2015-2016 sezonu Kırıkkalespor'un şampiyonluğu ile tamamlandı.
Hacılar Erciyesspor,Azatlıspor,Emniyetgücüspor ise lige veda eden takımlar oldu.
Ligin en çok gol atan takımı 68 gol ile Yozgatspor olurken,en az gol yiyen takımı 13 golle Türk Metal Kırıkkalespor oldu.
Ligin en az gol atan takımı 19 gol ile Sivas Emniyetgücüspor,en fazla gol yiyen ekibi ise 71 gol ile Azatlıspor oldu.Takımların diğer istatistikleri ise şu şekilde oluştu;
TM KIRIKKALESPOR: Evinde hiç mağlubiyet almayan Kırıkkalespor 10 galibiyet ve 2 beraberlikle 32 puan toplarken,deplasman maçlarında ise 27 puan topladı.Attığı 47 gole rakip takımlar sadece 13 golle karşılık verebildi.Ligin en farklı galibiyetini Kayseri Yolspor karşısında 6-0 ile aldı.Kırıkkalespor tek mağlubiyetini Yozgatspor 1959 karşısında 2-0'lık skor ile aldı.
YOZGATSPOR 1959: Ligin en çok gol atan ekibi olan Yozgatspor attığı 69 gole karşılık,kalesinde 20 gol gördü.Sadece 3 kez mağlup olan ekip ligde ki en farklı galibiyetini 10-2'lik skorla Azatlıspor karşısında aldı.Aldığı 3 mağlubiyetin ikisini Yeni Altındağ Belediyespor karşısında aldı.
NEVŞEHİRSPOR GK: Ligde 56 gol atan Nevşehirspor evinde hiç mağlubiyet yüzü görmedi.Ligde ki en farklı galibiyetini 6-0 ile Hacılar Erciyesspor karşısında aldı.Nevşehirspor üst üste çıktığı son 9 resmi karşılaşmayı kazandı.
YENİ ALTINDAĞ BELEDİYESPOR: Ligi 42 puanla tamamlayan Anakara ekibi attığı 51 gole karşılık kalesinde 22 gol gördü.Ligte ki en farklı galibiyetini 6-1 ile Kayseri Yolspor karşısında aldı.Aldığı 13 galibiyetin 8'ini içerde 5'ini deplasmanda aldı.Çıktığı son 6 maçın 4'ünde mağlup olarak sadece 6 puan toplayabildi.
KAYSERİ ŞEKERSPOR: Kayseri ekibi ligde 41 puan toplamasına rağmen 39 gol atıp 24 gol kalesinde gördü.Ligde ki en farklı galibiyetini 7-1 ile Azatlıspor karşısında aldı fakat diğer maçta ise Azatlıspor'a 2-0 mağlup oldu.
KAZAN BELEDİYESPOR: Ligi 38 puanla tamamlayan Ankara ekibi attığı 47 gole karşılık 31 gol yedi.Deplasmanda ilginç bir istatistiğe imza atan Başkent ekibi 12 maçta 4'er galibiyet,mağlubiyet ve beraberlik aldı.Ligde ki en farklı galibiyetini 6-1 ile Azatlıspor karşısında aldı.
YEŞİL KIRŞEHİRSPOR: Ligin 2 beraberlikle en az berabere kalan takımı olan Kırşehirspor evinde hiç beraberlik almadı.Kırşehir ekibinin en gollü maçı ise deplasmanda aldığı 7-4 lük Yıldızeli galibiyeti olurken ayrıca da Nevşehirspor'u da 5-1'lik skor ile farklı mağlup etti.Kırşehirspor rakip fileleri 39 kez havalandırırken kalesinde 34 gol gördü.
ÇANKIRIBELEDİYESPOR: Evinde sadece 1 galibiyet alan Çankırı ekibi aldığı 5 galibiyetin 4'ünü deplasman karşılaşmalarında aldı.Ligde ki en farklı galibiyetini 5-1 ile Emniyetgücüspor karşısında alan ekip en farklı mağlubiyetini ise 6-1 ile Yozgatspor karşısında aldı. Ayrıca aldığı 9 beraberlik ile ligin en çok berabere kalan takımı oldu.
KAYSERİ YOLSPOR: Ligde son iki haftada aldığı galibiyetle ligde kalan Kayseri ekibi deplasmanda hiç berabere kalmazken toplamda 6 galibiyet alabildi. Attığı 25 gole karşılık 57 gol kalesinde gördü.Ligde ki en farklı galibiyetini 4-0 ile Azatlıspor karşısında aldı.
HACILAR ERCİYESSPOR: Ligi 5 galibiyet ile tamamlayan Kayseri doğrudan küme düştü. Attığı 20 gole karşılık kalesinde 56 gol gördü ve aldığı en farklı galibiyet ise 5-1lik Azatlıspor karşılaşması oldu.
YILDIZELİ BİRLİKSPOR: Deplasmanda sadece 1 galibiyet alabilen Sivas ekibi aldığı 5 galibiyet ile ligde kalmayı başardı.Attığı 27 golün 20'sini kendi evinde atan ekip deplasmanda sadece 8 gol bulabildi.
SİVAS EMNİYETGÜCÜ: Üç galibiyet ile ligin en az galibiyet alan ekibi olan Emniyetspor attığı 19 gole karşılık kalesinde 46 gol gördü.Aldığı üç galibiyetin ikisini deplasmanda alan ekip en farklı galibiyetini ise 3-1 ile Yeşil Kırşehirspor karşısında aldı.
NİĞDE AZATLISPOR: Ligin 71 gol ile en çok yiyen ekibi olan Azatlıspor'un deplasmanda hiç galibiyeti bulunmazken deplasmanda sadece 2 puan toplayabildi.En farklı galibiyetini ise 3-1 ile Kayseri Yolspor karşısında aldı. Niğde ekibi yediği 71 golün 51'ini deplasmanda yedi.
(Mete EKİZ/Ankara)