Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Ligde Kırmızı ve Beyaz Grup’ta yer alacak takımlar belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çekilen kura sonunda son 2 yıldır Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor bu sezon 19 takımlı Beyaz grupta 1’inci Lige çıkma mücadelesi verecek.
Grupta, Kırklarelispor, Pendikspor, GMG Kastamonuspor, Zonguldakspor, Ankara Demirspor, Eskişehirspor, Karacabey Belediyespor, Akhisarspor, Bucaspor 1928, Uşakspor AŞ, Nazilli Belediyespor, 1922 Konyaspor, Isparta 32 Spor, Şanlıurfaspor, Tarsus İdmanyurdu, Amed Sportif, Anagold 24 Erzincanspor, Pazarspor var.
Beyaz Grup 19 takımdan oluştuğu için her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek.
Spor adamları, Kırşehir Belediyespor yer aldığı Beyaz grubu, Kırmızı Grupla kıyaslandığında daha kolay olarak yorumladı.
Kırmızı grup ise Sarıyer, Afjet Afyonspor, Çorum FK, Kahramanmaraşspor, Niğde Anadolu FK, İnegölspor, Ergene Velimeşespor, Vanspor, Bodrumspor, Etimesgut Belediyespor, Turgutluspor, Serik Belediyespor, Bayburt Özel İdare, Sivas Belediyespor, Hekimoğlu Trabzon, Sakaryaspor, Ankaraspor, Diyarbekirspor, Somaspor, Dila Gıda Adıyamanspor şeklinde oluştu.
2. Ligde yeni sezonda 3 takım 1. Lige yükselip, 4’erden toplam 8 takım küme düşecek.
Öte yandan, Kırşehir Belediyespor son 2 sezondur Kırmızı Grupta mücadele ediyordu. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu 2 yıldaki en büyük başarısı ise geçtiğimiz yıl Play-Off yarı final oynamıştı.
BEYAZ GRUP (19)
Zonguldak Kömürspor, Kırklarelispor, Pendikspor, GMG Kastamonuspor, Kırşehir Belediyespor, Ankara Demirspor, Eskişehirspor, Karacabey Belediyespor, Akhisarspor, Bucaspor 1928, Uşakspor AŞ, Nazilli Belediyespor, 1922 Konyaspor, Isparta 32 Spor, Şanlıurfaspor, Tarsus İdmanyurdu, Amed Sportif, Anagold 24 Erzincanspor, Pazarspor,
KIRMIZI GRUP (20)
Sarıyer, Afjet Afyonspor, Çorum FK, Kahramanmaraşspor, Niğde Anadolu FK, İnegölspor, Ergene Velimeşespor, Vanspor, Bodrumspor, Etimesgut Belediyespor, Turgutluspor, Serik Belediyespor, Bayburt Özel İdare, Sivas Belediyespor, Hekimoğlu Trabzon, Sakaryaspor, Ankaraspor, Diyarbekirspor, Somaspor, Dila Gıda Adıyamanspor.
Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik, grupların beylirylenmesinin andından yaptığı açıklamada, “2. Ligte kuralar çekildi ve Kırşehir Belediyesporumuz bu sefer Beyaz Grupta yer aldı. Aslında Kırmızı Gruba bakarak daha iyi bir grupta yer aldığımızı söyleyebilirim. Grubumuzda 19 takım yer alıyor ve lig sonunda 4 takım 3. Lige düşecek. Dolayısı ile maçlar çok zor geçecek. Şimdiden Play-off oynamak veya ligi şurada burada bitiririz demek kesinlikle doğru değil. Diğer grupta olduğu gibi bu grupta da iyi takımlar var. Süper Lig tecrübesi olan Eskişehir, Akhisar, Bucaspor, gibi köklü ekipler yer aldı. Yine 3. Lig’ten bu yıl çıkan ve grubumuzda yer alan Nazilli Belediyespor, Isparta 32 Spor, gibi takımlarda yer alacak. Geçtiğimiz sezon aynı grupta mücadele ettiğimiz 7 takımla aynı grupta yer aldık. Kuraların öncelikle takımımıza sonrasında ilimiz ve ülkemiz futboluna hayırlı olması diliyorum. Umarım hastalıkların bittiği sakatlıkların olmadığı güzel bir sezon geçiririz” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)