Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na girmek isteyenlerin sınav süreci 6 Temmuz’da başlayacak ve 15 Temmuz’da sona erecek BESYO’da kayıtlar 6 Temmuz’da başlayacak Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na (BESYO) girmek için öğrenciler, 13-15 Temmuz tarihleri arasında ter dökecek
SPOR eğitimi almış yada sporla ilgilenen gençlerin en çok tercih ettiği eğitim kurumu olma özelliğini taşıyan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na (BESYO) giriş sınavları için ilk etap 6 Temmuz’da başlayacak. Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na (BESYO) özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacak. YGS’den 150 ve üzeri puan alan öğrenciler, 6-9 Temmuz tarihleri arasında ön kayıtlarını yaptıracak.
BESYO’dan edinilen bilgiye göre, yetenek sınavına katılacak olan sporcular ve diğer adaylar için ön kayıtlar 6-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Başvurular, 12 Temmuz’da değerlendirmeye alınacak. Performansların ölçüldüğü yetenek sınavları ise 13-15 Temmuz tarihlerinde, koordinasyon ön eleme şeklinde yapılacağı açıklandı. Sporcu öz geçmişi olanlara da ek puan verilecek. 13 Temmuz’da başlayacak sınavlar, 13 Temmuz’a kadar devam edecek. Sınavlarda, başarılı olan 179 kişi okula girmeye hak kazanacak.
BESYO Yetkilileri, ön kayıt ve sınav ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söylediler: “Okulumuzda yapılacak özel yetenek sınavı ile 60'ı kız, 90’ı erkek ve 29'u milli sporcu olmak üzere toplam 179 öğrenci alınacak. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 20 kız, 30 erkek, 10 milli; Antrenörlük Eğitimi Bölümü 20 kız, 30 erkek, 10 milli; Spor Yöneticiliği Bölümü 20 kız, 30 erkek, 9 milli olmak üzere toplam 179 öğrenci kayıt yaptıracak.
Adayların üç programdan yalnızca birini tercih edebilecekler. Kontenjanların tercihlere göre dolmaması halinde yerleşemeyen adaylar diğer bölümlere yerleştirilecek. Milli kontenjanlara sadece milli sporcular başvurabilecek. BESYO özel yetenek sınavı için liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri’nin spor alanından mezun olan adaylar da başvurabilecek. Adaylar kayıt ve kurs ücreti olarak Ziraat Bankası Kırşehir Şubesi’ne 200 TL yatıracak. Adaylar 6-9 Temmuz tarihleri arasında Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na 2015 LYS sınav sonuç belgesi fotokopisi, ‘Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları Özel Yetenek Sınavlarına Katılmasında Sağlık Açısından Sakınca Yoktur’ ibareli sağlık raporu, son 6 ayda çekilmiş önden tanınabilir bir şekilde olacak 1 adet fotoğraf, kimlik fotokopisi ve banka dekontu ile birlikte şahsen başvuru yapabilecek.
2015 LYS puan türlerinden Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için 200, Antrenörlük Eğitimi Bölümü için 150 ve Spor Yöneticiliği Bölümü için 170 ve üzeri puana sahip olması gerekir.”
Bu arada sınavlarda, itiraz ve çeşitli iddiaların önüne geçmek için elektronik kayıtların yanı sıra yine yarışların bitiş noktasına konulan kameralarla da kayıt altına alınacak. Sınavla ilgili bilgi veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yetkilileri, geçen yıllarda çok şeffaf olan sınavlarımız, bu yıl aynı şekilde devam edecek. Öğrencilerimiz büyük bir efor sarf ediyor. Bizler de yetenekli olanları almak için çabalıyoruz. Bizim okulumuzda geleceğin önemli sporcularını yetiştirmek adına önemli çalışmalarımız var.”
(Haber-Fotoğraf: Salih HANÇER)