Karaman Minik Atılım Spor Kulübü ile başlayan galibiyet serisine Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü ile devam eden Bozkırın Sultanları, ilk yarının son maçında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Antalya Gazispor'u 35-26'lık skorla kazandı. Bu sonucun ardından temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, oynadığı 9 maçta 6 galibiyet, 3'te yenilgi alıp 12 puanla averajla 3'üncü sırada tamamladı. Kırşehir deplasmanında eli boş dönen Antalya Gazispor ise ilk yarıyı 6 puanla 7'nci sırada tamamladı.
THF Kadınlar 1'inci Lig B grubunda 9'uncu hafta maçları hafta sonu oynandı. 5 karşılaşmanın oynandığı haftada fileler 275 kez ağlarla buluştu. Bu 5 karşılaşmadan 3'ünü ev sahibi, 2'sini de deplasman takımı kazandı.
Haftalardır yenilmeden liderliğini sürdüren Başkent temsilcisi Polatlı Belediyespor, Mudanya'da ilk yenilgisini aldı. Polatlı Belediyespor, deplasmanda konuk olduğu Mudanya Belediyespor'a 34-28'lik skorla yenildi ve ilk mağlubiyetini alıp 16 puanla devreyi 2'nci sırada tamamladı. Bursa temsilcisi ise bu sonucun ardından puanını 17'ye çıkarıp liderliğe yükseldi.
Kırşehir Belediyespor'un zirve yolundaki en rakiplerinden olan Maltepe Spor Kulübü, kendi sahasında konuk ettiği Ahmet Yesevi Spor Kulübünü 31-27'lik skorla mağlup etmeyi başardı.
Antalya ekibi bu galibiyetin ardından puanını 12'ye çıkarıp temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ile aynı puanla averajla 4'üncü sırada tamamladı. İlk yarı itibariyle galibiyeti bulunmayan Konya ekibi Ahmet Yesevi Spor Kulübü ise 1 puanda kalıp son sıradaki yerini korudu.
Kritik haftalardaki puan kayıplarından dolayı zirvenin uzağında kalan Bolu Belediyespor, deplasmanda konuk olduğu Göktürkspor'u 10 sayı farkla 31-21'lik skorla mağlup ederek puanını 10 yapıp ilk yarıyı 5'inci sırada tamamladı. Bu yenilgi sonrası 4 puanda kalan Göktürkspor ise ilk yarıyı 9'uncu sırada tamamladı.
9'uncu haftanın kapanış maçında ise İzmir Gençlikspor ile Karaman Minik Atılım karşılaştı. Mücadeleden 27-25'lik skorla galip ayrılan Karaman Minik Atılım ligdeki 3'üncü galibiyetini alıp puanını 7'ye çıkararak ilk yarıyı 6'ncı sırada tamamladı. İzmir ekibi ise bu yenilgini ardından ilk yarı 5 puanla 8'inci sırada tamamladı.
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1'inci Lig B grubunda ilk yarı maçlarının tamamlanmasının ardından ikinci yarı maçları 30 Ocak Pazar günü oynanacak olan 5 maçla kaldığı yerden devam edecek. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ikinci yarının ilk maçında deplasmanda Göktürkspor ile karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)