PANDEMİDEN dolayı Maske ve Hijyen tedbirleri kapsamında 4-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Pisti'nde düzenlenen Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonasında ilimiz adına mücadele eden sporcularımızdan U-23 kategorisi 400 metre engellide İsmail Tekbıçak, ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
Yine aynı müsabakada büyükler kategorisi 3000 metrede ikinci olan Urkuş Işık, bir gün öncesi düzenlenen U-20 kategorisi 3000 metre engellide ise de Türkiye ikinci oldu. Ancak sporcumuz Urkuş Işık ikinci olarak 12-13 Eylül 2020 tarihleri arasında İstanbul da düzenlenecek olan Balkan Şampiyonasında katılma hakkı elde etti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, İstanbul'da düzenlenen Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonasında Türkiye ikincisi olarak Balkan Şampiyonasına katılma hakkı elde eden sporcumuz Urkuş Işık ve Türkiye ikincisi İsmail Tekbıçak ile Antrenörleri Ziya Kaya'yı makamında ağırlayarak başarılarından dolayı tebrik ettiler.
4-5 Eylül 2020 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonasında büyükler kategorisi 3000 metre engelli ve U-20 kategorisi 3000 metre engellide Türkiye ikincisi olan ve aynı zamanda Balkan Şampiyonasına katılacak olan sporcumuz Urkuş Işık'ı ile U23 kategorisi 400 metre engelli de ikinci olan İsmail Tekbıçak'ı İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, makamında misafir etti.
Sporcularımızı elde ettikleri Türkiye derecelerinden dolayı tebrik eden İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, U-20 Kategorisi 3000 metre engellide Türkiye ikincisi olan ve aynı zamanda İstanbul'da yapılacak olan Balkan Şampiyonasına katılacak olan sporcumuz Urkuş Işık'ı ise bir kez daha tebrik etti.
İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Türkiye ikinciliği derece-sinden dolayı her iki sporcumuzu tebrik ediyorum. Özellikle U20 kategorisinde Türkiye ikincisi olarak adını 12-13 Eylül 2020 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Balkan Şampiyonasında Ay Yıldızlı Milli forma ile ülkemizi ve ilimiz Kırşehir'i temsil edecek olan Milli sporcumuz Urkuş Işık'ı başarısından dolayı bir kez daha tebrik ederim. İnşallah sporcumuz Urkuş Işık, Ay-Yıldızlı Mili forma ile Balkan Şampiyonasın-da şampiyon olur ve İstiklal Marşımızı gururla tüm ülkemize okutur. Hedefimiz Balkan Şampiyonası ile kısıtlı kalmaz belki Avrupa şampiyonası, belki de Dünya şampiyonaları hatta İnşallah Olimpiyat oyunlarına kadar gideriz. Tekrardan Türkiye ikincisi olan milli sporcumuz İsmail Tekbıçak ve yine Türkiye ikincisi olarak Balkan Şampiyonasına katılma hakkı elden milli sporcumuz Urkuş Işık'ı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Ayrıca sporcularımızın bu noktaya gelmesinde emeği olan atletizm antrenörümüz Ziya Kaya'yı da tebrik ederim. Nice Urkuşlar nice İsmailler yetirmesi yolunda da başarılar dilerim” dedi.
Ziyarette, Spor Şube Müdürü Kerim Kocabıyık ve Şube Müdürü Aslan Uçan da yer aldılar. (HABER MERKEZİ)