TFF’den Covid-19 yasakları kalktı…

Basın mensuplarına nihayet güzel haber!..

TFF Yönetim Kurulu “Müsabakalarda Uygulanacak Covid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat” ile ilgili değişiklikler” yaptı. 
Kararla saha içindeki görevli foto muhabirleri için dayatılan anlamsız, gereksiz ve mantıksız T Alanı ya da kırmızı alan yasağı kalktı. Foto muhabirleri seremoni öncesi yedek kulübelerinden fotoğraflarını alabilecek ve maç başlamadan kale arkasındaki yerlerine geçecek.
Aylardır covid-19 yasakları nedeniyle seronimide kadro fotoğrafı çekemeyen Kırşehir’de foto muhabirlerinden Salih Hançer başta olmak üzere tüm basın mensuplarına uygulanan yasaklar kalktı. 
Türkiye Spor Yazarları Derneği Kırşehir Şubesi Başkanı Salih Güner, TFF’nin bu kararının basın mensupları için memnuniyet verici olduğunu, artık Ahi Stadı’nda görev yapacak basın mensupları ile foto muhabirlerinin daha rahat görevlerini yapacağını söyledi ve bu kararı alan TFF yetkililerine teşekkür etti.
TFF TEMSİLCİSİ ABDURRAHMAN ÖZ’ÜN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ
Ayrıca maç öncesi takım fotoğrafı yasağı ile ilgili akla zarar karar da düzeltildi ve maç öncesi takım fotoğrafı alınmasına izin çıktı. TFF temsilcilerinden Av. Abdurrahman Öz’ün medya görevlileri ile ilgili, özellikle de foto muhabirlerin yaşadığı zorlukları yetkililere ilettiği ve Öz’ün bu girişiminin karşılık bulduğu öğrenildi. 
İşte yeni talimatta Medya ve yayıncı kuruluş ile ilgili son talimatlar:
MADDE 7-MEDYA VE YAYINCI KURULUŞ
1-Stadyumlarda bulunan Basın Tribünlerine tam kapasite oranında basın mensubu alınabilir.
2-Stadyumlarda Basın Tribünü haricindeki diğer medya alanları ve resmi yayıncı kuruluş için en fazla Ek-2’de belirtilen sayıda personelin görev yapmasına izin verilir.
3-Saha içinde görev yapan foto muhabirleri sadece kale arkasında, kendilerine ayrılan bölümde görev yaparlar, müsabaka öncesi seremoniden fotoğraf çekebilirler. Foto muhabirleri ev sahibi kulübün sorumluluğu ve gözetiminde, her iki kale arkasında 1,5 (bir buçuk) metre aralıklarla konumlanacaktır.
4-Müsabaka öncesi ve müsabaka sonrası flaş röportajlar ile yayıncı kuruluş tarafından yayıncı kuruluş yorumcusu ile gerçekleştirilen saha içi röportajlar, tribün ile sahanın birleştiği uygun bir noktadan taşınabilir flaş röportaj panosu önünde yapılır. Röportajlar, flaş röportaj panosunun önünde, uzun çubuklu veya ayaklı mikrofon kullanılmak suretiyle gerçekleştirilir. Elverişsiz hava koşullarında flaş röportajlar ve saha içi röportajlar TFF Temsilcisinin kontrolünde kapalı alanda yapılır.
5-Basın toplantılarına, Basın Toplantı Odası koltuk kapasitesinin en fazla yarısı kadar sayıda medya mensubu alınır. Basın toplantılarından sadece yayıncı kuruluş görüntü alır ve talep eden diğer lisanslı medya kuruluşlarına müsabakanın bitiminden 75 dakika sonra paylaşmak üzere sinyal üretir.
6-Basın toplantısına katılan antrenörler ile medya mensupları arasında en az 1,5 (bir buçuk) metre mesafe bırakılması ve mikrofonlarda kılıf ve mikrofon çubuğu kullanılması zorunludur.
7-Müsabaka sonu Karma Alan (Mixed-Zone) uygulaması ve röportajları yapılmaz.
8-Basın Çalışma Odası ile Foto Muhabirleri Çalışma Odası maç sonu kullanılmaz.
9-Hijyen tedbirleri nedeniyle müsabakanın başlamasından önce takım soyunma odalarından görüntü alınmaz.
10-Maç Anlatım Odası, Radyo Anlatım Odası, Panoramik Stüdyo vb. stadyumlardaki kapalı medya alanları, masa, sandalye ve oturma düzeninde sosyal mesafe kuralı gözetilerek kullanılır.
11-Takımların stadyuma giriş saatine kadar kurulumlar tamamlanmalı ve Stadyum Kırmızı Alanda bulunabilecek kişiler dışında hiç kimse bu bölgede bulunmamalıdır. (HABER: SALİH GÜNER)