Kırşehir’in tek spor eğitim merkezi olan İhtisas kulübü Basketbol eğitimleri tam gaz devam ediyor. Alanında uzman antrenörler eşliğinde çalışmalarını sürdüren İhtisas Kulübü gençlerin Basketbol öğrenmesinde öncülük ediyor.

Türk takımlarımızın Avrupa’da elde ettiği başarılar Kırşehirli öğrencilerin Basketbola bakış açısını değiştirdi. Elde edilen başarılar sonrası Kırşehirli gençler Basketbol öğrenmek için İhtisas Basketbol Okulunu tercih ediyor.

Koronavirüs salgını sonrası spora olan özlem salonların dolmasıyla beraber son buluyor.

Spor Eğitim merkezi olan İhtisas kulübü Basketbol bünyesinde görev yapan uzman antrenörlerin eşliğinde temel basketbol eğitimleri devam ediyor.

Kırşehir’deki antrenmanlar eğitici derslerin yanı sıra eğlenceli eğitsel oyunlarla da keyifli hale geliyor. Ders saatlerinde temel duruş, top sürme, yön değiştirme, şut tekniği, turnike ve basketbol oyun kuralları hakkında eğitimler veriliyor.

Öğrencilerin pandemi döneminde boş zamanlarını spor yaparak geçirdiği günlerde ilde açılan basketbol kursu ile hem spor yapıyorlar, hem de sevdikleri branşı öğreniyorlar.

Basketbol sporuna gönül veren öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği antrenmanlarda Covid-19 tedbirleri de ön planda tutuluyor. Antrenmanlar öncesinde sporcuların ateşleri ölçülürken antrenman sırasında ise sosyal mesafe kuralına uyuluyor. (HABER MERKEZİ)