Koronavirüs salgını nedeniyle geçen sezon Mart ayından bu yana büyük bir sessizlik içindeki Bölgesel Amatör Lig’in başlayıp başlamayacağı belirsizliğini koruyor. TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, ligi oynatmak istediklerini fakat teorik olarak 1 Mart’a kadar başlamasının mümkün olmadığını belirtti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan vekili aynı zamanda Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı Ali Düşmez, “Amatör futbol ligleri ne zaman başlayacak?” sorusu üzerine, “Bölgesel Amatör Ligi oynatmak istiyoruz. Amatör futbol esaslar kitapçığını yayınladık. Amatör transfer dönemi 15 Şubat’ta başlıyor. Fakat ligin ne zaman başlayacağına dair net tarih veremiyoruz" dedi.
TASKK Başkanı, Bilim Kurulu ve TFF Sağlık Kurulu'nun öneri ve tavsiyelerinin önemine vurgu yaparken, "1 Mart’a kadar Cumartesi-Pazar sokağa çıkma yasağı var. Teorik olarak ligi 1 Mart’a kadar başlatma şansımız yok. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Öyle bir düşüncemiz olsa 160 takımı 268’e çıkarır mıydık? 110 takım demek, 30 futbolcudan 3 bin Bölgesel Amatör Lig futbolcusu demek. Yıllardır bu işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Şuan bir süreç içindeyiz. Aşı başladı. Bir netice versin. Bu işin tek başına Ali Düşmez’le ilgisi yok. Bunun Bilim Kurulu, TFF Sağlık Kurulu, TFF kanadı var. Biz oynatmak için çalışıyoruz. Bunun için şartların uygun olması çok önemli” şeklinde ifadelerde bulundu.
Hatırlanacağı gibi Bölgesel Amatör Ligi’nde bu sezon ilimizi Yeşil Kamanspor ile Yabanlıspor temsil edecek. Yabanlıspor, lige katılım teminatını yatırdı. (HABER: SALİH GÜNER)