Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası 4’üncü eleme turunda Süper Lig’te mücadele eden Gençlerbirliğispor’un yedek ağırlıklı kadrosuna kötü bir futbolla 1-0 yenilerek elenen Kırşehir Belediyespor lige döndü. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Pazar günü kendi sahasında son haftaların flaş ekibi Bodrumspor’u konuk edecek. Ahi Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’te başlayacak.
Kırşehir Belediyespor’un son iki maçta 5 puan kaybetmesinin ardından ligde zirveye tutunabilmesi açısında Bodrumspor büyük önem arz ediyor. Kırklarelispor ve Vanspor maçıyla büyük çıkış yakalayan ve bu çıkışını Sakaryaspor maçında noktalayan ve geçtiğimiz haftada Karacabey Belediyespor’la berabere kalan yeşil-beyazlı ekibimizin özellikle Ziraat Türkiye Kupası’nda kötü futbolu tepkilere neden oldu.  
Takımın başına geldiği günden bu yana net açıklamalar yapmayan her açıklamasında takımın iyi yolda olduğunu söyleyen Teknik Direktör Gürses Kılıç’a yeşil-beyazlı taraftarlar sosyal medya hesaplarından ağır eleştiri yapmaya başlarken, yeşil-beyazlılar dün Ahi Stadı’nda bir çift kaleyle Bodrumspor maçının provasını yaptı.
TFF 2. Lig, Kırmızı Grup’ta son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla alt sıralardan kurtularak 11. sıraya kadar yükselen 12 puanlı Bodrumspor’u evinde yenerek eli boş göndermek isteyen Kırşehir Belediyespor, Kupa’da elendikten sonra tüm gücünü lige verecek. Yeşil-beyazlılar, hafta sonunda karşılaşacakları zorlu Bodrumspor maçının hazırlıklarını Teknik Direktör Gürses Kılıç yönetiminde sürdürüyor. Yeşil-beyazlı ekibimizin hocası Gürses Kılıç, futbolcularının kupada kaybettikleri maçı unutup lige dönmelerini isterken, zaman zaman uyarılarda bulunuyor. 
Kırşehir Belediyespor, Pazar günü saat 13.00’te Ahi Stadı’nda Bodrumspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar bu önemli maç öncesi bugün Ahi Stadı’nda bir çift kale maçı yaptıktan sonra Güneykent Tesisleri’nde kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak.                       
Kırşehir Belediyespor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2020-2021 Futbol sezonuna deplasmanda Turgutluspor’a 1-0 kaybederek sezona puansız başlamıştı.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 2020-2021 Futbol Sezonuna Turgutlu deplasmanıyla başlarken, rakibine 90+4’üncü dakikada yediği golle sahadan 1-0’lık skorla yenik ayırmasının ardından Ligin 2’nci haftasında sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor’la 0-0 berabere kalmıştı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 3’üncü haftada da deplasmanda Kastamonuspor’u ve 4’üncü haftada evinde 1922 Konyaspor’u 1-0’lık skorlarla yenmeyi başardı.
Kastamonuspor ile 1922 Konyaspor maçlarıyla üst üste gelen 1-0’lık skorlarla galibiyetlerin ardından 5’inci haftada da deplasmanda Eyüpspor karşısında 2-1’lik skorla mağlup olan Kırşehir Belediyespor, 6’ncı haftada da sahasında 2-0 geriye düştüğü maçta Tarsus İdmanyurdu ile 2-2 berabere kaldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz son maçta ise deplasmanda Kırklarelispor’u Ahmet Karadayı’nın tek golüyle 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Kırklarelispor maçının ardından 3 maçlık galibiyet özlemine son veren yeşil-beyazlı ekibimiz Vanspor’u da aynı skorla yenerek ligdeki 4’üncü galibiyetini alıp puanını 14 yaparak 4’üncü sıraya yükselmişti.
Kırşehir Belediyespor, Ligin 9’uncu haftasında deplasmanda oynaması gereken maçta Pazarsporlu futbolcuların Koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından haftayı maç yapmadan geçirirken geçtiğimiz maçta ise sahasında 1-0’lık skorla Sakaryaspor’a mağlup oldu.
Sakaryaspor mağlubiyetinin ardından Bursa’ya moralsiz giden ve deplasmanda Karacabey Belediyespor’la 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlılar, 11’inci hafta itibariyle 1 maç eksiği ile topladığı 15 puanla 9’uncu sırada yer alıyor. 
Yeşil-beyazlı temsilcimiz oynadığı 10 maçta 9 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü.
BODRUMSPOR LİGDE NE YAPTI?
Muğla temsilcisi Bodrumspor, son haftalarda sergilediği performansla yavaş yavaş zirveye doğru tırmanıyor. Yeşil-beyazlı ekip oynadığı 11 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 12 puan toplayıp 11’inci sırada yer alıyor.
2020-2021 Futbol sezonuna deplasmanda Etimesgut Belediyespor karşısında aldığı 1-0’lık mağlubiyetle başlayan Bodrumspor, 2’nci hafta sahasında konuk ettiği Kastamonuspor’u 4-1’lik skorla geçmeyi başardı.
Kastamonuspor galibiyetinin ardından, 1922 Konyaspor’a 2-0, Eyüpspor’a 2-1, Tarsus İdmanyurdu’na 3-2’lik skorlarla mağlup olarak galibiyete hasret kalan yeşil-beyazlı ekip, 6’ncı haftada Kırklarelispor’la 0-0, 7’nci haftada ise Vanspor’la 1-1 berabere kaldı. Galibiyet hasretini bir türlü sona erdiremeyen Bodrumspor 8’inci haftada da sahasında Pazarspor’a 2-1 yenilerek galibiyet hasretini bu karşılaşmanın ardından 6 maça çıkardı.
6 maçtır galibiyet alamayan Bodrumspor, sezonun en farklı galibiyetine deplasmanda Sakaryaspor’u 6-2’lik skorla mağlup ederek elde etti. Bu galibiyetin ardından sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor’u da 2-1’le geçen Akdeniz temsilcisi son oynadığı maçta ise Sivas Belediyespor’la 2-2 berabere kaldı.
Ligde oynadığı 11 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alan Bodrumspor, 5 kez de sahadan puansız ayrıldı. Bu 11 maçta kalesinde 17 gol görürken, rakip filelere ise 19 gol atmayı başardı.
Kırşehir Belediyespor-Bodrumspor maçı Pazar günü saat 13.00’te Ahi Stadı’nda oynanacak. Grubumuzdaki diğer maçların programı ise şöyle:
Serik Belediyespor-Kırklarelispor, Kardemir Karabükspor-Tarsus İdmanyurdu, Bayburt Özel İdareSpor-Vanspor, Mamak FK-Karacabey Belediyespor, Pendikspor-Sakaryaspor, Turgutluspor-Eyüpspor, Elazığspor-Pazarspor, Sivas Belediyespor-Kastamonuspor, Etimesgut Belediyespor-1922 Konyaspor. (HABER: SALİH GÜNER)